Snuppananni

En akut lördagskväll

Publicerad 2011-03-28 14:54:55 i Vardagens påhitt,

Denna helg bjöd på en hel del trevliga och mindre trevliga inslag.

Lördagförmiddag spenderade vi i Olsbacka tillsammans med Stefans arbetskompis. Han håller på o bygger ett garaget så vi var där och kikade lite hur de gick o var lite sällskapliga. Åt lite grillad hamburgare med klyftpotatis och lite fika. Killarna bestämde att dom skulle ta en veteranskoter tur på kvällen när spikandet var klart. Så vi åkte hem och hämtade en skoter åt stefan och fixade lite. Strax efter 5 så åkte Stefan iväg till Henrik och jag o Rasmus brände iväg ut till Skärsjö till bästa Madde.
Vi pratade och hade trevligt ända till vi skulle åka hem.

På väg ut i bilen så missade jag sista trappsteget och ramlade i backen med Rasmus före mig.Jag hade inte en chans att ta emot mig. Rasmus slog i pannan och skrapade ansiktet i det hårda gruset på marken. Jag blev livrädd och försökte trösta han och se över vilka skador han fått, samtidigt som jag kände att mina knän och smalben fått sig en rejäl smäll. Stackars Madde var några meter framför mig o vände sig precis om samtidigt som vi slog i backen. Hon såg helt chockad ut hon med.
Kom upp på benen och satte mig i bilen och började torka bort lite blod och smuts från hans stackars lilla ansikte. Paniken och räslan växte inom mig ju mer han skrek. Försökte lugna mig nån minut innan jag satte mig och åkte hem. Ringde till Svärmor/farmor och förberedde henne på att hjälpa mig.
Väl hemma stod svärmor/farmor ute på gården och tog emot oss. Hon bar in Rasmus medan jag staplade in. Hjärtat slog 10000 slag o tårarna rann nerför mina kinder.
Sjukvårdsupplysningen sa att vi skulle åka in till akuten och visa upp han. dels för hans skadors skull och för att kunna lugna mig lite.
Han hade fått en rejäl ful bula i pannan, skrapsår på näsan och ett jack i huden mellan överläppen och näsan. Läppen var ganska svullen men verkade inte störa honom när jag ammade honom och nappen gick bra o ha den med.
På akuten fick vi först träffa två sköterskor som kollade på honom, sen fick vi vänta. Vänta o vänta o vänta. I nästan 3 timmar satt vi och väntade på att träffa en läkare. Hon konstaterade en liten hjärnskakning, men sa att allt annat var de ingen fara med. Såren skulle läka fint och behövde inte göras något åt.  Så vid midnatt så fick vi åka hem igen.
Mina knän ömmar och är blåa o fulla med små märken och höger smalben har ett 5 cm långt skrapsår.
Vi kunde ju haft en trevligare avslutning på en lördagkväll. Men mycket ska man ju gå igenom som förälder. Får bara sånt oerhört dåligt samvete för att jag ramlade.

Söndagen spenderade vi mest hemmavid. Åt lite söndagsmiddag med svärmor/farmor med familj.
Stefans kompis Anders var hem hit en sväng och hälsade på innan han begav sig vidare mot Stockholm igen.
Så söndagen blev en återhämtningsdag för hela familjen.

Hoppas ni andra fick en bättre avslutning på lördagskvällen.

Britax Hi- Way

Publicerad 2011-03-24 15:11:13 i Vardagens påhitt,



Igår blev de en vända tillbaka till Kupolen och Babyproffsen.

Vi är ju snart i behov av att byta ut Rasmus Babyskydd. Även fast jag önskar att han kunde sitta i ett sånt längre.

Babyskyddet har ju varit optimalt. Jag har kunnat klä honom och satt han i en varm stol inne, och sedan burit ut honom i bilen när de varit -30 grader i vinter. Jag har kunnat tagit med han in på butiker, eller hem till släkt och vänner medan han sover. Han har helt enkelt sovit vidare i sin sköna bilstol.

Men nu är de väl dags att inse att han snart är för stor för att vara BABY.
Hittade ju denna stol till kampanj pris på Babyproffsen av en händelse igår. Vi är ju i behov av 2 stycken bilstolar eftersom vi har varsin bil. När de sen blir dags för dagis så blir de ju inte alltid samma förälder som hämtar.

Så för 1999 kr fick jag en Britax Hi-way. Den stol jag har hört och läst mest positivt om. En stol som Rasmus kan ha ända till han är ca 4 år eller väger 25 kg.
Stefan gillade oxå denna stol så vi tog 2 på engång. Till ett sånt bra pris hittar jag nog ingen annan stol som jag gillar. Passade ju på nu före alla får lön, för då ska väl alla ha en bilstol.

Idag eller till helgen så ska dom monteras in i våra bilar och teståkas av Rasmus. Får hoppas att han gillar den.

Shopping

Publicerad 2011-03-23 15:11:36 i Vardagens påhitt,




En Randig tröja till mig från Vero Moda/Only.



Hittade även denna sköna tröja på Vero Moda/Only.


Även ett par Baggy byxor fick följa med hem från Vero Moda/Only idag. Riktigt sköna så ska nog köpa ett par till. :)


Kunde inte motstå dessa söta skor till Rasmus nu när våren börjar närma sig. Han fick även 2 par solgasögon, ett par som matschar den blå färgen på skorna och ett par svarta.

Var in på Babyproffsen innan jag åkte hem och fick då se att dom hade Britax Hi-Way på erbjudande för endast 1995:- Blir nog kanske en vända till kupolen i eftermiddag och köpa en eller kanske 2 sånna oxå. Får se vad Stefan säger när han kommer hem. Vem vet, då kankse jag får köpa mig ett till par sånna sköna brallor. Hoppas och håller tummarna för de nu.

I Like Shopping!

Stöten Grande Finale

Publicerad 2011-03-22 10:39:50 i Vardagens påhitt,

Helgen den 15 -17/4 är de avslutning i Stöten.
Men redan Nu har programmet för Stöten Grande Finale kommit.
Ett späckat schema med mycket underhållning. Vad sägs om flyg uppvisning med Jas 39 Gripen eller varför inte prova snövolleyboll. För den skoterintresserade så är de både Ockelbo racer uppvisning och Mr big Jump. Som sagt mycket skoj.



Så boka in en helg i sälenfjällen och njut av underhållningen.
Jag kommer att befinna mig där.. kommer du??

Underbara lördag

Publicerad 2011-03-19 14:16:00 i Vardagens påhitt,

Vem skulle tacka Nej till en skotertur och korvgrillning denna vackra dag? Inte jag och min familj i allafall.
Så vi ringde Daniel T och hörde om han skulle komma och åka lite skoter med oss, självklart blev hans svar.

I väntan på Daniel, så åkte vi till svärfar/farfar och hämtade en skoter till älsklingen eftesom han har haft oturen denna vinter och kört haveri på alla sina skotrar. Han hämtade sin systers skoter, eftersom att hon inte skulle ha den denna dag.

Väl tillbaka hemma igen så tog vi fram Daniels skoter och varmkörde den lite innan han kom hit. Jag åkte några vändor i kohagen och även en vända över till de andra åkrarna på andra sidan ravinen. Skojjigt som tusan.

 

När Daniel kom så grillade vi lite korv i slogboa på gården och njöt av det fina senvintervädret.

 

Efter grillningen så blev de lite mer skoteråkning.

Nu kom killarna in efter att ha varit ute på en lite längre åktur. Det första jag får höra är att dom körde fast ordentligt med Daniels skoter.. HAHHA..Så nu måste dom vila lite innan dom ska ut o leka lite till.

Jag ska gå o göra dom lite fikasällskap i köket.

Ha en underbar lördag!!

SÄÄÄÄNG

Publicerad 2011-03-14 20:32:50 i Vardagens påhitt,

Har ju glömt att berätta att jag ÄNTLIGEN har fått min efterlängtade nya säng. Har velat haft en ny säng sedan i våras eftersom den vi hade var så hård och jag sov himla obekvämt i den.  Så i fredags efter jobbet så drog vi till PK möbler och skulle kika om vi kunde hitta någon säng som skulle passa oss båda. Det gjorde vi.

Denna blev det!
Det bästa var att det fanns 1 kvar på lager så vi tog den och fick den med oss hem direkt. Himla skönt och slippa vänta på att få den. Nu står den fint i vårat underbara sovrum och jag sover som en prinsessa i den. bäddmadrassen liknar en Tempur madrass, alltså med hjälp av kroppstemperaturen så formar den sig utefter kroppen när man ligger. Dock tycker jag att den är lite varm, men de kan ju ha att göra med att jag oftast har en varm Rasmus bredvid mig och mitt tjocka vintertäcke.. ;D

Är sugen på att kika på En Unge i Minuten som börjar nu vid 21. För att om möjligt börja följa en serie. Men jag är alldeles för trött för de idag.

Har jobbat mina 6 timmar även idag. Håller på med trapphusen nu och det är mycket sull med betong, färg och kakelfix på golvet som skall skrapas dän. Är helt slut i axlar, nacke och rygg efter att ha krypit omkring på govlet och skrapat hela dagen.

Men i morgon blir de kanske lite roligare. Då får vi ett litet avbrott för då skall tvättstugan städas istället och där är de förhoppningsvis inte lika mycket sull på golvet.

Så nu ska jag nog gå o borsta gaddarna och krypa ner i min sköna säng och sova en stund. Har jag tur så hinner jag sova en liten stund innan Rasmus vaknar och vill äta igen. Äter ju varannan timme nu på nätterna. Således måste ju jag vara en supermamma som orkar med att jobba, vara sjuk, ta hand om liten på eftermiddagarna och ändå känna mig hyfsat pigg även fast jag inte får sova en hel natt.  Men men sånt är livet.

God natt på er kära läsare.

Orsa Speedweekend, snowrider GP

Publicerad 2011-03-14 20:15:44 i Borlänges Ockelbopojkar,

I lördags bar de iväg till Orsa på Speedweekend.

Jag preppade mig med nässpray och ipren för att orka med en lång dag utomhus med fortsatt förkylning.

Speedweekend i Orsa består av massor med skoj. En öppen depå där alla kan gå och kika, dragracing på sjöis, för alla olika sorters fordon och självklart så var de ju Snowrider Grand Prix.

Snowrider GP var ju anledningen till att vi åkte dit. Borlänges Ockelbo Pojkar (BOP) skulle ju köra en mindre snöovalstävling som tidningen Snowrider hade annordnat, enbart för veteranskotrar.

Medan pojkarna/gubbarna gick och inspekterade banan och talade med tävlingsledningen så gick jag och Rasmus och kikade på dragracingen. De var mycket roligt att se, dels en spark med Jetmotor, mopeder som gjorde över 100blås och självklart en massa bilar av olika sort och storlek. Allt från saab och volvo till Porsche o en och annan jenkjunk.

När de var dags för BOP att starta tävlingen så var de ju så klart mitt i Rasmus lunch. Så jag stannade kvar vid tältet för att mata honom klart. Efter ca 2 minuter kommer Stefan åkandes tilbaka från banan med sin skoter. Den hade gått sönder, så han kom inte ens till startlinjen denna tävling.
Tråkigt för honom men som tur var så var de inget motorhaveri denna gång utan ett mindre bakaxelbrott om man kan förklara de så. Vet inte riktigt hur de sitter ihop eller vad de heter.

Men sen traskade vi ut till banan och stefan fick vara sekreterare och sköta startlistan och poängfördelningen istället.Det blev ingen vinst denna gång för någon BOP, men däremot en 2:a och en 4:de plats.

Nu blir de några helgers uppehåll innan de är dags för oss att bege oss till Stöten för Grande Finale den 15:e april.

skoj skoj

Öroninflammation

Publicerad 2011-03-08 15:12:56 i Vardagens påhitt,

De tackar jag för.
Jag som försökt bli frisk från min förkylning blev istället sämre i natt.

Vaknade vid midnatt när älsklingen kom hem från jobbet och kände att de gjorde lite ont i vänster öra. Hade lock för de o tänkte att de säkert är vatten som ligger kvar sedan jag duschade innan jag gick och sov. Men efter vilt skakande och bankande så inser jag att de inte kommer släppa.
Tog sin lilla tid att somna om. Efter 2 alvedon som inte hjälpte ett skit så somnade jag ändå efter ett tag, för att en stund senare vakna av att Rasmus var hungrig. Så i natt blev de inte mycket sömn, men sånt är livet ibland.

Ringde till vårdcentralen i morse eftersom värken hade blivit värre under natten och dessutom så hörde jag nästan ingenting på örat. Fick en tid kl 10.20 hos distrktssköterskan, men hon skickade mig direkt vidare till en läkare för en säkrare bedömning. Fick tid hos läkaren 10.40 så de blev inga långa väntetider, vilket var skönt.
Fick diagnosen Öroninflammation av läkaren och blev ordinerad nässpray och ipren/ alvedon, men om de skulle bli värre så fick jag även ett recept på pencillin.
Får väl se hur allt utvecklar sig, men jag hoppas att jag snart ska vara återställd igen till mitt normala jag.

Nu vet ni min friskhets status för ett tag. Nu ska jag roa en arg lilleman.

Tjipp

Sjuk, vatten och skoterträff.

Publicerad 2011-03-06 13:33:37 i Vardagens påhitt,

Har blivit väldigt dåligt uppdaterat här nu. Har inte riktigt haft tiden att sitta här vid datorn, för att först så blev Rasmus sjuk. Fick feber och snorig och rosslig i halsen. När han blev bättre så blev Stefan sjuk. När han sen blev lite bättre, så blev jag sjuk. Det är väl antagligen bara vanlig förkylning som drabbat oss här hemma men de är ändå jobbigt att inte ha nå energi.

Är de inte sjukdom som drabbar oss här hemma så är de trasig vattenledning som resulterar i att både vi och grannarna har jättedåligt tryck i ledningarna. Så i fredags så kopplades den nergrävda vattenledning mellan oss och grannen bort till förmån för en vattenslang som än så länge ligger ovan mark, men som ska grävas ner till sommaren. Nu har vi åter igen bra tryck i ledningarna, så nu tar de inte typ 20 minuter att skölja ur håret när man duschat. Skönt.

Från elände till något roligare. I går lördag så var de ju dags för årets upplaga av Färmtåträffen i Ambjörby i värmland. En träff som i stora drag liknade Skoterns dag. Var någor olika utställare av skotrar och fyrhjulingar på plats. Fanns även tipsrunda och så kunde man få provköra skotrarna på folkracebanan.
Vi var där som ett dragplåster, och de kom skapligt med folk för att vara på en sådan avsides plats som Likenäs Motorstadion.
Ockelbopojkarna och deras ända flicka körde 2 uppvisningstävlingar på banan.
Jag som vanligtvis sköter fotograferandet och filmandet fick även ett till barn att hålla koll på under tiden hans mamma körde. Den pojkens lycka var total när de var så mycket skotrar att titta på.

De var väl egentligen allt för denna gången tror jag. Får försöka bättra mig vad gäller uppdaterandet.

Oj höll ju på att glömma att Stefan och Rasmus har vart till Bvc på 8 månaders kontrollen oxå. Nu vägde han ca 8900gram och var 73cm lång. Min lilla kille blir så stor.

Nä nu får de vara nog med datortid för et tag. Ska ta och hänga tvätten och lägga mig i soffan och kurera mig lite mer.

Ha de så bra så länge

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela