Snuppananni

Varför kom jag tillbaka?

Publicerad 2011-08-25 19:13:48 i Vardagens påhitt,

Första arbetsdagen sedan i våras är avklarad. Men det kändes som att allt gick mig emot.

Det började redan när jag skulle lämna Rasmus på dagis. När jag ska gå så blir han jätteledsen och vill bara till mig. Det skar i hjärtat att behöva lämna honom ledsen, men jag var ju tvungen att åka till jobbet. Jag vet ju innerst inne att det ledsna går över och att han i slutet av dagen inte har tid eller lust att gå hem därifrån.

När jag väl fått nycklar och adresser till de jag ska göra så är klockan redan för mycket. 

Jag får börja med att möblera om alla grejjer och leta reda på allt material jag behöver under dagarna.

GE FAN I MINA GREJJER!! var precis vad jag ville skrika rakt ut i morse.
Jag hatar när vikarierna ska göra om och strula till den ordning som jag vill ha. Tycker dom borde anpassa sig utefter mig eftersom dom enbart är vikarier. Nog för att jag har varit hemma i ca 15 månader men ändå, dom visste mycket väl att jag skulle komma tillbaka en vacker dag (inte för att denna regn dag var speciellt vacker).
Till råga på allt så har dom inte heller mage att se till att alla grejjer är hela eller att de är uppfyllt med material till jag kom tillbaka. Dom har haft 1½ vecka på sig.

Min dag började med att jag fick ordna punktering på ett däck på min vagn genom att hämta ett däck från en annan trasig vagn. Fick även jaga rätt på var alla moppar och trasor befann sig. Flaskor med kem är inte uppmärkt så jag har ingen aning om vad som är i dom, ännu värre när dom inte ens använt våra egna produkter utan köpt annat på Dollarstore. Med andra ord så kan jag inte ens lukta och gissa mig till innehållet. 

Nej fy säger jag bara. Är de inte meningen att man ska kunna vara borta??

Efter allt detta så flöt dagen på ganska lugnt och stilla. Träffade på en glad äldre herre som jag böt några ord med och han gav mig beröm för att jag var en sån positiv och glad tjej. Då skulle han bara ha sett mig i morse tänkte jag, HAHA.

Nu trodde jag ändå att allt ordnat upp sig men tji fick jag. När jag skulle skölja av mina grejjer mot dagens slut, så är de stopp i golvbrunnen och det blir översvämmning. #%/¤#"&()=?¤"! - Det var bara att rensa avloppet innan dagen var slut.

Varför kom jag tillbaka till detta arbete? Idag är en sån dag när den frågan rullar i mitt huvud. Den första arbetsdagen på 4 månader.

Livet är inte enkelt. Men fan den som ger sig. Jag är segare än så.. ;D
Nu blir de Ostbågar i soffan en stund.

2 dagar kvar..

Publicerad 2011-08-23 12:04:29 i Vardagens påhitt,

Vad gör man när man har egentid utan barn?

Rasmus är på dagis sen klockan 9 i morse.
Direkt efter dagis så avverkade jag några måsten som tex.
*Felkodsavläsning på Saaben. Det fixade Carlia bil för några hundringar. Men svaret på felen vart dyrare. Bypassventilen till dumpen var kass (därav det skumma ljudet som uppstår så fort de blir laddtryck). Även tändkassetten var kass, o den är inte gratis o köpa.
Så nu lär jag beställa lite nya delar så jag har en fungerande bil till de är dags att jobba.

Nu har jag 2 timmar kvar innan de är dags att hämta hem prinsen. Dom ska spenderas väl.

Torsdag blir allvarets dag. Då ska jag stå på kontoret kl 08.00. Blir förvisso två kortare arbetsdagar, 8.00-15.00. Blir skönt o mjukstarta lite.
Nu ska jag värma lite lunch och sen blir de o fixa lite här hemma. På eftermiddagen får vi fikabesök så de ska väl bakas nått till de med.

Inskolning på Regnbågen

Publicerad 2011-08-18 21:04:39 i Vardagens påhitt,

Från att vi inte har haft någon dagisplats alls till att börja inskolningen gick fort.  Förra onsdagen fick vi en plats och i måndags började vi skola in Lilleman på Regnbågen. 

Inskolningen har gått jättebra. I måndags var han väl lite försiktig o höll sig mycket till mig. Men sedan dess så har han gjort stora framsteg. Idag hade han knappt tid att vara med oss alls. Han knatade direkt in i lekrummet till de andra barnen. Ville upp i en av fröknarnas famn och satt mer än görna i dockvrån och lekte med några andra barn. 

Vi föräldrar satt i rummet intill och bara väntade på att vårat barn skulle komma och sakna oss. Men där fick vi känna oss blåsta. Rasmus kom till oss första gången efter en halvtimme, då var de dags att gå ut på gården och leka. Väl ute så existerade vi inte nå mer. Han var så nöjd med fröknar, nyfunna vänner och leksaker i sandlådan. Nästa gång som han kom fram till oss var när de var dags att gå in och äta lunch efter ca 1 timmes utelek. Men denna gång så tog en fröken honom i handen och de gick in för att äta. Vi föräldrar (jag, stefan och en annan pappa) satt kvar ute i solen och pratade.
När han ätit klart och var mätt så kom en fröken ut med honom till oss. Han var så trött att han nästan slockna i hennes famn. Var bara att sätta honom i bilen och åka hem för att sova lite. 

I morgon blir de en kortdag på 2 timmar men nästa vecka blir de tuffare. Då ska han både äta och sova på dagis och jag kommer få ha några timmar egentid som jag inte vet vad jag ska göra med. Går allt enligt planerna så ska han ha sin schemalagda tid torsdag o fredag nästa vecka o då ska jag återgå till arbetet. 

Kommer bli långa dagar för honom varannan vecka då vi båda jobbar dagtid. Men i gengäld så får han en oerhört kort vecka efter de.

Min lilla knatte har blivit så stor nu den senaste tiden. Det märks tydligt.

*Han kan säga flera ord som tex; mamma (17589274653 gånger per dag),pappa(när han känner för de), tack tack(dak dak), Tutte, Titta,Dä (där), Brm Brm(Hans traktor, men även andra motorfordon).
*Fyra nya tänder har kommit de senaste veckorna.
*Han försöker springa.
*Försöker äta själv med sked eller gaffel. 

Önskar ibland att jag kunde stoppa tiden för att hinna med allt som händer. Men de är väl bara att gilla läget och mysa så gott man hinner. Dagens mys bestod av en svamp plockningstur i skogen med storfaster S.
Nu ska jag soffmysa för mig själv en stund inna de är dags att lägga huvudet på kudden.

Orsa Björnpark

Publicerad 2011-08-10 20:55:16 i Vardagens påhitt,

Dagens äventyr gick till Orsa Björnpark. I morse när vi gav oss av hemifrån så var de gråmulet och regnet hängde i luften. Vi hoppades slippa regnet men hade ändå packat ner regnkläder ifall de ändå skulle komma en skvätt.
När vi passerade Insjön så började molnen spricka upp och det blev finare och finare ju närmare Orsa vi kom.
Strax innan vi svängde av in till Grönklitt så kom vi ikapp 2 personer som segade sig upp för backen på rullskidor.
Stefan säger då: "De där skulle ju kunna vara Anna Haag och Emil Jönsson!" När vi passerat dom så säger Stefan igen: "Haha, De var ju dom.."
Väl inne i björnparken så fick vi se alla djur utom Rödräven, men den kan vi ju se hemma på gården så de gjorde ju inte så mycket.
Här har vi en kamtjatka björn.
Isbjörnen låg o solade sig en stund.
En mysig familjedag i parken med många fina djur.
På vägen hem så mötte vi regnet på samma ställe som vi lämnade det,nämligen i Insjön.
Nu ska jag börja planera inför Rasmus dagisinskolning som börjar på måndag.
Efter 15 månaders ledighet är det åter dags att ställa väckarklockan. Känns lite motigt då jag älskar att sova på mornarna.
Nu är de snart dags för kudden. Hoppas ni haft en lika skön dag som jag. Bye bye!

Trängslets kraftstation

Publicerad 2011-08-10 20:22:09 i Vardagens påhitt,

Tack vare goda kontakter så fick vi igår en privat guidning av Trängslets kraftstation.
Denna maskinhall ligger ca 100meter under mark.
Detta är trotteln där vattnet kommer in från botten på dammen.
I dessa röda skenor går strömmen från generatorerna till transformatorerna som sedan blir till ström i våra vägguttag. Det surrade ganska mycket i detta rum. Jag vill inte ens veta hur mycket ström de var i varje skena.
Vi gick även en sväng i en av nödutgångstunnlarna. Här var de ca +4-5grader.
Fin utsikt från ovansidan på dammen.
Dammen
En oerhört spännande och givande rundtur med en duktig och kunnig guide.

Min egen lilla vrå.

Publicerad 2011-08-06 22:07:29 i Vardagens påhitt,

Jag har äntligen fått mig en egen liten vrå att gömma mig i här hemma. Gömma är kanske lite fel ord eftersom min vrå ligger mitt i huset.

Länge har jag haft min lilla sy-hörna i köket. Symaskinen på köksbordet och alla mönster och tidningar på arbetsbänken och tygerna i en låda därunder. Allt har varit ivägen och jag har fått höra många gånger hur min symaskin tar upp en massa plats.

Idag fick de vara nog med att vara ivägen, så jag bad min sambo om hjälp att göra en egen liten vrå i vardagsrummet.
Vi knatade ut på ladan och hämtade in ett bord. Gick upp på vinden och hämtade ner en Elfa hylla och köpte hyllkonsoller på Biltema.
Hjärtat skruvade upp hyllan och jag tvättade av bordet och bestämde vart allt skulle vara.
Nu har jag fått ordning på allt material och känner mig riktigt nöjd med min egen lilla hörna.
Har även hunnit med att sy en Flodiströja till Rasmus under eftermiddagen och kvällen. Så min nya hörna fungerar fint att arbeta i.
Nu är det dags att vika lite tvätt, hänga upp lite ny och sedan hoppa in i duschen innan de är dags för kudden.
Ha de så bra allesammans.

Semesterbilder

Publicerad 2011-08-05 21:06:06 i Vardagens påhitt,

Först ut på våran semester resa blev en tur upp på Hyckjeberg för att kolla på den fina utsikten. Vi valde att ha träningskläderna på eftersom vi tänkte ta en rask promenad uppför för att få lite träning. Det skiljde nämligen 100höjdmeter på en 1kilometers sträcka så de var bitvis ganska brant.
Rasmus fick en semesterpresent i form av en stor tramptraktor med släp. Han verkligen älskar den.  Han badade även i dammen tillsammans med oss för första gången. Det var spännande. Men pappas famn med sin värme och trygghet slår allt.
Mot slutet av semester veckan så begav vi oss till Orsa för att kolla på Storstupet och Helvetesfallet. Det var mycket sevärt.
Vi besökte även dalahäst tillverkningen i Nusnäs och kollade på hur de går till när man gör en dalahäst. Tyvärr så har jag inga bilder därifrån så ni får själva åka dit och titta.. :D
Nu har jag laddat upp med energi inför höstmörkret. Hoppas ni med haft en bra semester..

Semester på fädboden vid dammen.

Publicerad 2011-08-01 11:45:13 i Vardagens påhitt,

Sitter vid dammen i Mångberg och njuter av lugnet.

Vi åkte hit i fredags efter att vi varit på en topptur till Hyckjeberg och kikat på utsikten. Rasmus satt i en bärryggsäck på Stefans rygg medan vi avverkade ca 100höjdmeter på en kilometers sträcka. Ganska så brant, varmt och svettigt. Men en perfekt träning. Det var en helt underbar utsikt eftersom det var soligt och klart väder.
Väl i stugan så blev det grillning och bad i dammen. Hela 22 grader varmt var det.

Lördagen spenderade vi inne i Mora med lite shopping. Hittade en tramptraktor till Rasmus på Leklust i Noret. En stor röd traktor med släp.
Rasmus sträckte sig efter den och pekade så fort han fick syn på den. Vi kunde inte låta bli att köpa den. Problemet var bara hur vi skulle få plats med den i bilen. Men efter lite plockande och stuvande så fick den plats. :D


Söndagen bjöd på vackert väder och finbesök från Borlänge. Det var nämligen Stefans syster och hennes kille som kom på besök över dagen.
Vi rodde några vändor i dammen och upp till sjön med Rasmus så han skulle få känna på hur det är att åka båt.
På eftermiddagen så blev det en springtur på ca 2-3 km, bad och grillning. På kvällskvisten blev det några parti UNO.

Nu sitter lilleman på sin traktor och låter "brum brum"  medan hans pappa skjuter på. Dom lastar leksaker i skopan och kör iväg och tippar av det i släpet. När släpet är fullt med leksaker kopplar dom på det och åker nån annanstans och tömmer av det igen, och så börjar allt om igen. Lillkillen har så bra balans att han kan sitta och dricka vatten ur pipmuggen samtidigt som han åker både uppför och nerför slänten på traktorn utan att hålla i sig i ratten.

Om jag saknar mina skor?  Ja ibland så får man leta efter skorna. Oftast så ligger dom lastade i traktor släpet :D

Rasmus går och går och går, stadigare och fortare för varje dag. Han har även lärt sig klättra upp för farstutrappan och sitter sen där och säger "titta" eller "dä" och pekar på nya och spännande saker. Han är en glad liten parvel som utforskar allt och njuter av sommarlugnet.

Detta är verkligen semester. Inga måsten, vi gör de vi känner för för stunden. Bad, promenader,en utflykt till något fint ställe eller bara sitta på bryggan och njuta av finvädret är underbart.

Då jag inte sitter vid min egen dator just nu så har jag heller inga bilder att lägga upp så det kommer ett nytt inlägg senare med bildmaraton från våran fina semester resa. Håll till godo.

Ha nu en trevlig fortsättning på semestern och glöm inte att koppla av och njuta.

Hej så länge!

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela