Snuppananni

Gott nytt år!!

Publicerad 2011-12-31 21:13:10 i Vardagens påhitt,

Vill bara smita in och önska alla mina härliga läsare ett gott nytt år. 

Detta har varit ett lugnt och harmoniskt år.
* Sonen har vuxit och utvecklats i en rasande fart och har börjat på dagis.
* Jag har varit både föräldraledig och återgått till arbetet igen.
* Insett hur kul de är att sy barnkläder och ha en hobby där man har fritt spelrum. Endast fantasin sätter gränserna. * Körde skoter för första gången.
* Hade en underbar sommar både hemma och på andra orter.

Nu är det dags att se fram emot ett nytt spännande år.
Jag hoppas de kommer starta med en lång sovmorgon. Men redan nästa helg är de fullt upp.
En träff med en kär vän, skoterkurs och 80 års kalas. :D Nu ska jag återgå till våra gäster ett tag, visserligen är de bara jag och svägerskan som är inne just nu medan grabbarna är i garaget..

Gott nytt år till er alla och var rädda om er....

Färgglatt

Publicerad 2011-12-29 13:34:50 i Vardagens påhitt,

Lägger in ett snabbt inlägg från telefon medan jag sitter i bilen och väntar på chefen.

Köpte mig ett nytt nagellack igår på mellandags rean. Tycker inte kameran ger riktig rättvisa åt färgen. Den är rödlila i verkligheten. Riktigt snygg och gav suverän teckning redan på första draget. Kommer inte ihåg vad den heter just nu men det är en färg från isaDora.

God jul

Publicerad 2011-12-24 10:18:41 i Vardagens påhitt,

Nu har julafton börjat. Jul känslan börjar infinna sig efter en frukost med skinkmacka.

Tyvärr dras Stefan med feber på mellan 38-39 grader, och det är ju typiskt för honom. Han blir oftast sjuk när han är ledig en längre stund.

Nu på morgonen fick Rasmus välja ett paket under granen. Självklart valde han det största. Bobben.
Just nu sitter han och Stefan på golvet och bygger ihop den.
När det är klart så ska vi gå ut och testa den på den lilla snö som är kvar.

God jul önskar jag och familjen till er alla läsare.

Soffhäng med missen.

Publicerad 2011-12-21 18:16:32 i Vardagens påhitt,

På lördag är det julafton, idag är det lilllördag, därför måste de ju vara lilla julafton idag eller har jag fel?

Jag bestämde i allafall att jag, missen och mamma skulle ha lite soffhäng med lördagsmys. Jag och missen tvingade mamma att göra popcorn :) nu har jag smulat popcorn i hela soffan ;)

Idag har jag även varit på julfest på dagis. Där blev de dans runt granen, julmat, pepparkakor och paketutdelning. Det var ett himla ös.

Trött liten kille

Publicerad 2011-12-20 18:58:58 i Vardagens påhitt,

Har en jättetrött liten kille här hemma. Hoppas bara att han inte är sjuk o får feber eller nå sånt. Jag har inte tid att ta ut nå VAB nu. 

Rasmus har varit vaken flera gånger under natten till idag. Men i morse efter att han ätit lite frukost med mig, så somnade han om igen, och sov till 9. Så länge brukar han sällan sova, vanligtvis är han vaken och leker för fullt vid 7-7.30.
Efter lunchen så sov han i ca 1 timme igen.
När jag sen hämtade honom på dagis så sa dom att han verkade trött och att han nästan somnade vid mellis.. Men han hade ingen feber eller verkade sjuk så han verkar bara trött.

Här hemma lekte han lite men ville gärna sitta i mitt knä. Han kröp upp i min famn och satte sig med missen och nappen och kikade på tvn med mig. ca 3 minuter senare sov han sött när klockan var 17.45. Han har inte somnat i min famn sedan han var runt 8-9 mån. Blev lite förvånad så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra... Men nu sover han i sin säng.. 

Jag hoppas verkligen att han är pigg och utan feber när han vaknar i morgon. Dagis ska ha jullunch så han är välkommen dit redan vid 9.30 för att äta julmat och fira jul med alla de andra barnen. Ska nog leta reda på en tomteluva som han kan ha på sig i morgon. 

Nu ska jag sy klart hans pyjamas som jag började på härom kvällen. Vill du se den så kika in på www.mullgrodan.blogspot.com

Sankta Lucia.

Publicerad 2011-12-13 20:42:33 i Vardagens påhitt,

image description
Världens sötaste lucia...

Idag var de dags för Rasmus första Luciafirande på dagis. Å självklart så skulle han ju vara lucian själv. 

Många är insnöade i att flickorna ska vara lucior och tärnor medan pojkarna ska vara stjärngossar,tomtar eller pepparkaksgubbar. Men pojkar kan vara lucia lika bra som dom kan vara tomtar.
Rasmus var den enda pojklucian,men minst lika söt.
Jag struntar i vad alla de andra föräldrarna tyckte och tänkte om att han var klädd till lucia. Jag har inte lika trång syn på könsroller som många andra har. Barn är barn och ska så vara så länge dom har möjligheten.
Han är och kommer alltid vara min älskade lilla pojk oavsett vilka kläder han har på sig. :D

Barnen var superduktiga på att sjunga. Det var massor med föräldrar, mor o farföräldrar och vänner där och kikade på alla fina barn. Ett riktigt mysigt luciafirande.

Hurra Hurra Hurra

Publicerad 2011-12-12 10:30:29 i Vardagens påhitt,

Idag är ingen vanlig dag, för det är Annicas födelsedag.. Hurra Hurra Hurra!! 

Sitter här hemma i köket med min frukostskål bestående av Verum Hälsofil jordgubb/smultron och F Musli Gold Fruit. Tittar ut över den snötäckta gården och önskar att jag var frisk nog för att gå till jobbet idag. Men än har inte magen helt ordnat upp sig.
Vet att det kan ta sin tid men jag vill känna att den är så pass bra att jag inte behöver sitta dubbelvikt av smärta rätt vad det är, när jag ska försöka jobba.

Som rubriken lyder så är de ju min 28års dag idag. Rent ut sagt skittråkigt att behöva var sjuk på sin födelsedag. Men vad ska jag göra? Säger som Lotta på Bråkmakargatan: "En riktigt Usel födelsedag".
Fick ju en riktig sovmorgon idag, så jag ska väl inte klaga. Stefan gick upp med Rasmus vid 05.30 och åkte till dagis, och jag vaknade av ett grattis sms vid 9.40. :D

Hoppas dock att kvällen/ eftermiddagen kommer bli bra för då är det nämligen dags för årets första julbord. Tillsammans med mina kära kollegor på jobbet så ska vi åka upp till toppstugan på Romme Aplin och äta julbord. Färden upp går med Bandvagn. Ska bli riktigt skoj. Var där för 2 år sedan och det var riktigt julstämning där. 



Nu ska jag starta en tvätt med lite tyg och sen ska jag inta soffan och bara vila, utan stress. De enda jag behöver göra idag är att gå ut och sopa fram bilen så jag vet var den är till i morgon bitti och laga mat till Stefan och Rasmus kommer hem, så dom hinner äta innan dom ska skjutsa mig till julbordet. Det tycker jag är en lagom jobbig födelsedag. 

Soffan nästa.. hej så länge!

Hej mitt vinterland..

Publicerad 2011-12-10 13:25:59 i Vardagens påhitt,


Dagens Outfit:

Jacka och Byxor: Snowpeople. Handskar: Graninge. Skor: Salomon.

-3 grader ute, då gäller de att klä sig riktigt. 

Pigg nog för att vara ute en stund i finvädret. Dock inga större ansträngningar.
Stefan skottade snö och jag drog Rasmus i pulka på gården.

Lillfaster S var också ute och lekte med Rasmus och drog han i pulkan. Oj va han skrattade när hon sprang med honom i pulkan.


Oki, jag lär väl erkänna att jag tog en tur på skotern också. :D Körde en sväng i kohagen och runt på gården. Rasmus skulle självklart provsitta så fort han fick chansen.
Han fick även åka en vända i kohagen mellan mig och Stefan.
Det var nog dagens höjdpunkt. Premiärturen på skotern för i år.
Synd bara att de inte är mer snö och att jag mår bättre, för då hade de nog blivit en längre vända.  

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila en stund medan Rasmus sover lite middag.

Magkatarr...

Publicerad 2011-12-10 13:05:18 i Vardagens påhitt,

Då har min mage tackat för sig och packat ihop. Började med anfall av strålande smärta i magen i onsdags och under torsdagen kunde jag knappt stå upp så jag avslutade arbetet och åkte hem och sov.
Sjukvårdsrådgivningen säger att de är Magkatarr jag drabbats av. För mycket stress och en känslig mage går inte ihop.
Under fredagen låg jag ner eller satt hopkurad. Så fort jag stod upp eller åt mat så fick jag anfall och vissa gjorde så ont att jag låg på golvet i fosterställning. :(
Köpte Omeprazol Sandoz 20mg på apoteket och expediten sa att de skulle ge effekt efter ca 2 timmar. Men den tabletten gjorde ingen skillnad på hela dagen. 

I morse började jag frukosten med en tablett och ett glas vatten, provade sedan att äta lite Verum Hälsofil och lite f-musli. Det gick förvånansvärt bra och jag hade bara 2 anfall under loppet av 2 timmar (torsdagen och fredagen hade jag ca 10-20/timme) och dessa var inte lika hemska. Kunde även vara ute en stund och få lite frisk luft på förmiddagen. Får hoppas att det börjar avta lite så jag kan leva ett någorlunda drägligt liv nu. Vill ju inte behöva ligga ner hela dagarna. 

Ska försöka hitta på nå mat som jag klarar av att äta också, just nu känns de som att de enda jag får i mig är fil o musli och blåbärssoppa. Men de står jag mig inte så bra på.
Den som har nå bra tips får gärna dela med sig utav dom...:D

Gästbloggare

Publicerad 2011-12-07 19:07:35 i Vardagens påhitt,

 

Hej allihop! Just nu har jag knyckt mammas dator och gör ett kort inlägg. Men berätta inget för mamma, jag får inte röra datan egentligen, hon säger att den kan gå sönder. Hehehe.

Idag har jag träffat en konstig sak.

Den är stor som ett hus och ser lite konstig ut. Den säger ingenting utan tittar bara på mig hela tiden. Jag tycker den är lite läskig. Mamma säger att de är en gosis elefant som heter Jumbo. Ja Jumbo kan jag förstå men inte gosis... Knasiga mamma.



Som sagt så är jag lite rädd för honom än, men de går bättre o bättre, han verkar vara snäll. 
Men han envisas med att vara så tyst och bara stirra på mig. Vad ska jag göra för att få honom att prata och leka med mig?
Jag har provat klappa på honom lite snällt, knuffat honom och slagit på honom men han blir inte ens ledsen. Då tog mamma med Jumbo in i vardagsrummet och satte han i en fotölj och då lånade jag ut min favoritbok till honom, för att säga förlåt för att jag slog han. Då verkade han bli glad iallafall, men han sa ingenting. Han kanske inte kan prata?!


Pappa sa att han lekte med Jumbo när han var barn. Hmm så stel som Jumbo är så måste de varit på Stenåldern. HHAHAHA för pappa är ganska gammal... :D



Jumbo försökte även gå in i min koja i köket men han var lixom lite för stor så han kunde inte. Tur var ju de, för de är ju MIN koja. Kolla in bilden så ser ni hur stor han verkligen är. Jag är ju bebis jämfört med den killen. Jag hoppas han tinar upp lite till i morgon så kanske vi kan leka då.

Nu ska jag och min misse gå och sova i MIN säng, och där får inte Jumbo plats så han får väl sova på soffan eller nått. God natt allesammans!



Förresten.... Är de nån som vet vart jag kan hitta en kompis till min misse på bilden ovan? 
Jag har bara missen o han blir lite ledsen när han får vara ensam när jag åker till dagis. Jag vill helst att de ska vara en misse av samma sort så dom inte blir osams om vem som är snyggast medan jag är borta. Hjälp mig hitta en vän, jag har inte så mycket veckopeng så han får inte vara allt för dyr, för då måste jag fråga pappa om mer veckopeng. :P

Natti natti alla snälla rara där ute..*gäsp*

Pastasås ala rester

Publicerad 2011-12-05 18:56:29 i Vardagens påhitt,

Vad gör man om de blir en massa mat kvar även fast 3 magar blivit mättade och 2 matdosor fyllda till bredden?

Då gör man Pastasås. Kvällens middag blev en Pastasås bestående av laxen som blev kvar från igår och lite bladspenat och ost. Superenkelt och gott. Dessutom piffar de upp resterna och blir en helt ny måltid.

Enkel matlagning när den är som bäst :)

Fetaostbakad laxsida

Publicerad 2011-12-04 18:16:08 i Annica äter,

Idag stod de lax på kvällens meny. Vi hade en hel laxsida i frysen som fick tina. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den, men efter lite funderande så blev den fetaost inbakad.

Detta behöver du:
* en hel laxsida med skinn
* fetaost som smulas sönder
*citronpeppar, salt
* olja
* potatis

Lägg laxen i en form med skinnet nedåt. Krydda med salt i peppar. Skär några snitt i laxen med jämna mellanrum och fyll dom med smulad ost.
Ringla lite olja runt laxen.
Skala och klyfta potatisen och lägg runt laxen. Ställ in i ugnen på 200 grader till potatisen är klar, ca 20-25 min.

Till detta gjorde vi två olika kalla såser.

Avokadosås:
*En avokado som mosas
*crème fraîche
*vitlök
Blanda ihop allt och smaka av med salt o peppar.

Romsås:
* crème fraîche
* rom på burk
* dill
Blanda allt. Mängden bestämmer du själv.

Blev mycket gott och uppskattades av hela familjen. Serverades med en grönsallad med fetaost.

Dagens outfit

Publicerad 2011-12-04 14:34:09 i Vardagens påhitt,


Mössa: Lars Hedman Transport. Jacka: Röhnisch. Byxor: Puma. Skor: Salomon
Under detta ett Helly Hansen underställ.

Idag var man tvungen att klä på sig varmt för att kunna vara ute och leka med Rasmus. Var runt nollan men kändes som de skulle vara -5. 
Rasmus och jag klädde på oss och gick ut för att kika i garaget vad pappan gjorde. Först gick vi och hämtade traktorn och åkte med den till garaget. Ni ser ju själv hur långt de är att gå. :D 

Det var väldigt spännande att se vad pappan gjorde i garaget.
Rasmus lånade en skruvmejsel och skruvade lite han med. Undra vem han lärt sig de här av??
Förutom skruvandet så var katterna roliga att följa efter.

Nya Jackan

Publicerad 2011-12-03 13:30:47 i Vardagens påhitt,



Har varit ute och testat min vinst idag. 

Jag vann ju en jacka ifrån Röhnisch för ett tag sedan och fick hem den i torsdags. Önskade mig en Vega Jacket i Black men alla färger förutom Deep Pink var slut så de fick bli den. Ångrar mig inte.
Verkligen en härlig jacka. Den är vindtät och står emot regn och har dessutom massor med snygga detaljer.
Ett stort och bra plus var den snygga reflexen som följde med. Perfekt i dessa mörka vintertider. 



Fredagsmys

Publicerad 2011-12-02 18:06:55 i Vardagens påhitt,

Jag och Rasmus varvar ner i soffan. Vi har poppat popcorn och myser medan vi tittar på alla roliga maskiner i swamp loggers på Discovery Chanel.
Pappan myser för sig själv ute i garaget tillsammans med sin älskade maskin.

Rasmus har förstått hur man gör om det börjar ta slut på popcorn i hans lilla skål, då tar man ur mammas skål och lägger i sin egen :)

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela