Snuppananni

Söndag

Publicerad 2010-10-31 18:04:30 i Vardagens påhitt,

Har vart till Citygrossen o storhandlat. Så nu finns de mat i kylen o frysen så vi klarar oss väldigt länge.

Tog även ett skoj kort där.Men lyckades på nått vis radera bilden från telefon när jag skulle lädda upp den på facebook. Fan! Men men.. det var en kartong med 6 paket med Bregott Extra Saltat. Ni vet den röd /orangea lådan. Men på en av paketen så hade dom missat att trycka loggan o allt de andra på locket. Så de var 5 riktiga o ett paket med helt vitt lock. Såg lite skoj ut.

Har även varit duktig o gått en långpromenad runt berget på förmiddagen med lillhjärtat i vagnen och kört två tvättmaskiner med tvätt.  Stora hjärtat har varit så snäll o tvättat min bil idag och gjort den så fin. Även målat våra skåpluckor en vända, så snart kanske dom kommer upp igen.

Nu står söndagsmiddagen på spisen o i ugnen. Det blir helstekt fläskytterfilé med potatisgratäng o beasås.
Smaskens till sista slicken..

Nu blire äta lite och sen blir de o mysa lite i soffan.

Go kväll

Borlänges OckelboPojkar på Skoterns Dag i Mora.

Publicerad 2010-10-31 13:15:17 i Borlänges Ockelbopojkar,

Ja precis som rubriken lyder så var de skoterns dag i Mora igår.
Borlänges Ockelbopojkar var inbjudna till M-performance, och ställde ut sina skotrar.
Det är inga nya skotrar utan gamla klenoder från 60-70talet. Även fast de är gamla skotrar så är dom totalt upprustade och tävlas o körs varje vinter så länge de finns en frosthinna på marken.

Det kom mycket folk fram o frågade om skotrarna och var intresserade av att höra o se om dom fungerade. Bosse, Per och Stefan startade mer än gärna skotrarna och gasade lite. Det fanns ju även en del som inte bara var intresserade av nya skotrar utan som var riktigt intresserade och kunniga kring veteranskotrar.

Med sig hade dom även 2 skotrar som verkligen ALLA fastnade för och tyckte var häftiga och de var de två minsta längst fram. En barnskoter och en skoterbob målad som en ockelbo. Bilden är från förra årets skoterns dag, för jag har inte hunnit lägga in gårdagens bilder från kameran.



Borlänges Ockelbopojkar består av ett gäng glada "gubbar", o min sambo, som är intresserade av att bevara de gamla skotrarna. Ni kan ju se för er själv på www.4ever300.com 

När utställningen drog mot sitt slut så packade vi ihop allt o åkte och käkade lite innan vi begav oss hemöver mot Borlänge igen.
Jag och Rasmus kommer i vinter följa med på de flesta arrangemangen och tävlingarna som dessa pojkar ska på och kommer fotografera och blogga om alla upptåg.

Värt att notera:
1.
Bosse drog en repa på barnskotern över gräsplanen som är bakom tältet på bilden.
2.
Stefan fick blodad tand av Bosses påhitt och startade så upp sin skoter och drog en repa över samma gräsmatta någon timme senare.

Så det behövs inte snö för att man ska kunna åka skoter. :D

Det var väl allt för nu.

Shopping

Publicerad 2010-10-28 20:21:39 i Vardagens påhitt,

Rasmus som redan har kläder i överflöd får ännu mer. Men han växer ju så de knakar o de ena efter de andra plagget blir för litet.
Använder nu mest storlek 68 till han, men nått enstaka 62 funkar fortfarande.

I söndags så var jag o familjen till Barnens hus o köpte en ny kudde till Rasmus. Fick då syn på en skitsnygg vinteroverall som både jag o stefan ville köpa. En svart Nimes från Lindberg. Men så klart så fanns den inte i 74 som vi ville ha. Vill ha storlek 74 så att han ska kunna använda den hela vintern o inte bara fram till typ januari som de skulle bli med en i storlek 68. Vi gav upp tanken om overallen när dom sa att de inte skulle komma in några och att dom inte gick att få tag på hos leverantören.

Men så igår skickade en kollega till mig (som städar på barnens hus) ett sms o skrev att de skulle komma in en overall på tordagen eller fredagen i storlek 74. Min lycka var total.

Skickade iväg min sambo o sonen i morse för att höra om overallen hade kommit, men dom vände i dörren.De var så mycket folk. De är tydligen nå dagserbjudanden där på olika artiklar mellan torsdag o söndag, o alla skulle tydligen ha barnstolar som dagens erbjudande var.

Strax efter lunch så ringer dom från Barnens hus o säger att overallen har kommit. Dom hade tydligen fått tag i en från nån annan butik som ringt till dom o sagt att dom bara hade i 74 men att de skulle vara för litet för den kunden dom hade. Då hade tjejen på Barnens hus kommit o tänkt på mig o min önskan från söndagen o bett den andra butiken skicka över overallen eftersom dom hade en kund (mig) som så gärna ville ha en i just 74. Jag hämtade den nu på eftermiddagen med ett stort leende.

NU kan snön falla i drivor så Rasmus får använda sin fina overall.



Har även shoppat en del på tradera till min älskade lilla prins.

En villervalla bodysuit som kom hem med posten idag.
Älskar verkligen villervallas kläder. Dom är så snygga o håller bra kvalitet.
Blev även en body med Traktorer på som kanske kommer i morgon.


De var nog allt för idag.

Ha en trevlig kväll!

Undra sa Flundra!!

Publicerad 2010-10-25 19:33:14 i Vardagens påhitt,

Stefan jobbar eftermiddag så nu när Rasmus sover så ska jag passa på o mysa ner mig i soffan till sista avsnittet av Ullared för säsongen. Blir nog en kall Cola o lite popcorn till de skulle jag tro. Även några tända ljus för mysfaktorns skull.

Har ju fått nån släng av micropopcorns och choklad beroende sedan jag fick Rasmus. Men de kanske beror på att jag ammar honom. vad vet jag. Jag lider inte av att äta lite popcorn på kvällarna.

I morgon så blir de nog en långpromenad med Rasmus igen. Blev ingen idag, för de såg så kallt ut ute i morse när jag klev upp så jag skippade de. Men i morgon så ska jag ta mig i kragen o gå ut en sväng. Det är ju så skönt när man väl kommer ut o får upp farten. Det är lättare att tänka o rensa skallen på alla funderingar.

Den fundering som nu kretsar runt o tar upp massa plats, är den om när jag ska börja jobba igen. När jag väl börjar jobba, vad ska jag jobba med?
Känner att jag vill göra något annat än att städa, det har jag gjort nu i 5 års tid så jag är ganska less på det. Sen gör de ju inte saken bättre att chefen är lite "ko-ko".
Men vad ska jag jobba med? Vad kan jag för något? Vart skulle jag trivas?
Hur blir de om jag skulle få skiftarbete när stefan jobbar skift?
Alla dessa frågor gör mig stressad o får mig att ligga sömnlös i ca 1 timme efter jag lagt mig på kvällen.
Men ju mer jag funderar på de desto mer frågor dyker upp i huvudet på mig.

Behöver verkligen slappna av och ta en lååååång promenad o rensa huvudet.

Nu blire en skön o efterlängtad dusch o sen soffan..

Godkväll!

Helgen

Publicerad 2010-10-25 19:12:47 i Vardagens påhitt,

I helgen vart de inte mycket gjort för min del. Mest slö o slappa.

Hämtade Stefan efter jobbet på fredagen, för han lämnade in bilen på lackbehandling över helgen.
Bakade lite pizza på kvällen o slappade i soffan.

På lördagen vart de inte mycket gjort. Stefan hjälpte Herr Thorsell med hans bil på dagen och jag var hemma med Rasmus o myste. Köpte lite kinamat på kvällen o tog de lugnt.

Söndagen bjöd på lite mer aktivitet. Var till Barnens hus o köpte en ny sängkudde till Rasmus, för den han hade var så dålig. När han legat en natt på den så hade all fyllning flyttat ut på sidorna o han låg som i en grop.

Hittade även en SKITsnygg vinteroverall till honom.
En Lindberg, svart med vita ränder o vit dragkedja. Men så klart så fanns den ju inte i den storleken som vi skulle ha. Den snälla personalen ringde till och med till butiken i Gävle för o höra om dom hade den kvar, men även där var de slut. Inte skulle dom få in nå fler heller för de var slut på lager. Usch va sur jag vart.
Kom sen på att dom brukar ju sälja Lindberg på Babyproffsen på Kupolen oxå, så vi åkte dit o kikade, men den fanns inte där heller.

Strosade runt en stund på lite olika butiker på Kupolen innan vi begav oss hemöver.

Klockan 16 var de dags för Tupperwareparty hos svärmor/farmor/grannen. Så jag matade Rasmus o lämnade över honom till Stefan för att gå över till dom på partyt.

Fanns ju massor med skoj saker man kunnat köpa om plånboken hade tillåtit de. Tyvärr så är jag ju inte rik så jag fick nöja mig med en easyRice och en Optimum på lite drygt 1liter. Den blir perfekt att ha vällingpulvret i sen.
Mitt i allt så fick jag lov o skjutsa iväg Stefan för att hämta hem bilen från lackbehandligen så jag höll nästan på att missa fikat.

Sen blev de bara kvällsmat o en kort kik på Indiana Jones innan de var dags för kudden.

Kort o gott så var de de jag roade mig med i helgen.

VIP visning på Mats Bilar.

