Snuppananni

Nu är snart vintern här..

Publicerad 2011-10-30 15:15:03 i Vardagens påhitt,

Då behöver jag ha rejäla vinterkläder så jag klarar av att vara utomhus utan att frysa ihjäl. 

Idag var vi iväg till Haralds Båtar och kikade på skotrar och lite kläder. Jag är i stort behov av ett par riktiga skoterbyxor, då mina gamla täckbyxor gjort sitt för länge sedan. 
Förra året så fick jag en snygg skoterjacka från Snowpeople i födelsedagspresent av svärfar och ville såklart ha ett par snygga byxor att matcha till, helst i samma märke.



Dessa blev det. Snowpeople Formula II Dam. Riktigt snygga och väldigt sköna byxor som jag tror kommer värma mig gott i vinter under alla skoterturerna, men även när vi ska vara ute och leka i snön med Rasmus.

Fick dessa som en tidig födelsedagspresent av älsklingen. Hän är för snäll min Stefan. 

Gjorde även ett fynd till Rasmus i en av Fyndkorgarna. Ett par snygga Reima skor för endast 50 kr. Tidigare hade dom kostat 329kr. Det är vad jag kallar Fynd!


Igår var vi i Mora hela dagen och visade upp Ockelbona. Det var mycket folk och en trevlig stämning. I år slapp jag även äta mig mätt på varm korv för i år så fick vi en thaimatsförsäljare brevid oss. Smaskens.

Rasmus visade även upp sina kunskaper i skoteråkning.

Tjing tjing!

Iphone 4s

Publicerad 2011-10-28 20:47:05 i Vardagens påhitt,

Jag har blivit med ny telefon! Nya iphone 4s. 

Har alltid varit lite rädd för dessa nya touch telefoner, dels för att dom verkar så krångliga med alla funktioner o Appar.

Men idag när jag hade jobbat klart så tog jag en sväng till Kupolen för att fördriva lite tid innan de var dags för tjejlunch på Kina. 
När jag kom dit så hade 3 precis slagit upp dörrarna och gjorde fin reklam för den nya telefonen. Det var massor med folk utanför alla telefonbutikerna, men på 3 var de ca 5-6 pers. Jag tänkte bara kika lite på den nya luren men det slutade med att jag gick därifrån med en ny i handen. 

Nu är det bara att leka sig fram till hur den funkar och vilka appar jag kommer behöva. Har redan lagt in Facebook och Wordfeud, snuppananni om du vill spela mot mig. 

Detta kommer bli en kul kompis tror jag. 

Nu har även min sambo fastnat i min nya fina lur :) 

Trevlig kväll allesammans!

Skoterns Dag i Mora

Publicerad 2011-10-28 10:00:00 i Borlänges Ockelbopojkar,

Imorgon är det Skoterns dag i Mora. Säkerligen på många fler orter runt om i landet oxå. 

Borlänges Ockelbopojkar kommer att infinna sig i Mora under dagen och visar upp sina fina gamla Ockelbomaskiner hos Mulle.
Det blir lite filmvisning från olika tävlingar som killarna och även jag varit på.
Mulle har fina skoterns-dag erbjudanden på både kläder och skotertillbehör/delar och bjuder även på god kokt korv med bröd och smaskiga tillbehör. 

Är du intresserad av skotrar? oavsett om det är gamla eller nya maskiner så tycker jag att du ska åka till MPerfomance i Mora i morgon. Vill du titta nära på en gammal Ockelbo så ta med dig hörselskydd för killarna brukar ur maskinerna lite då och då. 

Är du nyfiken på vilka Borlänges Ockelbopojkar är så kika in på deras hemsida HÄR.

Hoppas vi ses där i morgon!

Rasmus i kalendern.

Publicerad 2011-10-26 19:32:18 i Vardagens påhitt,

Hipp Hipp Hurra! För idag är de Rasmus dag. Grattis till alla Rasmus runt om i världen. Speciellt grattis till min alldeles egen lilla kille. 


Saxat från Wikipedia:
Namnet Rasmus är en form av Erasmus som är bildat från det grekiska ordet erasimos 'värd att älska'.


Lillfaster kom hit med ett paket efter kvällsmaten.

I paketet var det en bok.

Oj! - Stina Wirsén

OJ! av Stina Wirsén.

Det bästa är ju att han redan har boken HEJ! i denna serie och tycker om den.
Denna bok har dom även på hans dagis och enligt fröknarna så kikar han ofta i den. Då tänkte jag att den ska vi köpa så han kan läsa den hemma också. Men nu kom den ju passande i ett paket.

Hej så länge


Körkort och Nykterhetskontroll

Publicerad 2011-10-25 21:16:13 i Vardagens påhitt,

Idag var de dags igen då.. 

1,3, det är mitt snitt för antalet körkort och nykterhetskontroller under mina år med körkort. Det är alltså fler än en gång per år. Inte ens Stefan har blivit stoppad så här många gånger fast han haft kortet i snart 10 år.

*8 gånger har jag blivit stoppad under mina 6 år med körkort. Jag har desstuom sluppit förbi minst lika många med ett leende på läpparna. 

*2 av dessa skedde 2 dagar på raken när jag bodde i sandviken.

*3 gånger blev jag stoppad på en och samma dag. 1 i sandviken vid 18 tiden. 2 i hofors när jag var på väg hem till Borlänge vid 22 tiden. Den första var vid Ovako och den andra vid utfarten av hofors vid Volvo. Vid den sista kontrollen vid volvo så kände polisen igen mig o skrattade.
Det var samma tjej som hade stoppat mig vid den första gången på kvällen. Jag sa till henne att jag nyss blivit stannad av hennes kollegor ca 2 minuter innan. Sa även att de var andra stoppet för kvällen.
Då skrattade hon och frågade om de var mig hon stannat tidigare. När jag sa JA, då skratta hon och sa: Då får du åka utan koll, hoppas jag slipper se dig igen ;) Ha en trevlig kväll! Mitt svar blev: Desamma, jag hälsar till dina kollegor om jag träffar på fler efter vägen.. :D

*3 gånger har varit här hemma i borlänge på olika platser, varav en gång hemma i byn när Bandidos bodde där. Då förstod jag att de var en täckmantel för att kunna kolla upp vilka som rörde sig i området. :D 


Undra när nästa gång blir.. :D

Dagens outfit

Publicerad 2011-10-23 13:02:39 i Vardagens påhitt,



Mössa: Lars Hedman Transport Jacka: Everest Byxor: Nike Skor: Salomon.

Detta höll mig varm på min lunchpromenad med Rasmus. Visserligen så hade han redan somnat innan jag lämnade gården men de är alltid skönt med en promenad.


En lugn o skön helg

Publicerad 2011-10-23 12:04:42 i Vardagens påhitt,

Helgen har varit lugn och skön. 
Lördagen började med att jag snöt mig medan jag satt i sängen och det blev näsblod över hela mig och täcket. Sen satt jag och försökte få stopp på det i ca 30 minuter.  Uscha gillar inte blod. 

Senare på morgonen så åkte vi till Stefans mormor och hjälpte henne att byta hjul på bilen. Jag kollade på och roade lilleman eftersom jag inte vågade anstränga mig så mycket efter morgonens blodbad. 

På vägen hem blev det en vända in på stan för att kolla in Intersports längdskiderbjudanden. Men hjälp va mycket folk de var. Jag hittade ett Craft set som jag ville ha, men jag har inte fått lönen ännu så de fanns inget att shoppa för. 



Detta skulle vara perfekt att åka skidor i, i vinter. Men med min tur så är allt slut när min lön dimper ner på tisdag. 

Lördagkvällen bjöd på ännu en omgång näsblod. Jag och Rasmus lekte på golvet och han sätter sig i ansiktet på mig. Även denna gång tod de 30 min innan de slutade. Jag har nog snart inget blod kvar i kroppen. 

Söndagen bjöd på sovmorgon.. AHH härligt. 
Sen var vi ute en stund på gården och lekte lite innan de nu är dags för lunch. 
Får se nu då vad eftermiddagen bjuder på för skoj. 

Tjupp tjupp så länge

Näsblod

Publicerad 2011-10-19 11:24:13 i Vardagens påhitt,

Det var oerhört länge sedan jag blödde näsblod. Men nu sitter jag här med en bomullstuss i näsan. Måste vara förkylningen och allt snytande som tär på mina stackars blodkärl. Får hoppas de slutar snart så jag inte blir helt utan blod i kroppen..:)


Är hemma på lunch nu och vilar mig lite innan de blir dags för andra halvan av arbetsdagen. Får se om jag o en kollega ska åka o handla lite nya arbetskläder på eftermiddagen eller hur de blir. För nya kläder är ett måste nu. Mina arbetsbyxor som en gång i tiden var svarta är numer gröna och trasiga lite varstans och tröjan har krympt i tvätten så nu sitter mudden i midjehöjd, vilket inte är så skönt när man kör bil eller sitter på en stol för då ligger sömmen och trycker mot ryggraden. Senast jag fick nya arbetskläder var nog runt 2008-2009. 

Får se vad eftermiddagen bjuder på. Förhoppningsvis så har min avi kommit med posten så jag får hämta paket..

Lördag kväll

Publicerad 2011-10-16 10:32:19 i Vardagens påhitt,

Igår kväll var de klädvisning av Me & I´s höstkollektion. Jennifer visade både barnkläder och hade modevisning för oss med vuxenkläderna.
Många av plaggen såg konstiga ut på galgen men var i själva verket jättesnygga på. 

Jag vart jättesugen på några av vuxenplaggen men eftersom jag är den jag är så lägger jag numera allting på Rasmus och sällan eller aldrig något på mig själv. Så igår blev det 5 plagg till Rasmus och inget till mig.




Dessa fina plagg blev det. Älskar verkligen turkost och ugglor. Svamparna vet jag inte varför jag fastnade för egentligen, tror de kan vara färgkombon.. 

Det blev en jättetrevlig kväll tillsammans med vänner och bekanta. Ett tag så var det även 7 barn i åldern 5 mån-9år med på träffen. Vi fikade lite hallon/blåbärspaj och Jackies underbara chokladmuffins som hon hade med sig. 

Jag kommer nog att ha en träff i början av nästa år också när nya vårkollektionen har släppts. Skulle du vara intresserad av att komma på träffen så är det bara att höra av sig.. 

Nu ska vi invänta farfar som ska komma på besök en sväng..Ha en trevlig helg!

Me and I

Publicerad 2011-10-14 19:13:00 i Vardagens påhitt,

I morgon blir de barnklädesparty här hemma hos oss.
Det kommer en tjej hit och visar Me and I´s höst och vinter kollektion för både barn och vuxna.

Jag har varit på 2 sådana här visningar tidigare och det är alltid lika kul att köpa massa fina kläder till Rasmus. Dom är lite dyrare än tex, kappahls eller H&Ms kläder men dom håller sig fina jättelänge och håller ett bra andrahands värde.

owls body

Den här Bodyn önskar sig Rasmus. :D 

Jag hittade även ett par jättesöta byxor förut med en uggla i rumpan men dom verkar vara slut för den finns inte med längre.. :(

Nu ska jag planera lite inför morgondagens träff och skriva en önskelista..

Godissssss

Publicerad 2011-10-13 19:09:49 i Vardagens påhitt,

S märke extra sura Holländska

Jag är nog känd som Godisråttan bland mina vänner från skoltiden i Sandviken. Jag åt/äter jämt godis. 

Men nu var de ca 2 veckor sedan som jag köpte nå smågodis senast. Men de säger ju inte att jag inte ätit något annat gott under tiden. 

Idag på väg hem från jobbet så kände jag att jag var värd lite smågodis från Hemmakväll. Där har dom lite annat godis än dom har på tex Coop eller Ica. 

Döm om min förvåning när jag fick se att dom hade S-märken i både frukt och lakrits. Dom är ju bara för goda och finns inte nån annan stans i stan vad jag vet. Det blev en tung godispåse som följde med hem idag. Så nu sitter jag här i tystnaden och tuggar i mig en massa gott.
"För de är ja värd" för att citera en kollega till mig.

Nu blir de lite soffhäng tillsammans med godispåsen och en kall Champis.. (Du läste rätt älskling, jag har snott åt mig en dricka :) )

15 månader

Publicerad 2011-10-13 15:00:00 i Vardagens påhitt,

Rasmus fyllde 15 månader i söndags. Han är en kille som ständigt lär sig nya saker, både bra och mindre bra.

Detta är vad han kan nu:
*KLÄTTRA: Han kommer upp i sin matstol, på köksstolarna, i soffan, i sin nya säng, trappor klarar han gallant.

*SPRINGA: Han springer gärna till grinden i hallen om någon öppnar ytterdörren och kommer in. Älskar när man jagar honom.

*PRATA: Tacto (Traktor), Ej ej (hej hej), Mamma, Pappa (sagt de riktigt 2 gånger),Titta, Tutte, TittaHä (titta här),Dä,Ack (tack), Brummar gärna med munnen och låter som en traktor eller en bil. När vi föräldrar pratar med varandra är han med och babblar och överröstar oss..:D 

*Han har precis i dagarna lärt sig: att stå på tå utan att hålla i sig, att snurra runt och att spola i toaletten. Det är kul att kika på han när han snurrar runt för sen blir han helt yr och vinglar in i allt. :D

För 15 månader sedan låg han bara ner, åt ,bajsade och sov. Nu är han en livlig och levnadsglad kille som vet vad han vill.
Jag älskar verkligen min Lillgris. Kan inte tänka mig ett liv utan honom vid min sida. Han förgyller verkligen tillvaron.



Skogsutflykt i kohagen.

Publicerad 2011-10-12 22:19:16 i Vardagens påhitt,

Idag har jag och Rasmus varit på skogsutflykt. Det var rasmus farmor som frågade om vi ville följa med henne och dagbarnen på en utflykt. Det blev inte riktigt i skogen eftersom den låg i skuggan, utan vi höll oss i solen i kohagen.

Det var lite otäckt att vara i skogen/kohagen. Han skulle bara vara i min famn hela tiden. Det var högt gräs, ojämn mark och svårt att gå.



Men det blev lite bättre när farmor bjöd på smaskig korv med bröd.
Efter korven så kollade vi runt lite i kohagen efter konstiga saker. Vi hittade dels "våran gamla ford". Vi passade då på att sjunga en sång.

Hemma På Vår Gård

Hemma på vår gård där står en gammal Ford, utan hjul och utan däck och motor den är väck.

Tittar man där bak,så finns det inget flak,

tittar man där förarn satt så finns det ingen ratt.

Den går på terpentin och gammalt margarin.

och startar du den än en gång, så går den dagen lång.

Vi for som en raket genom Petterssons staket, då kom den sura gubben ut och bad oss veta hut!

Vi spruta på han med slang och slängde den och sprang, för vi vill inte veta hut, så nu är visan slut, tut, tut.


Den går nog inte riktigt så egentligen men så sjunger jag den. 

Rasmus mår bra igen och jag ska jobba i morgon, men han ska få vara ledig från dagis och vara med farmor istället några timmar på eftermiddagen. Så nu är de väl dags för mig att göra natten om jag ska orka upp o jobba i morgon bitti.


Vård av sjukt barn

Publicerad 2011-10-10 17:38:19 i Vardagens påhitt,

Idag är jag hemma med vård av sjukt barn för första gången.

Allt började i natt med att Rasmus måste ta ur nappen för att kunna hosta upp slem och för att kunna andras riktigt. Stackarn är täppt i näsan och slemhostig. Han höll både mig och Stefan vakna i 2 timmar i natt med sin hosta. När han hostat upp lite slem och kunde andas riktigt igen så säger han: maama tutte...
Lägger sig till rätta och försöker somna om men efter 2 min så börjar allt om igen.

Vi var iväg till Apoteket och köpte lite hostmedicin på förmiddagen, så nu har han fått en skvätt av den, lite näsdroppar och nu sover han. Jag hoppas att han kommer sova ända till i morgon bitti eftersom han bara sovit 40 min middag idag.

Jag känner mig dock lite ovan vid att vara hemma med han. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på och aktivera honom med. Han vill inte ligga och vila, titta på tv är han inte intresserad av ännu och han blir bara gnällig och arg så fort de går honom emot när vi leker eller han drattar ikull.

Hur gör man med sjuka barn? Hur ska jag roa honom?

Visst har Rasmus varit lite hängig tidigare men då var han mycket yngre och sov mer på dagarna och jag var van vid att vara hemma hela dagarna. Nu känns allt helt annorlunda när jag blivit van vid att arbeta på dagarna. 

Nu ska jag sätta mig och sy lite. Intresserad att se vad de blir så kan du kika in på min hobbyblogg: www.mullgrodan.blogspot.som

Korvprovning

Publicerad 2011-10-09 21:02:29 i Vardagens påhitt,



På eftermiddagen så var vi hem till farfar och hälsade på en stund. Han hade fått 3 olika delikatess korvar utav en bekant som hade gjort dom. Vi fick med oss en bit av varje korv hem eftersom Stefan och Rasmus älskar korv. 

Nu på kvällen så kom Stefan på iden att vi skulle ha lite korvprovning som söndagsmys. Han hämtade en tallrik med korvar och ett varsitt glas med vatten att skölja munnen med, mellan korvarna. På tallriken ligger det, till vänster: falukorv, uppe: hästkorv och till höger vitlökskorv.

Jag som inte ens tycker om korv. Men jag satte mig ner i soffan och provade alla tre sorterna. Mitt utlåtande är: Falukorven får 3 av 5, hästkorven 0 av 5 och vitläkskorven 4,5 av 5.

En kul avslutning på denna vecka.

Kanelbullens Dag

Publicerad 2011-10-04 19:58:01 i Vardagens påhitt,

Idag har jag firat Kanelbullens dag på Kvarnsvedens Konditori tillsammans med denna gulliga tjej.

Vi smaskade en jättegod kanelbulle och snackade massor. Det var riktigt trevligt.


(Bilden är tagen av Madelene Sjögren och lånad från Kvarnsvedens Konditoris Facebook sida).

Jag köpte även med mig några bullar hem så att jag kunde dela med mig det goda till familjen och nu ska jag sätta mig och njuta av en.

Tjillivippen!

Härliga höst.

Publicerad 2011-10-02 21:47:07 i Vardagens påhitt,


Helgen har vi spenderat mestadels utomhus. Rasmus hjälpte till att räfsa en massa löv. Det roligaste var nog när han lastat traktorskopan full och fick följa med Mats i traktorn och tömma. 

Vi har även varit på Solvarbo marknad idag på förmiddagen och kikade på folk, en kalv, 3 lamm och en kanin. På vägen hem somnade Rasmus i bilen.

Under tiden som han sov så hann jag måla hans rum en andra gång. 
Nu är det möblerat och klart. Ska väl upp lite på väggarna och in lite smågrejjer bara.


Så här blev slutresultatet. Jag är jättenöjd. Får bara hoppas att Rasmus kommer tycka om det lika mycket när han får se det i morgon.

Nu är de dags för kudden. Jobbet väntar tidigt i morgon.

God morgon

Publicerad 2011-10-01 08:03:55 i Vardagens påhitt,

Idag blev de uppstigning kl 7 när Rasmus vaknade. Jag kände mig pigg för första gången på länge. Vanligtvis brukar de vara jag som får sovmorgon på helgen men inte idag.

Stefan ligger fortfarande och sover. Jag o Rasmus har läst lite böcker och lekt med traktorerna i lekhörnan. Nu har han varit in till Stefan i sovrummet och stulit skärpet ur hans byxor och går omkring med. Han är ju bara för go. 

Nu ska jag göra iordning lite frukost till oss och sen får vi se vad dagen erbjuder för skoj. Ut ska vi iallafall. Blir nog ett o annat hopp i en lövhög skulle jag tro. 


Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela