Snuppananni

Förmiddagspromenad

Publicerad 2011-06-28 09:40:33 i Vardagens påhitt,

Nu har lilleman bestämt sig för att vakna tidigt och vägra somna om. Med tidigt så menar jag klockan 6.30-7. Tidigare så har han alltid somnat om efter att ha fått en ren blöja och lite välling, men inte nu längre. Det är bara att sätta ner han på golvet bredvid sängen så han kan leka lite, o jag kan sova vidare en liten stund. Men de blir oftast inte så mycket sova eftersom hörseln är påslagen hela tiden för att ha kolla på vad han gör o var i huset han befinner sig. 

Efter frukosten vid 8 så börjar han bli lite trött igen så då är de lika bra att stoppa han i vagnen och gå en promenad så han får sova lite.
Idag blev det ingen lång promenad för jag fick nämligen 2 kompisar med mig från gården. 




Men jag har aldrig varit med om en katt med dålig kondis. Bebis (hon längst fram) orkade knappt med dom 500meter eller vad de kan bli som vi gick idag. Vi gick nämligen bara över på andra sidan vägen o fram till bondgården o tillbaka hem igen.
På vägen tillbaka så lade hon sig ner och vilade 2! gånger och såg trött ut. Tussan däremot hon pinnade på hela tiden utan paus o då är hon både större o äldre. Ibörjan av promenaden så sprang dom fram före mig för att sen vänta in mig o sen springa igen, men på vägen tillbaka så sackade dom efter mer o mer o efter ett tag var de säkert 15 meter mellan oss och då gick jag i normal promenadtakt med Rasmus i vagnen.

Nu ska jag gå ut o sätta mig o läsa tidningen o njuta av solen. 

Hej så länge

Aporna i Furuvik

Publicerad 2011-06-26 13:38:36 i Vardagens påhitt,

Igår på midsommardagen packade vi in familjen i bilen och mötte upp Sofia med familj och drog till Furuviksparken.
För min del var de nog en sådär 8 år sedan jag var där sist.

Vi såg dessa orangea jättesniglar krypa/åla omkring lite överallt.

Kusin E fick en liten kompis i form av denna apa. Undra om det var honom eller hans fina mössa som apan var nyfiken på??

Lillkillen gillade fåren och lammen.

Efter maten då de var dags för småkillarna att vila så då passade vi stora på att gå över till Hemliga fortet och kila på det gamla kustbevakningsmuseet. Fanns mycket spännande att titta på, men det bästa hitta jag så klart utanför. 


Småkillarna ville ju såklart inte sova någon middag medan vi var på Fortet, för då riskera man ju att missa något. Så dom satt snällt i sina vagnar och smaskade på majsbågar o smultron,medan vi föräldrar turades om att kika runt.

En av de bästa sakerna under dagen var nog när Kusin E fick se en kamel på riktigt nära håll och även chansen att klappa den.



Dagens roligaste upplevelse var när vi var inne hos några apor och kollade. En apmamma med en unge på ryggen kommer och sätter sig på en gren nära oss och kikar på Kusin E. "hopp, hopp" så har den hoppat ner på hans vagn och tagit hans furuvikskarta och hoppat upp på en gren igen och tuggar lite på den.


En djurskötare som var där inne såg allt och hämtade lite vindruvor till apmamman och bytte dom mot kartan, så kusin E kunde få den tillbaka.

Det var väl lite av våran Furuviksresa. Hoppas ni andra har haft lika trevligt i helgen.

puss

Slipper svälta.

Publicerad 2011-06-21 11:42:42 i Vardagens påhitt,

I lördags var de släkt träff med Stefans släkt på hans mormors sida. Vi var ute på Tyllsnäs Udde och det var jättetrevligt. Det var ca 75 pers varav 3 från Usa anmälda.
På menyn stod det Grillbuffé med potatisgratäng och rödvinssås, Rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt och Vikabröd med Gustafskorv till kvällsvickningen. Medelåldern på denna träff var väl ca 70 eller något sånt.
På söndagen så var de fullt upp med att ta reda på resterna av maten som blev över efter festligheterna. Vi delade allt som var kvar på 4 familjer och då fick vi i vår familj; 4 paket korvbröd, 40 grillkorvar, ett paket vikabröd, två gustafskorvringar, 5 paket med 4 marinerad kycklingfileér i varje, 2 paket med marinerat kött, Potatissallad, majs och oliver till förbannelse. Även 2 rullar med vitlökssmör. Vi kommer ha grillmat för resten av den här sommaren. Det mesta hamnade i frysen, men en del blev även matlåda till igår.
Från det ena till det andra så har Rasmus nu i helgen börjat med att resa sig själv utan stöd och kan stå utan stöd kortare stunder. Så snart kommer nog dom första stegen oxå. Han springer på i full fart runt alla möbler och sliter o drar i det mesta. En riktigt livlig kille.
Nu på lördag är de tänkt att våran familj, och Rasmus kusin med familj ska åka till Furuvik och kika på alla djuren. Vi får hoppas på att de blir fint väder så vi får en mysig dag. Vad ska ni andra göra?

Kolfibertyg på metervara

Publicerad 2011-06-17 13:42:14 i Vardagens påhitt,

Sambon har länge tjatat om att han skulle vilja ha en mössa i Kolfibertyg.
Jag har då svarat honom att den dagen han hittar ett tyg som ser ut som kolfiber i strukturen och lever upp till hans förväntningar så ska jag sy honom en mössa.

NU har de hänt. www.grunt.se har tyger i kolfiberlook på metervara. Det är gjort i PVC och har en skumgummiyta på baksidan som går att ta bort. Så nu ska han nog snart få sin efterlängtade mössa. :D


Grunt hade ingen bra bild på sin hemsida på hur de ser ut så jag lånade en bild från Stylingbutiken.se som oxå säljer ett liknande tyg. Grunt var toksnabb med leveransen, jag beställde tyget i onsdags morse och han skickade det någon timme senare så jag kunde hämta mitt paket redan igår eftermiddag. Det kallar jag bra service.

Tyget är väl i första hand till för att sy inredningar i bilar eller tex klä kontorsstolen med. Men eftersom det endast är fantasin som sätter gränserna här i livet så har jag o sambom startat ett litet hemligt projekt som kommer att visas efter den 2/7. Men kan säga så mycket som att det har blivit några sena kvällar vid köksbordet med mönsterritning.
När vårat projekt är klart så ska jag göra en klädsel till Rasmus matstol i detta tyg. Eftersom det är plast/gummityg så är de enkelt att bara torka av allt spill o kladd som blir, och så får han en toksnygg matstol.

Nån som har nå fler förslag på vad jag skulle kunna använda detta tyg till??

Tidsfördriv

Publicerad 2011-06-15 14:23:34 i Vardagens påhitt,

Idag skulle jag o Rasmus ha varit på lillfasters skolavslutning, men efter en natt from hell så stannade vi kvar i sängen i morse. Om vi skulle ha plats i kyrkan så hade vi varit tvungna att kliva upp tidigt o vara där vid 07.30 senast.
Tog en tur till kupolen strax efter 10 istället och fördrev lite tid. Jag skulle bara köpa en deo o lite frimärken, men som vanligt så slinker de med nått mer hem. Denna gång blev de detta.
Några pyjamasar till hösten.
Några bodys
Jag sydde även en onepice/pyjamas till honom oxå här om dagen. Enligt mönstret skulle den vara storlek 80. Men den är nog stor som en 86/92.
Sydde även ett par shorts åt honom igår medan han sov middag.
Det var väl allt för denna gång. Nu ska jag sätta mig o skissa lite på ett hemligt plagg till mig själv. ¨
Tjing tjing

Vad var de jag såg?

Publicerad 2011-06-14 11:41:12 i Vardagens påhitt,

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade, men de blir lite så när man har massa annat o göra.
Har nyss kommit hem igen efter en timmes promenad med Rasmus. Idag liksom igår så gick promenaden runt "berget". Berget är väl egentligen inget berg utan mer en knöl med ett bostadsområde på som heter Sörbo.
Ett varv tar ca 1 timme att gå och är väl ca 5-6 km långt. Rätt lagom promenad.
På vägen hem så såg jag ett djur jag nog aldrig sett förr o jag vet inte riktigt vad de var, men här är en liten beskrivning ifall någon annan vet vad de kan vara.
Storlek som en mindre kanin, långhårig, brun med gul/svarta fläckar, såg alltså lite flammig ut. Ett ganska litet huvud och ingen svans vad jag kunde se. Jag trodde först de var en långhårig katt, men när den sprang över vägen så hade den väldigt korta ben, så att magen nästan tog i marken och sprang med korta små steg men ganska fort. Så det var varken en kanin eller en katt.
Googlade på bilder på en lämmel, men tycker att en sån vekar vara mindre och korthårigare. Men i övrigt ganska snarlik. Den sprang ner mot ån så antagligen bor den i skogen/vattnet.
Vad de nu än var så var den väldigt söt. Såg den på ca 15 meters håll.
Nu är de dags för lite lunch. Hej så länge

Glömde berätta om igår

Publicerad 2011-06-08 20:29:49 i Vardagens påhitt,

Haha glömde bort att berätta om min tokiga gårdag. Det var ju meningen att jag skulle besikta bilen 15.30. Men när min besiktningstid började så satt jag i bikinin på gräsmattan med Rasmus i badpoolen utan en endaste tanke på bilen.
Kom in och skulle göra kvällsmat vid 16.20 o då slog de mig att jag skulle besiktat bilen. JAJA vad gör väl de. Vi hade de iaf mysigt i solen. Ny besiktningstid blir den 1 juli, samma dag som jag får körförbud på bilen. Den här gången får Stefan ta hand om det så det blir nån ordning.
Gjorde en tabbe idag vid lunchen oxå o vred på ugnen på fel läge när vi skulle göra pommes, istället för varmluftsfunktionen så vred jag på upptining ( ser nästan likadana ut, men är på motsatt sida på vredet). Funderade efter ett tag varför pommesen aldrig blev klar.. Stefan upptänkte mitt misstag och rättade till det o 10 minuter senare var maten på bordet! Vad skulle jag göra utan min sambo?
Snacka om solsting.
Nu blir de en kall cola på farstun!

Jobbfunderingar !?

Publicerad 2011-06-08 20:22:51 i Vardagens påhitt,

Ja snart är de dags att återgå till vardagen och börja jobba igen. Har varit hemma på mammaledigt i ca 13 månader och kommer väl vara hemma iaf till tidigast 1 augusti, men de blir väl längre om vi inte får någon dagmamma.
Ibland kan jag sakna att jobba och träffa vuxna på dagarna, men samtidigt så är de väldigt skönt att kunna göra de som faller mig in.
Just nu sitter jag o kikar runt efter något nytt jobb. Har en fast heltidstjänst som lokalvårdare, men känner att jag gärna skulle vilja prova på något nytt. Frågan är bara vad ska jag hitta på o göra? Jag är utbildad fritidsledare sedan våren 2004 och har jobbat inom både barnomsorg, handikappverksamhet, och lokalvård sedan gymnasiet. Att arbeta med maskiner är nog inget för mig. Jag vill gärna träffa männsikor och vara social. Arbeta i en butik är något jag haft som en dröm sedan jag var liten (fråga mig inte varför jag valde Barn o Fritid på gymnasiet), men jag har ingen utbildning eller erfarenhet inom det området.
Då kommer jag osökt till nästa fundering: ska jag kanske plugga istället? Utbilda mig till något inom handel eller administration kanske? det leder ju i såfall till att bygga på Csnlånet jag redan har och det känns ju rätt tungt redan nu.
Om jag skulle gå tillbaka till mitt fasta jobb så är jag rätt säker på att jag kommer falla in i tryggheten med ett arbete och varken ha tid eller beslutsamheten att söka något annat.
De arbeten jag hittat är oftast visstidsanställningar eller på deltid (oftast 50%), är det ens värt att söka? Eller är de just det jag behöver för att må bra både på arbetet och när jag kommit hem efteråt. Jag vill ju gärna ha orken att leka med sonen när jag kommer hem och inte bara rasa ihop som ett korthus när jag kliver innanför dörren.
Att trivas på jobbet är viktigt för mig. Jag vill kunna mig omtyckt och respekterad, vilket jag sällan gör på de arbete jag har nu. Kollegorna älskar jag o jag hoppas dom litar på mig o min kunskap. De personer som jag kan känna att misstror mig eller inte respekterar mig är en del kunder och överhuvuden.
Så vad ska jag ta mig till? Ett nytt jobb vore guld, men att gå från en heltid o ner till deltid vore ju korkat för den ekonomiska tryggheten. Men vad är viktigast egentligen? ekonomin eller orken och lusten på fritiden, ev nya kunskaper och en utmaning i livet.
Många funderingar och frågor att fundera kring.
Ska ta datorn med mig ut på farstun och sätta mig o försöka skriva ihop ett personligt brev med tillhörande CV och referenser.
Hej så länge!

Sommar o soliga dagar.

Publicerad 2011-06-06 21:46:29 i Vardagens påhitt,

Vilken härlig sommarvärme vi har här i Dalarna just nu.. Känns nästan som att vi har nallat lite på semestern med både långledigt och strålande solsken hela dagarna.
Jag har inte haft tid o vara inne. Vi har varit ute från tidig förmiddag till en bit in på kvällen.
På torsdagskvällen var vi in till falun och kikade på cruisingen tillsammans med Rasmus faster och kusin. Kusinerna myste i varsin vagn och kikade på bilarna och drack sedan kvällsvällingen tillsammans på en parkering innan de började bli tid för hemfärd. Blev en låång kväll, vi var nog inte hemma förrän kl var närmare 23 o killarna hade hållt sig vakna hela tiden. Det fanns en o annan "Brojbroj bil" där. Kusins namn för
"morbrors bil" och en del andra röda japsar.
På fredagen tog Rasmus ett premiär dopp i poolen här hemma på gården tillsammans med kusin. Först så tyckte han nog de var lite läskigt o lite kallt i vattnet, men efter en stund så plaskade han för fullt med kusin och klättrade i o ur poolen själv.
Lördagen bjöd på försök till shopping, men de blev inget handlat då jag inte hittade något fint till mig själv. Käkade lite mAx mat som tröst. Jobbar hårt på att försöka gå upp några extra kilon eftersom jag nu väger lika lite som i nian. Fortsätter denna viktnedgång kommer de inte bli mycket kvar. Ligger på minus 2-3kg mot vad jag vägde innan jag blev gravid. Ändå så äter jag allt onyttigt som kommer i min väg.
Igår började vi bygga på våran myggdörr som vi ska ha i sommarentrén. Den blir både katt och barnsäker. Inga katter in och inget barn ut med hjälp av en skiva i nederkant på dörren. Kan lägga uppe en bild när den är klar och på plats.
Sonen o sambon gav mig även en låång sovmorgon, ända till 10.15. De var så skönt att få sova tills jag vaknade utvilad. Tyst o lugnt var de oxå, då dom hade gått ut någon timme innan jag vaknat.
Idag så har jag målat ovan nämnda myggdörr och nu får den torka till i morgon. Har även hjälpt grannarna (farmor o lillfaster) med att sätta upp deras "lilla" pool, den är bara på 21 kubikmeter. Kommer nog ta ett par tre dagar att fylla den. Men sen blir de poolparty. Kusinerna har oxå fått en pool, dock något mindre som dom ska få bada i.
Även idag fick jag sova länge. Vaknade vid 9.30 tiden av att sambon stökade i köket och plockade undan deras frukost. Min sambo är en ängel som låter mig sova lite extra på morgonen då jag fortfarande är upp o matar lillkillen 3-4 gånger/natt. Han går oftast upp med Rasmus när han vaknar vid 7-8 tiden och låter mig sova en stund extra.
Nu på kvällen blev de även en rask promenad tillsammans med Farmor o lillfaster bort till berget. Familjen Hedman var hemma så vi stannade och pratade lite med dom innan vi vände och gick en lika rask promenad hem igen. Lillfaster hade tur o slapp gå hela långa vägen hem, för Stefan kom och skjutsade hem henne på flakisen. Rasmus somnade och sov skönt i vagnen hela promenaden. Det var underbart med en kvällspromenad i solskenet.
Nu blir de tandborstning och kudden, för i morgon blir de o kolla över bilen en vända och sen besiktning på eftermiddagen. Håll en tumme åt mig att den går igenom utan anmärkning.
Natti!

Misstänkt tystnad

Publicerad 2011-06-02 17:01:51 i Vardagens påhitt,

Har en liten trollunge här hemma som verkar älska att göra bus. Är de inte så att både strumpor o skor dras av i tid o otid så är de träsprintarna i köksbordet som är på villovägar.
Men idag kom han på något väldigt mycket roligare.
Jag satt i köket och grejjade här vid datorn medan han lekte i godan ro. Rätt vad de är så blir de knäpptyst. Som alla föräldrar vet så bådar de sällan gott när de blir tyst.
Detta var vad trollungen hittat på. Han hade snabbt som attan krypit in i badrummet och fått tag på toarullen. Mycket underhållande att se honom sitta där och pilla i godan ro. Så nu blir de en överraskning vilken storlek på pappersbitar man får när man rullar av papperet.
"Mamma, titta vad jag hitta"
Nu ska jag förbereda inför kvällens grillning!
Puss

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela