Snuppananni

Arbetssam helg.

Publicerad 2010-09-26 20:15:10 i Vardagens påhitt,

OJ OJ OJ vad jag har haft fullt upp den här helgen.

På fredagen så kom en kompis med lite grus åt oss (15 ton). Vi ska fylla ut våran grusgång som bara blir gegga när de blir blött. Så snäll som han är så kom han med sin lastbil o tömde av hela flaket med grus på våran infart.

Lördagen så var de regn regn o åter regn. Jag, Stefan, Rasmus o Farfar tog då en sväng till Mångberg för att hämta nån stor grej till deras gamla traktor som ska säljas.
På vägen dit så stannade vi på Volvo i Mora för att byta stänkskydd till Den Blå som var fel, och hämta reservnycklarna till bilen. Men när vi kom dit så hade försäljaren tagit fram fel stänkskydd åt oss.
Denna försäljare var dessutom ledig denna lördag så de vi fick göra vara att gå ner till deras reservdelslager o be dom ta fram dom rätta.
Efter mycket om och men så kunde dom konstatera att de inte fanns såna hemma utan lära beställas.
Till råga på allt så hade försäljaren inte fått några extra nycklar av fd ägaren heller som han lovat att han skulle komma med på fredagen. Dålig stil av både fd ägare o säljaren som inte sett till att allt är riktigt när man säljer en bil.
Så vi åkte enbart hem med 1/3 del av vad vi hade tänkt oss. Det var grejjen till traktorn som vi hämtade i stugan.

Idag söndag så har de varit en lång o hård dag.
Började med att kliva upp 8 o gå ut o börja gräva en grusgång till våran vinterentré. De var en enkel sak, men sen skulle vi även bredda rondellen. Det var en jobbigare del då vi grävt bort ca en meter in mot gräsmattan för att komma tillbaka till den ursprungliga gränsen mellan grusgång o gräs. Eftersom gräset vuxit på gruset så lärade vi skaka ur allt grus ur tuvorna innan vi slängde dem, för att spara på grus. För de grus vi fick i fredags kommer inte räcka på långa vägar om vi slänger bort de gamla.
Efter lunchen tog Stefan fram gamle Grolle o jordfräsen o då hände de grejjer.
Nu ska de bara krattas o jämnas ut, sen ska de nya gruset på ovanpå de gamla, sen är de klart.

Med andra ord så är de en MÖR o sliten Annica som skriver detta inlägg nu. Var skönt med en dusch o mat nu på kvällen.
Nu blir de tvn en sväng o sen blir de kudden.

Natti

V70 R AWD " Den Blå"

Publicerad 2010-09-22 12:06:17 i Vardagens påhitt,

Var till Mora igår och kollade på "Den Blå" som Stefan har suktat efter ända sedan han fick se att den låg som inkommande bil på Bilkompaniet i Mora.
Stefan har ringt var o varannan vecka till försäljaren för att höra om bilen kommit in eller om han visste när den skulle komma. Men förra veckan så ringde han och reserverade bilen i sitt namn så han skulle ha första tjing på den när den väl kom in.
I fredags ringde försäljaren o meddelade att bilen kommit o att han skulle lämna in den på rekond o att de skulle gå bra att komma nu i veckan o kolla på den. Vilken Låååååång helg de blev för Stefan.
På söndagen så blev ju 945an såld, så då hade vi ingen kombi att åka med längre. Men de gjorde inget eftersom att vi skulle iväg o kika på v70:n.

Det är en v70 R AWD från 06. Gått 6700 mil o fullservad.Den är BLÅ, vilket är en ganska svårfångad färg.
De allra flesta som säljs är ljus eller mörkgråa.
Detta var precis den bil stefan ville ha. Förutom att de är en gubbpoäng på den, Automatlåda.
Han hade hellre vela haft Manuell, men eftersom de är en geartroniclåda så kan man ju även växla manuellt med den. Så de fick duga.

Efter att vi köpt den så åkte vi o käkade lite mat innan de var dags att åka hem till gården igen.

Rasmus stortrivdes i bilen. Undertiden vi var o provkörde bilen o pratade mded försäljaren och kikade på bilen så var Rasmus med Farfar o lekte i bilhallen.

Lägger upp några bilder så ni får se våran nya pärla.




Rasmus Provsitter förarsätet o är nöjd.



Rasmus o Farfar leker i bilhallen.

Ullared here i come

Publicerad 2010-09-21 11:29:46 i Vardagens påhitt,

Jag har flirtat till mig en resa ner dit.
Eller rättare sagt så var de Stefan som fick lova mig en resa dit om han ska få köpa sig en ny bil. Ska han shoppa nå DYRT så lär väl jag oxå få nöjet att shoppa nått även om de inte ens kommer i närheten av hans prislapp. Men inte sagt att de inte är minst lika kul.

Boendet är bokat, och det är tur ibland att man känner till lite mindre ställen än Gekås Camping, för där var de tjivtjockt. Det blev istället Alkoven Ab i Gällared. En ombyggd gammal skola, 10 minuter från Gekås.

Den 9/10 bär de av mot Ullared och shoppingen. Det ska bli kul o se hur de går o shoppa där med en 3 månaders bebis. Om det blir nå shoppat överhuvudtaget eller om de bara blir o bära omkring på han.

Har skrivit en inköpslista. Än så länge leder Rasmus inköp. Tätt efter kommer mina inköp o på delad sista plats kommer Stefan o hans syster. Han syster har gjort en beställning eftersom hon inte tänker åka dit själv.

 

Nu kurrar magen så nu är de dags att gå o värma lite av gårdagens paj som jag gjorde. En brockoli och västerbottenost paj. Den blev himla god.

 

 

Bilförsäljning

Publicerad 2010-09-21 10:43:27 i Vardagens påhitt,

Då var den äntligen såld då. Våran volvo 945 från -98.
Det kom en kille från Norrköpng i söndags o kollade på den och köpte den.
Han var en av dom första som hörde av sig o var intresserad av bilen, men var tvungen att sälja sin gamla bil först för o få loss lite pengar.

Har varit många som hört av sig om bilen men bara den här killen o en gubbe till har vart o kikat. 
Gubben som kikade var runt 45 o sa att han var inte ett dugg intresserad av extraljus o 19" fälgar osv. Men varför i hela friden åker man då o kikar på bilen om den inte är intressant. De syntes på bilderna och stod i texten hur de låg till med den.

Men nu kom nog bilen till någon som var lite mer intresserad o som är villig att vårda den. 

Det blev ett andra pris med den på Rättviksträffen  för oss i år, så den var ju väldigt fin.
Men nu ska de bli uppgradering till en V70.
Åker vi till Rättvikträffen nästa år så har vi varit med 3 år i rad med 3 olika bilar.

Nu gäller de bara o hitta en fin v 70. Stefan har kollat runt en del o vi har redan varit o kollat på en för någon månad sedan. Men då blev de inget köp för den höll inte stefan kriterier riktigt.
Tycker lite synd om han som köpte den bilen för han fick inte ha den kvar i mer än en vecka ens innan den blev stulen.

Kommer en bild på gamla pärlan så ni får se hur den såg ut.




Blyertsteckning!

Publicerad 2010-09-19 09:22:13 i Vardagens påhitt,




Den här fina teckningen fick vi i present av min fostermamma.
Hon ville ge oss något annorlunda. Något som man kan ha kvar länge.
Det är hennes arbetskollega som har ritat av bilden till höger som jag skickade som MMS.
Jag blev jätteglad. Nu är de bara en fin ram som saknas, sen kommer den upp på väggen här hemma.

Tack så mycket för den fina bilden!

Nya upplevelser!

Publicerad 2010-09-19 08:59:45 i Vardagens påhitt,

Igår var en fin dag.
Började med att åka runt halva stan o göra olika inköp. Kupolen, Färghandeln, Biltema.

På kupolen blev de en flaska Fixativ till min fina blyertsteckning som jag fått av min fostermamma i present, en bild på Rasmus, som hennes abetskollega gjort. Kanon fin. Lägger upp en bild i en senare blogg så får ni se den.

På färghandeln blev de Kopparmetallic färg till våra skåpluckor i köket som älsklingen håller på o målar om. Har nog berättat om dessa luckor i en tidigar blogg. Men det har vart stiltje med de projektet sedan vi fick Rasmus. Dels för att de varit så bra väder i sommar så vi bara velat vara ute o dels för att jag inte kan ha Rasmus med när jag målar på grund av lukten från färgen. Men nu är dom snart klara.

På biltema skulle älsklingen ha en förlängningskabel. Vi har satt upp en ytterbelysningslampa med rörselsvakt vid soptunnan. För när de blir mörkt här ute på landet så blir de becksvart. Då är de inte så roligt att gå med soporna till tunnan.

Efter en lunch bestående av rester från fredagskvällens Thaimat så gav sig Stefan ut på Gräsklipparen. Medan jag plockade undan lite på gården. Hjälpte svärmor o räfsa lite där hon hade slagit med lien o gjorde lite fint mot skogsbrynet.
Stefan tyckte att jag skulle provköra gräsklipparen. Jag har ju aldrig ens suttit på en åkgräsklippare, så de var väl hög tid o göra de. Fram med hörselskydden o sen försöka sig på o köra. Det var inte de lättaste o gasa med högerhanden samtidigt som man ska ratta med vänsterhanden o få ett snyggt resultat. Jag klippte rondellen framför vårat hus helt själv. Det blev väl inte nå runda snygga ringar direkt utan mer ovalt. Men jag är nöjd, de var ju trotts allt första gången för mig.

Gick sen o provslog lite med lien vid skogsbrynet oxå. Det var inte heller de lättaste o få till så de blev bra. Jag är nog inte född till att bo på landet tror jag. Men de var kul.

Det var ena riktigt roliga o nya upplevelser för mig. Kommer nog bli mer av de till nästa sommar skulle jag tro.

Tog en tur med bilen på kvällen och köpte en efterrätt på Max. En Lyxmilkshake med Jordgubb. Åh den var smaskig! Något att rekomendera.



Tradera mera.

Publicerad 2010-09-18 13:13:09 i Vardagens påhitt,

Då har jag kommit på att de inte bara är kul att lägga bud o köpa saker på tradera. Det är även kul o lägga upp egna annonser o sälja lite saker som ändå bara ligger o skräpar o tar plats här hemma.

Kan man få igen nån krona på sånt man slutat använda för länge sedan o som annars skulle gått till tippen så kan man ju köpa nya saker för dom kronorna. :D

Hittills så har jag bara lagt upp lite kläder, gardiner o även gamla cd skivor som pappa lyssnade på. Går väl sådär med försäljningen men de blir ju nån krona.

Nu ska jag ta lilleman som vill ha min uppmärksamhet

tjipp!

Yey

Publicerad 2010-09-13 15:18:32 i Vardagens påhitt,

Jag är bara för glad idag. Trots att halsen gör ont hela tiden så gör de mig inget.

Har ända sedan förlossningen gått till min garderob var o varannan vecka för att prova om jag kommer i mina favvo Lee jeans.
Alla gånger har vart en besvikelse.
Har endast fått upp dom till mitten av låren eller fått upp dom helt, men då har de glipat en decimeter så de inte gått att knäppa dom.
I slutet av förra veckan gav jag upp allt vad möjligheten att komma i mina jeans hette o lade ut några av mina jeans till försäljning på tradera. Dock inte mina favoriter, utifallatt jag skulle kunna ha dom senare.
Försäljningen går inte så strålande direkt men jag lever på hoppet.

I morse skulle jag göra en av de svåraste sakerna som finns nu för tiden: välja kläder!
För skojs skull så tog jag fram mina favvo Lee o drog på mig dom.
Dom gick att få upp hela vägen, och dom gick att knäppa!!!
Fatta min lycka var total. Hur man nu kan bli så lycklig för en sån simpel sak.

Ville bara berätta hur glad jag blev.

Nu ska jag mata lilleman o sen dra till kupolen för att möta upp Vivi o gå en sväng där med henne.

kram till alla.

Uppdatering av livet!

Publicerad 2010-09-12 10:55:18 i Vardagens påhitt,

Sitter nu med lilleman i famnen o försöker göra ett inlägg. Har varit mycket att stå i sedan han kom så de har blivit dåligt uppdarerat här..

Lilleman han växer så de knakar om de. nu är han hela 2 månader o väger 5800gram o är 60,5cm lång.
sover fortfarande snällt på nätterna o är världens goaste på dagarna..

Har haft en hel del o göra dom senaste dagarna oxå. Fredagen så klippte jag ner en massa buskar på gården, så de blev lite höstfint.

Igår var vi först till min lillebror i Björsjö o hälsade på o hjälpte han med hans mopedbil. Nästan direkt när vi kom hem så blev byta lite kläder o ge lilleman mat för att sen åka till Stefans arbetskompis på "De misslyckade 30åren"-fest.
Den var riktigt lyckad, hade kanonskoj. Mycket tok utspelade sig under kvällen.

Nu idag blir de nog att fortsätta på vårt byggprojekt om de är uppehåll. Vi har ju rivit bort trappen på gaveln och byggt ett 6kvm stort golv där så vi får en liten veranda att sitta på. Nu är de bara rampen upp som ska på plats.
Blir även en tvättar dag. Vilket kan behövas för nu var tvättkorgen nästan överfull.

Har även fått ont i halsen så jag får väl se hur mycket av de planerade som jag egentligen orkar med at göra.

Lägger in en liten bild på Rasmus så ni får se hur stor lillkillen har blivit.

Hade bra!

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela