Snuppananni

Söndag= Vilodag?

Publicerad 2009-01-31 21:33:25 i Vardagens påhitt,

Men inte för mig. Nej jag har en hel lista att bocka av under morgondagen.


Punkt 1. Tvätt
Först så ska jag ge mig på tvätten. Som om de inte varit nog med att ta bara kläderna så kom jag på att sängkläderna skulle behöva bytas o då kan jag ju ändå ta täcken o kuddar. Men det blev inte nog där heller. Kom på att om jag ändå håller på så kan jag väl lika gärna ta vinterjackorna både den privata o arbetsjackan. Allt detta blir väl ca 3 korgar o typ 8 maskiner eller nått o ska vara rent o torrt på 3 tim. Jag får lite att bita i tror jag. :D

Passade även på att inhandla 2 nya kuddar när jag var på Jysk o köpte tennisbollar till mitt tvättande. Så nu får jag ännu mer o tvätta.

Punkt 2  Handling.
Måste inhandla riktiga vintervantar. Nu när de är så griskallt o man är ute o härjar i snön så kan de vara bra att ha.

Sen skulle jag väl även ha vart på Biltema o köpt nån form av spolarvätska till bilkraken. Blir så drygt om man skulle ut o åka långt efter nån stor väg o datorn säger PLIING PLONG o meddelar att spolarvätskan är slut o man ligger bakom nån stor lastbil som kastar skit på en så man inte ser nå.Stackarn skulle även ha behövt en tvätt nån vacker dag, för nu ser han hemsk ut.

Måste även komma på nå bra o köpa till vännen som fyller år i veckan. Men vad köper man till nån som redan har allt??


Punkt 3 planering inför kommande vecka.
Blir väl jobb o träning men kanske även lite ledighet. Blir man ledig nån dag så vet man aldrig vad de kan bli för äventyr. Skulle vara skönt med en semester.


Blir lite avis på D som ska åka till Vemdalen o åka skoter en hel vecka nästa vecka. Usch va orättvist. Jag hade oxå velat åkt dit. Var ju där förra året o hade superskoj.


Punkt 4 umgås med nån vän.


Punkt 5 möte med mina scouter.
Får väl se om dom överlevde sin skidhelg eller inte. Blir ensam ledare denna söndag med 8 hormonstinna tonårspojkar. FARLIGT!!


Sen när allt detta är avklarat så kanske jag kan få lite ledigt o sova en stund innan nästa vecka börjar.  Suck o söndagar ska vara vilodagar??

Inflyttningsmiddag o Snööö

Publicerad 2009-01-24 13:10:39 i Vardagens påhitt,

Var på inflyttningsfest igår kväll hos min fd svägerska o hennes pojke. Kom väl som vanligt efter alla andra. Men som ordspråket lyder "fint folk kommer alltid lite sent!".


Blev bjudna på en helt underbar middag bestående av Lax i ugn, potatis o sås o hembakt bröd. Hela min fd svärfamilj var där tillsammans med min fd svägerskas pojkväns familj. Var riktigt trevligt.

Blev väl några cider o en baileys innan kvällen rundades av o min chafför körde hem mig. :D


Idag så består dagen mest av matlagning o bak. Har fått nån släng av kökssjuka. ;D

Vaknade med en skön känsla av att idag skulle jag bara hålla mig inne i värmen och fixa.
Känslan var helt rätt, för när jag kika ut genom fönstret så toksnöade de. Hade säkert kommit 3-4 cm  vid 11 i förmiddags. Men var ju tvungen att åka till affären o shoppa lite ändå. Så det var bara att klä på sig. ta spaden i trappen o skotta sig ut till bilen. Skotta av bilen all snö o sen brumma iväg på gator där man inte visste var de började eller slutade pga alla snö.


Det snöar fortfarande och de sägs att de ska ramla ner ca 1-2 dm innan de slutar.


Håller på o bakar limpor nu. Får så om dom går att äta eller inte. Första försöket. Ska kika till dom nu. Dom är klara!!! wee måste provsmaka.


Sen lär man väl snart ut o skotta igen så man slipper snö i skorna i morgon. För ingen annan i min port vågar ju ta tag i spaden.

//Annica

Hjärna & Hjärta?!

Publicerad 2009-01-22 20:16:32 i Vardagens påhitt,

Man kanske skulle börja blogga lite oftare. Verkar ju vara "poppis" o göra de nu för tiden.. :D Men roligast av allt är ju faktiskt att läsa alla andras både vettiga o helt ovettiga bloggar.


Alla på jobbet tycker att jag ska börja blogga om mitt liv, för det händer så mycket spännande. Men jag vet inte riktigt om jag tycker de stämmer.


Ja mena, är de inte bra att ha killar åt alla håll som på sina håll har en massa tjejer o en hel drös med andra problem kring sig? Hur spännande är de egentligen.
Är de inte bra för hjärnan att få tänka lite o lösa en massa problem om dagarna? Vad har man den annars till.
Vad ska man med ett hjärta till om det inte är till för att man ska tycka om folk?
Men frågan är ju vad man ska med dessa problematiska killar till? för att hjärnan ska få sig lite att bita i eller för hjärtat ska lära sig uthärda alla möjliga motgångar?


Inget är lätt här i livet och det var ingen som skrev nån bruksanvisning till mig när jag föddes heller.
Man får lov o ta ett litet steg frammåt varje dag och leka sig fram till "rätt" lösningar. Vem som nu vet vad som är rätt o fel.


Har mina kollegor inget spännande liv leva själva då?
Verkar inte så, dom har tjej/kille, hus, barn, bil. Allt sånt där "vanligt".
Inga känsloproblem som tex; vilken vill jag ha, vem är bäst för mig.
Deras problem är ju istället; vem skottar snön?, vilken hämtar på dagis?, vilken tapet ska vi ha i vardagsrummet? osv.

Det verkar ju då som att jag har ett mycket mer händelserikt liv, fast de vissa dagar är helt dött och man sitter här o berättar för dom som vill läsa.


Mitt liv är lika tråkigt som alla andras egentligen, med skillnaden att jag kan göra de väldigt spännande ganska fort, men det kan orsaka problem lika fort också.

Ni har inget mer värdefullt än erat eget liv. Så ta hand om det på bästa sätt!


"förvänta dig de värsta, men hoppas alltid på det bästa"


//Annica

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela