Snuppananni

Arbetssam helg.

Publicerad 2010-09-26 20:15:10 i Vardagens påhitt,

OJ OJ OJ vad jag har haft fullt upp den här helgen.

På fredagen så kom en kompis med lite grus åt oss (15 ton). Vi ska fylla ut våran grusgång som bara blir gegga när de blir blött. Så snäll som han är så kom han med sin lastbil o tömde av hela flaket med grus på våran infart.

Lördagen så var de regn regn o åter regn. Jag, Stefan, Rasmus o Farfar tog då en sväng till Mångberg för att hämta nån stor grej till deras gamla traktor som ska säljas.
På vägen dit så stannade vi på Volvo i Mora för att byta stänkskydd till Den Blå som var fel, och hämta reservnycklarna till bilen. Men när vi kom dit så hade försäljaren tagit fram fel stänkskydd åt oss.
Denna försäljare var dessutom ledig denna lördag så de vi fick göra vara att gå ner till deras reservdelslager o be dom ta fram dom rätta.
Efter mycket om och men så kunde dom konstatera att de inte fanns såna hemma utan lära beställas.
Till råga på allt så hade försäljaren inte fått några extra nycklar av fd ägaren heller som han lovat att han skulle komma med på fredagen. Dålig stil av både fd ägare o säljaren som inte sett till att allt är riktigt när man säljer en bil.
Så vi åkte enbart hem med 1/3 del av vad vi hade tänkt oss. Det var grejjen till traktorn som vi hämtade i stugan.

Idag söndag så har de varit en lång o hård dag.
Började med att kliva upp 8 o gå ut o börja gräva en grusgång till våran vinterentré. De var en enkel sak, men sen skulle vi även bredda rondellen. Det var en jobbigare del då vi grävt bort ca en meter in mot gräsmattan för att komma tillbaka till den ursprungliga gränsen mellan grusgång o gräs. Eftersom gräset vuxit på gruset så lärade vi skaka ur allt grus ur tuvorna innan vi slängde dem, för att spara på grus. För de grus vi fick i fredags kommer inte räcka på långa vägar om vi slänger bort de gamla.
Efter lunchen tog Stefan fram gamle Grolle o jordfräsen o då hände de grejjer.
Nu ska de bara krattas o jämnas ut, sen ska de nya gruset på ovanpå de gamla, sen är de klart.

Med andra ord så är de en MÖR o sliten Annica som skriver detta inlägg nu. Var skönt med en dusch o mat nu på kvällen.
Nu blir de tvn en sväng o sen blir de kudden.

Natti

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela