Snuppananni

En virrig arbetsdag

Publicerad 2011-09-29 20:32:05 i Vardagens påhitt,

Det var verkligen en virrig arbetsdag i dag.
Först i morse så fick jag ta med en kollega och hämta grejjer i en lägenhet och sen skjutsa henne till nästa lägenhet som hon skulle göra. Efter den avlämningen så vart de tillbaka till kontoret för att lämna tillbaka firmabilen som en annan kollega skulle ha och sen ta min egen bil upp till den plats jag skulle vara på. *PUST*

Väl på plats så klampa jag rätt in i vad jag ansåg vara en nystartad byggarbetsplats. Det var målare, elektriker, larmkillar,rörmockare och snickare överallt plus alla deras grejer.
Det såg ut som ett bombnedslag och i den röran skulle vi bringa lite ordning. Kl 16.00 skulle de vara avstädat och klart för i morgon skulle inflyttningen av ny verksamhet starta. Lycka till tänkte jag.

Jag och kollegan startade i ena hörnet av lokalen medan färgen torkade på väggarna och elektrikerna installerade el. Halva lokalen var utan el och belysning. När vi några timmar senare har kommit igenom den största delen av lokalen och fått undan grejjer och folk, så vänder vi oss om och ser att de vi nyss lämnat städat, återigen var en enda röra med folk på stegar och grejjer på golven. Då hade dom kommit på att de var saker som inte var uppsatta eller målade.

Jag trodde ett tag att jag skulle få en hjärnblödning och ett nervöst sammanbrott, men jag gick ut o tog lite luft och återfick lugnet igen. Våran deadline på 16.00 idag höll inte riktigt. Så vi får fortsätta schasa på gubbar och grejer några timmar i morgon igen. Kl 10.00 i morgon anländer första flyttlasset.

Lite stress men de har ja vart med om förr. Det är på nått sätt typiskt för byggsektorn, dom är aldrig klara när de är våran tur att göra vårat jobb. 

Ska bli spännande o se hur de ser ut i morgon bitti.



Så här såg arbetsplatsen ut kl 10.23 i morse:
Här är målarna i färd med att sätta väv i taket för att nån timme senare måla taket. Elektrikern i bakgrunden har precis fått fram sitt elskåp och ska till o montera de o börja koppla in alla sladdar. (när jag åkte hem var de ff inte en sladd inkopplad).

Nu ska jag slappa lite i soffan innan de är dags att dejta John Blund några timmar.

Klätterapa

Publicerad 2011-09-27 19:20:11 i Vardagens påhitt,

14,5 månad och klättrar värrre o värre för varje dag. Förra veckan kom han ju på hur man ställde sig på Bobbyn och hur man kom upp på rutchkanan.

Idag på lunchen så berättade Stefan att han klättrat upp helt själv i sin matstol. 

Jag trodde honom inte riktigt. Köksstolarna vet jag att han tar sig upp på om man inte skjuter in dom under bordet. Men hans egen matstol?  Rätt vad de var så fick jag se att han började klättra på stolen och skulle upp. Jag lät han försöka, och upp kom han.
Först ställde han sig i stolen men sen satte han sig ner och sträckte sig efter sin hakklapp och satte den runt halsen (han fick hjälp att knäppa). ;D Inte nog med det så sträckte han sig även efter sin skål och sked. Han var hungrig och ville ju så klart ha mat. 


Kokt korv är en stor favorit hos mina pojkar. Stefan äter 5st o rasmus 3st och jag pinar i mig 1st.

Han vet även vart farmor har sin fallfrukt, så varje dag när vi kommer hem från dagis eller ska gå ut o leka så ska han gå till hennes trapp och ha ett äpple ur hinken. Nu har hon hängt upp hinken på väggen för att få ha lite frukt kvar, men det vet Rasmus. Så han knatar dit och ställer sig nedanför och säger DÄH och pekar på hinken. 

Klart killen får ett äpple. När han sen fått sitt äpple är han skitnöjd. Då äter han de samtidigt som han gör allt annat.

Som tex gungar på hästen, som han själv kommer upp på. 

Undra vad nästa grej att lära sig komma upp på är? Att ta sig ur spjälsängen är inte långt bort eftersom han kommit på att man kan ställa sig på mitt nattduksbord och komma lite högre, så nu får bordet flytta en bit.

Nu ska jag torka lite golv här hemma sen blir de soffan, en dusch och sen kudden. 

Tjingeling!

TIGI

Publicerad 2011-09-26 20:57:00 i Vardagens påhitt,

Jag och Rasmus tog en shoppingtur på Kupolen med den här tjejen och hennes son,nu på kvällskvisten. En riktigt trevlig shoppingtur med massa bebisprat... Me like..:D 

Jag var i behov av nytt schampoo och balsam då mitt tagit slut, så vi tog en vända in på nyöppnade Bellbox. Dom hade inte de märke som jag brukar använda men jag får nu chansen att prova nått nytt..
Tigi Catwalk Your Highness Volume Collection
Ett kanonbra erbjudande. Schampoo, Balsam och Root Lifter för endast 199kr. Ord pris: 727kr.
Jag hoppas att jag blir lika nöjd med detta som jag varit med XL. 

Var även in på lite andra roliga affärer men jag höll mig från att köpa kläder till Rasmus denna gång. Vart bara saker till mig.. :D Lite ansikts rengöring och body scrub.

Nu låter de ju som att jag är värsta lortgrodan. Men faktum är att jag känner mig så. Är så oren i hyn nu efter allt dammigt arbete och håret känns slitet eftersom att jag har fått lov o köpa ett billigare skitschampoo i väntan på pengar. Nu ska lortgrodan spolas bort.. :D

Tjingeling så länge..



Mycket energi...

Publicerad 2011-09-24 19:41:15 i Vardagens påhitt,

Ja de hade jag verkligen idag.

Fick sova till jag vaknade av mig själv kl 9 i morse och kände mig oerhört pigg,även fast jag varit upp ca 3 gånger i natt.

Efter lite frukost och en välbehövlig dusch så begav vi oss ut på gården hela familjen. Rasmus lekte, Stefan vaxade skotern och jag tvättade av rutchkanan. Det behövdes verkligen efter en hel sommar ute under eken. Den släpper ifrån sig nå kladd och gör att kanan blir alldeles svart tillslut.

När vi stoppat i oss lite lunch så fick Rasmus sova middag i sin vagn, och under tiden passade jag på att köra en tvättmaskin, tvätta bilen, vattna blommorna och måla 2 väggar i Rasmus sovrum. Allt under loppet av 2 timmar. Ibland är jag himla effektiv. 

När Rasmus sen vaknat och vi ätit lite mellis så hängde jag tvätten och sen begav vi oss till Biltema och sen vidare till Farfar. Hos farfar vart de mycket bus och tokerier.. De är så härligt att se han och Rasmus ihop.
Vi fikade lite och testade även en ny smak på chips: Sourcream and Italian Cheese. Den smaken var riktigt god. Kan verkligen rekomenderas till kvällsmyset. 

Nu har Rasmus nyss somnat, mätt i magen och med en nytvättad nalle. Stefan gick ut o skulle fixa lite i garaget och jag ska väl sitta här och surfa lite till de blir fångarna på fortet.

Jag hoppas jag har lika mycket energi i morgon så jag kan få ännu mer saker gjort. Ha en trevli kväll allesammans..

Kramar

Min älskade Prins

Publicerad 2011-09-23 19:44:21 i Vardagens påhitt,

Han växer ju så fort min lille prins. Lär sig nya saker hela tiden. Saker som jag trodde han var för liten för att kunna,klarar han galant. Här kommer ett inlägg från honom.

Idag slutade jag strax efter lunch. När mamma kom till dagis och skulle hämta mig så låg jag fortfarande och sov middag. Det var så skönt i min vagn. Mamma ville helst krypa ner bredvid mig och sova en stund sa hon när jag vaknat.

Väl hemma igen så hade vi en underbar mamma-son dag. Käkade lite mellis, åkte o hälsade på pappa på jobbet, lekte bland löven, åkte rutchkana och cyklade lite. Här kommer lite bilder på mig när jag leker. (ja vet jag är lite ego) :)





TITTA! Jag Kan Själv.


Gick ju finfint att ta sig upp för rutchkanan helt själv. Mamma var dock väldans orolig för att jag skulle ramla ner. Men jag tog kanan ner de var roligare. Om o Om igen. //Rasmus.




Shopping..

Publicerad 2011-09-23 19:01:57 i Vardagens påhitt,



Jag som älskar erbjudanden. Hittade denna Mascara från IsaDora idag. Endast 99 kr på H&M.



Kunde inte heller motstå denna underbart fina vintermössa till Rasmus. Även denna från H&M. Han hade en likadan fast i blå färgställning förra året o den var han så fin i. 


Till Årets Önskelista:



Dessa mysiga strumpor visade en kollega mig häromdagen. Jag föll pladask. Hon köpte ett par, och jag skriver upp mina på Önskelistan till tomten.
Stickade mysiga strumpor med lurv på insidan och som går ända upp till knäna. Kan nog inte bli bättre för mina stackars kalla fötter.
Endast 149kr hos Cubus.

Kan själv...

Publicerad 2011-09-21 19:29:03 i Vardagens påhitt,

Ja, de kan han. 

Jag satt i köket och bläddra lite i reklamen och såg att han lekte lite med Bobbyn. Bara någon minut senare hör jag hur han bankar och slår på diskbänken och är jätteglad. Vänder mig om och ser detta!
Det var väldigt skoj med vattendropparna som låg på bänken och ljudet som uppstod när man slog handflatorna i bänken. 

Lilleman har blivit ännu större man nu. Kan själv är väl rätt beskrivning på de mesta nu. Idag visade han mig dessutom hur man gör för att komma upp på köksstolen och sen vidare upp på bordet. 

Dessutom kan han:
*Hämta saker som man ber honom om, tex sina skor, nalle eller nappen. Även pappas strumpor som han sprungit iväg med en morgon.
*Äter all mat själv förutom frukosten, den hjälper vi han med så vi kommer i tid till dagis. Dessutom är han stor i maten och äter nästan lika mycket som mamma.
*Stjäla äpplen från hinken på farmors farstu. :P

NU sover han så nu ska jag passa på o ta en dusch innan de är dags för lite Soffmys med Bonde söker Fru.

Stor i maten..:P

Publicerad 2011-09-20 19:42:05 i Vardagens påhitt,

Vad kan vara godare än att få äta direkt ut karotterna? 

Idag blev det Kyckling och ris till middag. När Rasmus nästan ätit upp hela sin portion så ratar har plötsligt allt och skriker DÄÄ och pekar. Först förstod jag inte vad han mena för det var tomt på min tallrik och han ville inte ha mitt vattenglas. Efter ca 3-4 DÄÄÄ och pekningar så frågade jag om det var riskskålen han skulle ha. Han fick den och började glatt sleva i sig ris. 

Han åt nästan en full portion med enbart ris. Var väl så roligt att ha en STOR sked och en STOR skål. 

Efter maten gick vi ut på gården och lekte lite, matade katterna och städade deras hus, åkte lite gräsklippare och kollade när pappa flyttade skotern till garaget. I garaget så visste Rasmus precis vart pappas hörselskydd hängde och skulle ha dom på när han provsatt skotern.. Sötnosen vet att det låter illa och att man måste skydda öronen.. :D

En mysig tisdagseftermiddag..

Motorkillen Nr 1.

Publicerad 2011-09-17 12:42:20 i Vardagens påhitt,

En bild från i somras med rasmus som gräsklipparförare


Rasmus bara älskar att åka gräsklippare,å han vet precis hur man gör. Så i morse när vi gick ut för att leka lite så gick han raka vägen in i ladan o lät "brm brm" och målet var gräsklipparen så klart.
Mats tog fram hörselskydden och startade gräsklipparen och tog en tur runt gården med en helnöjd Rasmus i knät.  
I går eftermiddag så kom Hedman Jr den äldre på besök för att visa upp sin nya fyrhjuling. Det tyckte Rasmus om. Han skulle direkt sitta på den. Han fick åka några varv runt gårdsplanen med Stefan och sen var han nöjd. 

Vi har en liten motortokig kille i familjen. 

I eftermiddag/kväll så blir de lite 8års kalas här hemma på gården. Får hoppas lillfaster blir nöjd med paketet vi inhandlat.. :D

Vardags lyx

Publicerad 2011-09-15 18:59:43 i Vardagens påhitt,

Just nu sitter jag och längtar till på måndag kväll.
Då ligger jag nämligen på massagebänken och blir knådad i sådär en 45minuter eller nått. Det ska bli så skönt. Stort tack svärfar för presentkortet!

Senast jag gjorde något i den stilen var för ca 3 år sedan när jag var till kiropraktorn och rättade till min rygg. 
Det är väldigt sällan jag gör något för mig själv. Kan möjligen bli en ansiktsmask en gång/halvår eller nått,fast jag så gärna skulle vilja orka och hinna med sånt oftare eftersom det är så skönt. Ok, förutom det så kan de ju bli ett frisör besök i kvartalet och det är lyx.
Jag skulle nog behöva lägga lite mer tid och pengar på mig själv och sånt jag vill oftare men då slår det dåliga samvetet in och säger STOPP! Jag gör nog hellre saker för andra än för mig själv, men frågan är vad jag egentligen mår bra av?

Nu ska jag göra något jag mår bra av iaf. Det är att sätta mig o sy lite. Ska sy klart en beställning. Nyfiken på vad de är? Kika då in på min pysselblogg lite senare under kvällen så får ni se.

Tjipp Tjillivipp!

Ny vinterjacka..

Publicerad 2011-09-14 18:24:04 i Vardagens påhitt,

Fin vinter jacka från 8848
Jag bara älskar tradera. Detta är ett av våra fynd därifrån. Den kom med posten idag :D

Jag och Stefan kikade på denna vinterjacka från Altitude 8848 medan Rasmus låg i magen, men vi vågade inte köpa en för ca 700kr när vi inte visste vilken storlek han skulle kunna ha denna vinter. Även Overallen är kanonsnygg och nu letar jag även efter den så han har en riktig vintergarderob. 

Stefan älskar ju pistmaskiner och då är de inte konstigt att Rasmus får en sån jacka..
Han har redan mössan och den köpte vi på ren chansning när han låg i magen och den passar perfekt på hans huvud nu till vintern.


Lite bilder från helgen som var...

Publicerad 2011-09-14 18:13:54 i Vardagens påhitt,

Rasmus sprang omkring och utforskade kyrkogården lite medan vi väntade på att gå upp i tornet.



"Mamma, jag ser ända hem"...


Glömde ju bort att berätta att vi även var ut på en cykeltur på lördagen. Rasmus fick åka i kusinens cykelkärra. Det var lite läskigt att vara instängd men efter en stund guppande längs grusvägen så somnade han.



Snart är även denna arbetsvecka slut och en ny helg startar, undra vad vi då ska hitta på.. 


En upplevelse.

Publicerad 2011-09-11 19:39:52 i Vardagens påhitt,

Idag var vi uppe strax efter tuppen. Rasmus sov hela natten i sin säng och vaknade först vid 06.40 och ville leka. Stefan klev upp strax efter honom, och vid 8 kom Rasmus och väckte mig med "mama mamma maama mama"

Strax efter frukost så åkte vi till gammelfarmor och hälsade på lite. Tog även med Rasmus "nya" säng hem. Den "nya" sängen är farfars gamla säng som han sov i som barn. 
Nu ska de bara målas klart i Rasmus rum sen ska de inredas, och när han lärt sig hur man kommer ur sin nya säng så ska han få flytta över till sitt nya rum. 

När vi kom hem så fick vi förfrågan om vi ville följa med farmor/svärmor på Kyrkvisning.
Det var öppet hus i Stora Tuna kyrka och man fick gå runt överallt och kika. Det var även visning av kyrktornet och vi klättrade upp i det och spanade ut över nejderna.
Det var en riktigt brant och smal trappa. Stefan bar Rasmus hela vägen upp och ner.
På vägen ner så följde guiden med oss och visade även klockorna och berättade lite om dem. Som ett fint avslut så bad han oss hålla för öronen. Sen sa de DOOOONG... Han ringde i den största av dom 4 klockorna och jag lovar att de ringde i hela huvudet när man stod ca 2 meter från den. Det var ett riktigt maffigt ljud och en kul upplevelse. Det är inte varje dag man är i ett kyrktorn. 

Eftermiddagen bjöd på massa bus med Rasmus och även fika hos Farmor. Hemma hos farmor var även gammelmormor/farmor? vad nu farmors mamma blir till Rasmus,är inte så bra på släktträd.

Det har varit en mysig söndag med fina människor. 

Nu blir de slapp i soffan med älsklingen innan de är dags att sova.
Hoppas ni haft en trevlig helg!

Dagens promenad outfit

Publicerad 2011-09-10 12:51:49 i Vardagens påhitt,

Jacka:Etirel. Byxor:Puma. Skor:Salomon.
Alla dessa är sommarens reafynd.

Blev en kort promenad i byn efter lunchen och nu sover Rasmus gott i sin fina vagn.
Jag har nyss hängt lite tvätt ute på strecket, gäller ju att passa på medan det är fint väder.
Ska nog gå till garaget nu och kika hur det går för Stefan när han skruvar lite skoter.

Hej så länge!

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela