Snuppananni

Julfirande x3

Publicerad 2010-12-27 10:45:12 i Vardagens påhitt,

Ja då var julen över för detta år. Första året att fira som en egen familj. Rasmus fick massor med paket av tomten och resten av släkten. Innehållet i paketen var helt oviktiga för honom, de roligaste var paketsnören o papper. Det var gott att tugga på.

Har som rubriken lyder alltså firat julafton 3 gånger på 3 dagar. På självaste julafton så var vi hemma hos oss med mina bröder och firade. Nr 2 var hos Svärmor/grannen/farmor på juldagen. Var även till sandviken och hälsade på mamma/mormor en vända. Nr 3 var hos svärfar/farfar på annandagen.

Nu när man är vuxen o har egna barn så vet man inte riktigt vad man ska önska sig. Men jag fick massor med fina saker ändå. Strumpor med värmeslinga, en digital fotoram, 2 st usb minnen, Raggsockar, Volvos nagellack, fårskinnstofflor, o en hel del mer saker.

Rasmus han fick massor med kläder, både sånna han kan ha nu och sånna han växer i, en traktor med släp, en lastbil, Lego Duplo flygplan o en gosekatt o lite badleksaker. Så nu har jag tagit fram en fin rosa plastback som han kan ha alla sina leksaker i.

Våran alldeles egen lilla jultomte:

Volvo lanserar nagellack

Publicerad 2010-12-18 21:30:19 i Vardagens påhitt,

Ja de är sant!

Volvo lanserar sin nya s/v 60 och passar samtidigt på o lansera en serie nagellacker. perfekt för den som vill matcha sig själv med sin nya bil.

Detta fick jag under kvällen höra av inga mindre än min sambo och en killkompis till oss. Dessa två är alltså killar och har koll på dessa saker. Jag blev helt paff och var bara tvungen att leta fram en bild på dessa lacker.
Då jag älskar nagellack så är ju detta verkligen en perfekt julklapp åt mig.

De finns i färgerna: Vibrant Copper, Cosmic White, Passion Red och Ember Black.

Jag ska nog planera in ett besök hos våran Volvo handlare Rolf Ericsson Bil, antigen i morgon eller på måndag för ett inköp av dessa härliga färger. En julklapp till mig själv.

Även om jag inte själv äger någon Volvo, utan skjutsar runt mig o sonen i en superfin Saab istället så måste jag erkänna att jag gillar Volvo. Detta visar ju på kreativt tänkande och riktar sig lite åt oss kvinnor för en gång skull. Annars brukar de bara vara tillbehör för de manliga könet eller för barn.

Nu ska jag återgå till nagellacksskvallret med pojkarna samt kika klart på Göta Kanal -  Eller vem drog ur proppen.




Natti

Skotertur

Publicerad 2010-12-18 14:46:14 i Vardagens påhitt,

Det blev årets första skotertur för min del idag. Herr Thorsell kom hit o skulle åka lite skoter med Älsklingen, och jag ville ju självklart oxå få chansen att åka lite. Så när Rasmus somnade i vagnen vid lunch så lämnade jag över han till farmor en stund. Tur att hon bor i huset bredvid så det är lätt att hämta o lämna. 
Så var de bara på med hjälm, glasögon o vantar och hoppa på skotern. Jag åkte med herr Thorsell eftersom Signe var med och hon åkte bakpå Stefan.
Det blev ingen jättelång tur utan en sväng runt byn. Shit va skoj de var. Känns att de är länge sedan jag åkte skoter nu. Sist jag åkte så var de nog strax efter jul förra året för sen blev täckbyxorna för små i midjan. Men de måste verkligen göras om fler gånger o de snart. Får hoppas snön ligger kvar länge så de blir mycket åka.

Nu på eftermiddagen så drog grabbarna i väg en till vända. Tror dom skulle åka till Romme, men de vet man ju aldrig säkert. Hörde nu att dom kom tillbaka hem igen. Dom har väl vart borta iaf 1.5 timme. så de blev nog en lite längre tur.

Nu ska jag gå o göra lilleman sällskap vid hoppgungan.

Hopp hopp!!

Pyntat granen

Publicerad 2010-12-16 18:27:03 i Vardagens påhitt,

Idag på förmiddagen så fick jag sån lust att ta fram julgranen och göra den fin inför julafton.
Egentligen började de med att jag skulle leta fram mina försvunna jullöpare som jag inte sett sedan jag flytta från lägenheten för 1½ år sedan.
Jag hade en misstänkt kartong längst in bakom allt, som de stod lakan o diverse på. Den vet jag att jag inte har kollat i sedan jag flyttade så de kunde ju mycket väl vara där i som mina löpare låg. För att komma åt denna kartong så var jag ju tvungen att flytta på julgranskartongen och några andra småkartonger. Eftersom jag ändå skulle flytta granen så kunde jag ju lika gärna bära ner den och ställa upp den där den skulle stå. Det är ju bara en vecka kvar till jul.
När jag väl kom ner i kartongen som jag misstänkte så såg de först ut som att de bara låt ett överkast o en kudde där i. Men som jag lärt mig som liten så måste man ju kolla under alla saker för att vara helt säker. Mycket riktigt. Där längst underst i lådan så låg ju alla mina fina jullöpare. Åh va glad jag blev för att återse dom.

Sen blev de ner och packa upp granen, slänga i lite kulor o glitter och ställa fram lite tomtar här o var. De blev även en jullöpare på köksbordet och en på vardagsrumsbordet. Blev så fint. Nu känns de som allt de värsta julstöket är klart. Jag tog ju tag och storstädade hela huset igår så även de är ju klart.

Det går ju att hinna med en hel massa saker på dagarna även fast jag har Rasmus att roa.
Idag när jag pyntade granen så hade jag vikt hans matstol så de blev både stol och bord och ställt den i vardagsrummet medan jag grejjade. Han har ju min gamla matstol som jag hade när jag var liten, och den går att dela/ vika så man får både stol och bord. Så då kunde han leka med sina leksaker under tiden.

Nu har jag badat och nattat lilleman och är barnvakt åt hans lillfaster. Ska göra henne sällskap vid barnkanalen en stund.

Bvc och datordöd

Publicerad 2010-12-13 18:48:03 i Vardagens påhitt,

Då var jag till Bvc med Rasmus på förmiddagen. Han är verkligen stora killen nu. Väger 8330 gram och är 70,5cm lång. Inte kostigt att de är tungt o gå o bära på honom. Han blev ju 5 månader i torsdags och med den vikten och längden så kan han ju inte vara släkt med mig eftersom jag vid den åldern vägde typ 5kg eller nått.

När vi kom hem från Bvc och Rasmus sov middag så tänkte jag passa på att uppdatera denna sida lite. Men då hade min dator lagt av. Provade att starta den, men den startar bara till i 2 sek o sen lägger den av igen. Jag får lite smått panik och försöker få tag på min datakunniga bror så han kan säga vad som är fel, men han svarar ju inte eftersom han jobba.
Är så rädd för att alla mina bilder på Rasmus ska vara borta.
Efter mycket om och men så får jag fram min gamla bärbara dator som jag köpte 2002. Får i internet och startar den. Men den är ju så seg så de tog ju minst 30 min innan jag kom ut på nätet. Så fort jag försöker göra mer än en sak åt gången så hänger den sig. Fläkten går hela tiden på den och den låter illa, så denna dator låter som grannens tröskverk. Så de är inte alls kul.
Men just nu är jag glad att jag har en dator så jag kan leta efter tips på internet om vad som kan vara felet på min stationära. Har kommit fram till att de kanske med lite tur bara är nätaggregatet som har gjort sitt. Men jag ska konsultera min lillebror när han kommer hit ikväll så får vi se vad de blir. Slutar väl antingen med nån liten billig pryl eller med en ny dator. 

Nä nu ska jag nog slänga mig i duschen en vända och sen blir de nog soffan..

Födelsedagskalas

Publicerad 2010-12-13 18:35:34 i Vardagens påhitt,

Ja så illa är de. Jag fyllde hela 27 år igår. Börjar bli lite till åren nu. Skrynklorna börjar väl snart dyka upp som brev på posten.

Vaknade av att Stefan och Rasmus kom och sjöng "Ja må hon leva" för mig. Så fick jag ett kuvert som paket. Stefan har hela helgen frågat mig om jag varit nyfiken på vad jag skulle få i present, och jag har svarat med en massa frågor. Dels frågan: Är de en hon eller han? Han sa att de var en Han. Då blev jag väldigt fundersam. Jag öppnade kuveret och tänkte att de skulle vara ett presentkort eller kanske en upplevelse eller direktiv till vart det riktiga paketet låg. Öppnade kortet och då ramla de ut en Han ur det. Inte vilken han som helst utan en Gustav Vasa. Alltså 1000kr. oskrynklad. Fatta en orynkig gammal Gustav Vasa! Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska göra för kul med han.
Men det bästa med hela allt var nog de som stod i kortet. Det var grattisönskningar från Stefan och Rasmus och Rasmus hade hållt i pennan själv och skrivit under. De var väl mest en massa streck och krumelurer men ändå. Han hade varit med och skrivit på kortet. Mammahjärtat smälte direkt.

På eftermiddagen så kom familjerna Nilsson och Westberg över på lite kalas. Även Vivi gumman kom hit och fikade lite med mig och jag fick en jättefin blomma av henne. Tusen tack! Av Familjen Nilsson/ Westberg så fick jag en kossaäggkopp och en mugg att dricka varm choklad i. Riktigt fina.

Blev en toppen dag trots att jag blev ännu ett år äldre.

Miniweekend i Stockholm med familjen

Publicerad 2010-12-13 18:23:22 i Vardagens påhitt,

På fredagen så packade vi in oss i en hyrbil och åkte till Stockholm. Vi fick ju en gratis hotellnatt i samband med att vi köpte Rasmus fina barnvagn. Vi valde att bo på Comfort hotell Stokholm som ligger på Kungsbron. Det var nästan mitt i stan så de var kanon. Blev lagom gångavstånd till stan.
Vi tog en runda på stan på fredagseftermiddagen och kikade lite.
Det var ju Nobellfesten samma kväll så de var mycket diplomatbilar som stod parkerade överallt. Hela hötorget var fullt i bilar. Stefan tyckte de var skoj o gå o kika på bilarna eftersom dom är lite mer special än de bilar vi vanliga Svenssons åker i.
Vi hade även tänkt att vi skulle gå ut på kvällen och käka lite god mat. Dels för att fira att jag fyllde 27 på söndagen och för att få en riktig myshelg. Jensens Böfhus är något som jag varmt kan rekomendera om man tycker om kötträtter. Jag åt på Jensens för första gången när vi var till Jönköping i påskas och blev fast. Nu tänkte vi att vi skulle äta de igen fast denna gång i stockholm. Sagt och gjort så knatade vi förbi Jensens Böfhus på väg upp på stan på fredagskvällen för att boka bord. De var knökfullt där inne när vi kom dit, men dom hade ett bord för 2 vuxna och en barnvagn klockan 20.30 på kvällen. Så de vart en sen middag, men ack så god. Jag valde en Vitlöksbiff. Det var en 190grams mediumstekt ryggbiff med tsatsiki, oliver, marinerade vitlöksklyftor och pommes.. Åhh de var så de smälte i munnen. Finns inte mycket jag ätit som varit så gott.

Efter en god och mysig middag så gick vi tillbaka till hotellet och duschade. Sen fick man krypa ner nyduschad i rena mjuka och sköna lakan. Jag älskar verkligen hotellsängar. Dom är så mjuka och sköna. Sängkläderna skulle jag gärna vilja ha hemma i min egen säng eftersom dom är så otroligt mjuka och svala.

Vaknade vid 9 på morgonen av att Rasmus och Stefan låg och kikade lite på tv och väntade på att trötta lilla jag skulle vakna. Gjorde oss i ordning och gick ner och åt en god hotellfrukost. Sen var de packa och checka ut eftersom v hade mer planer för lördagen.
Vi hämtade bilen i hotellgaraget och styrde mot Skansen. Hade fått tips av en gammal kompis att de skulle vara julmarknad där och de ville jag så klart se. Var ju jättelänge sedan jag var på skansen dessutom.
När vi kom dit så var de inte speciellt mycket folk så de gick fort att komma in. Vi började med att gå in på akvariumet för att se alla smådjuren. Så mysigt. Rasmus tittade förundrat på alla färgglada fiskar och även på rockorna och hajarna Sen gick vi en runda och kikade på marknaden. Den var mysigt men lite kallt. Så när våran parkeringstid gick ut så valde vi att börja röra oss hemöver, eftersom de tar några timmar att komma hem.

Hade två toppendagar i stockholm med min älskade familj. Längtar redan till nästa gång vi ska ut o resa. :D

för kallt för mig.

Publicerad 2010-12-08 14:59:40 i Vardagens påhitt,

Vaknade i morse och tyckte att de var lite kallt inne. Men de är ju som vanligt i detta gamla hus när vintern kommer. Men med -22 grader ute så sjunker genast inne tempen till runt 15-16 plusgrader. Det var lite väl kallt med 15,8 inne i morse. Brr. Luftvärmepumpen står på 30 grader så den gör ju ett bra jobb, men häromdagen så sänkte Stefan kurvan på pannan eftersom de bara var 5 grader kallt ute. Med så lite minusgrader så blir de genast runt 23 grader inne, vilket jag tycker är riktigt behagligt men som Stefan tycker är för varmt. Så i morse var de bara att justera kurvan igen för att få lite värme inne. Nu på eftermiddagen så visar termometern på ca 19 grader inne. Lite bättre men fortfarande för kallt för min smak.

Har bakat en smaskig paj till lunch idag. Den består av färsk brockoli, rökt skinka, och västerbottenost. Låter inte de väldigt smaskigt. Kan glädja er med att de var riktigt gott. Blev lite matlådor av de oxå så jag kan äta de flera gånger o bara njuta. :D

Nu har Rasmus vaknat från eftermiddagsvilan o vill ha min uppmärksamhet. Sitter här i mitt knä o dunkar nävarna i bordet och når nästan till tangentbordet.. :S

köttgrytan jag lagade igår eftermiddag var ingen större succe för lilleman igår.. men idag så gick de åt en hel isbit med köttgryta, en med pot.mos och en med morot.. bra att hab äter så han blir stor o stark.

nu blir de babylek på vardagsrummsgolvet..

Nyfiken

Publicerad 2010-12-07 13:52:12 i Vardagens påhitt,

Stefan har schasat ut mig från vardagsrummet för att han ska kunna slå in mina julklappar som han har köpt idag. Jag blir så nyfiken på vad de kan vara. Kanske ska smyga mig dit o tjyvkika?? NEJ de blir inge bra då förstör jag ju de roliga på julafton.
Eller vad vet jag, de kanske rent av är födelsedagspresenter. För jag fyller ju år på söndag. Hela 27 år. Usch va gammal jag börjar bli.
Konstigt att han har kunnat köpa nått till mig, när jag inte ens vet själv vad jag önskar mig.

Jag lyckades iaf hitta en sista julklapp till min lillebror Johnny. Får hoppas att han blir nöjd.
Shoppade även lite grann till Rasmus, stackars barn som redan har så mycket fick ännu mer.  Men kunde inte låta bli Hittade en body med en fluga eller om de var slips tryckt på och med en svart väst fastsydd utanpå. Han kommer ju bli skitstilig min lilla gubbe. Hittade även en mössa som jag har letat efter men som var slut sist jag skulle köpa den.


Den kommer nog sitta fint på hans lilla huvud nu under vintern.

De var väl de om detta. Nu ska jag nog gå å kika om herrn är klar med mina paket så jag kan få gosa lite med sonen.

Dags att börja jobba?

Publicerad 2010-12-06 17:09:03 i Vardagens påhitt,

Ja då är de dags att avbryta mammaledigheten och börja jobba lite igen. Fast bara en kort stund.
Ringde och prata med chefen idag då jag hört rytkesvägen att de är dags att städa ur de nyrenoverade lägenheterna på Betesgatan 6 efter nyår. Jag har alltid tyckt bäst om att städa nyrenoveringar.

Chefen var positiv till att jag skulle komma tillbaka o hjälpa dom lite. Det blir bara 4 tim per dag till dess att alla lägenheter är färdiga. Ska bli skönt att komma tillbaka ut bland lite vuxet folk och inte bara en massa bebisbabbel. Anledningen till att de bara blir halvtid är att Rasmus inte äter själv ännu. Jag ammar han fortfarande helt, plus en smakportion per dag.
Jag får spara lite dagar och samtidigt så får jag in lite mer pengar än om jag går enbart på FK.
Stefan ska antagligen byta skift de veckor han vanligtvis gör förmiddag och på så vis kunna vara hemma med Rasmus på förmiddagarna och jobba eftermiddag istället. Då spar vi på bådas dagar men jag kan fortfarande jobba en del. Känns faktiskt bra. Jag har ju trotts allt varit hemma sedan 1 maj.

Nu ska jag bara invänta ett telefonsamtal från chefen här nån dag där jag får bekräftat vilken dag jag ska börja jobba.

Nu ropar Rasmus.. Got to go!!

Mopedbil och Soffmys.

Publicerad 2010-12-06 16:53:54 i Vardagens påhitt,

Här har de inte hänt mycket..
Jag o Ramus försökte hålla oss inne förra veckan då de var 13-20 grader kallt ute. Då hände de inte så mycket spännande.

I går däremot så åkte vi till Björsjö och hämtade hem lillebror och hans förbannade Mopedbil som bara går sönder hela tiden. Nu har vi fyllt växellådan med olja 3 gånger på ungefär lika många veckor. Så nu tröttna vi ur på att åka dit o laga den.  Vi tog helt enkelt släpvagnen med oss och tog med oss bilen hem. Så idag på förmiddagen så rev Stefan ner den och tog med den till jobbet för att tvätta av den allt äckel. Får väl se hur mycket som behöver bytas i den när han skruvar isär den.

Nu har jag precis klivit ur soffan efter ha suttit med en sovande Rasmus i famnen. Han somnade o skulle sova middag vid 2 som vanligt med vaknade vid 3 o var vrålhungrig. Efter lite mat så somnade han så snällt i min famn och sov där till nyss. Är lite bortdomnad i kroppen efter att suttit med han i ca 1,5 timme. Men så mysigt de är. De gäller att ta vara på den här tiden och bara njuta.
Nu sitter han o studsar i sin hoppgunga och är så nöjd.

Blir o hämta lillebror vid  tåget i kväll, när han kommer hem efter jobbet. Men fram till dess så blir de mys och bus med Rasmus.

hej hopp!

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela