Fetaostbakad laxsida
Idag stod de lax på kvällens meny. Vi hade en hel laxsida i frysen som fick tina. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den, men efter lite funderande så blev den fetaost inbakad.
Detta behöver du:
* en hel laxsida med skinn
* fetaost som smulas sönder
*citronpeppar, salt
* olja
* potatis
Lägg laxen i en form med skinnet nedåt. Krydda med salt i peppar. Skär några snitt i laxen med jämna mellanrum och fyll dom med smulad ost.
Ringla lite olja runt laxen.
Skala och klyfta potatisen och lägg runt laxen. Ställ in i ugnen på 200 grader till potatisen är klar, ca 20-25 min.
Till detta gjorde vi två olika kalla såser.
Avokadosås:
*En avokado som mosas
*crème fraîche
*vitlök
Blanda ihop allt och smaka av med salt o peppar.
Romsås:
* crème fraîche
* rom på burk
* dill
Blanda allt. Mängden bestämmer du själv.
Blev mycket gott och uppskattades av hela familjen. Serverades med en grönsallad med fetaost.