Publicerad 2010-10-21 20:56:47 i Vardagens påhitt,

Skulle ju som tidigare nämt på VIP visning av nya Subaru STI Racing på Mats Bilar i kväll.

Det var trevligt, dom bjöd på lite smörgårstårta o läsk.

Var ganska mycket folk där och kollade på den o de andra bilarna som dom har där.
Stefan provsatt bilen lite medan jag gick runt o inspekterade den i övrigt. Konstaterade ganska snart att de skulle bli trångt o få in barnvagnen i skuffen så de var ett minus. Men det fanns ISO-fix fästen monterade till bilbarnstol o det är ju bra. Det är mer än vad de är i "Den Blå"

Stefan tyckte att de var lite mycket Lull lull som var helt onödigt i en "Racing" bil, som tex telefon.
Sen har dom ju förstört alla nya bilar med att tabort nyckeln till bilen o ha ett Keyless system istället där du har ett kort o en knapp där de står  START o STOPP Engine på.

Men över lag så fick den ett godkänt resultat. Men ska du köpa en sån här bil se då för guds skull till att köpa MED vingen. Utan så ser den bara pinsam ut.

Kika gärna mer på www.subaru.se


Detta är den rätta färgen på bilen. Den vi såg idag var vitmetallic, såg nästan pärlemor färgad ut. Det finns givetvis fler färger men detta är den rätta färgen för en bil med Rally i blodet.
Subarus blåa färg


Förarplatsen. Lägg märke till den fula panelen på ratten som är till telefonen. Den ser helt malplacerad ut.
Förarplatsen på nya Sti Racing.

Det var de för ikväll. Nu blir de soffan en stund för min del. TJING

Långpromenad o VIP kväll

Publicerad 2010-10-21 14:46:53 i Vardagens påhitt,

Vaknade i morse o kände mig ganska pigg o utvilad. Solen var på väg upp o det såg ut att bli en riktigt fin dag.
En kik på termometern i köket bekräftade mina farhågor om att de skulle vara J*vulskt kallt. -5.3 grader stod termometern på.
Happ jag som tänkt ta en promenad idag. Var bara att slänga på sig underställ o vinterjacka o mössa.
Rasmus fick en höst/vinter overall igår som hans pappa hade när han var liten. Den var i nå fluffigt vitt material.
Så i med lilleman i overallen, så söt han blev. Såg ut som en liten isbjörn, särskillt som han hade svarta små vintervantar. Bädda om honom i vagnen med täcke. Blev riktigt mysigt.

Sen traskade vi iväg, förbi åkrarna o energiskogen o in bakom bonden med korna gick runt bondgårdarna o sedan tillbaka förbi energiskog o åkrar.
Bönderna var ute o spolade ut Kiss/bajs på höstsådden, så de luktade ju lagom mumma när man gick förbi. Men så är de väl när man bor på landet. Bara att vänja sig.
Var iaf ute i precis en timme o gick. Riktigt skönt.

Efter lunchen kom Sofia o frågade om vi skulle ta en prommis med barnen så dom fick sova lite middag. Sagt o gjort så tog vi, kanske inte den bästa vägen, men de blev en promenad att minnas. Gick åkervägen över grannarnas åkrar. Det var geggigt o lerigt o kladdig, men skoj som bara den. Vagnarna blev ju inte så vackra men vad gör de när de finns vattenslang att tvätta med.

Nu ligger Rasmus i babygymmet o leker lite och jag ska försöka börja med maten så den är klar till Stefan kommer hem. För efter maten så ska vi till Mats Bilar här i borlänge på VIP kväll. Det är visning av ny Subaru STI Racing o vi är inbjudna. Får se vad de blir för spännande som händer då.. berättar mer i morgon om hur de var.

NU matlagning! Lax med fetaost o kesella ovanpå ungsbakade potatisklyftor. Får se om de blir gott.

Hejsvejs

Höststädning

Publicerad 2010-10-20 18:50:19 i Vardagens påhitt,

Då ser jag ut genom mina fönster igen då. Det var verkligen dags för en tvätt av fönstren.
Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig putsat fönstren här hemma, o då flyttade vi hit våren 2009.
Då var dom inte direkt nyputsade heller. Men nu är dom så fina igen. :)

Sen starta igång diskmaskinen o körde även en tvätt när jag ändå var i farten.

Medan Lilleman ändå sov så gott ute i vagnen så passade jag på att ta en sväng om med dammsugaren.
Så nu är allt så rent o fint. Känner mig så nöjd.

Nu blir de en frukt i soffan framför nå dåligt tv program.

Lilleman sover och karln är på sitt jobb o fixar med bilen inför vintern.
Så de blir att mysa ensam i soffan. Men det betyder mer plats åt mig o jag får själv välja program att titta på.

Trevlig Kväll!

Förvirrad

Publicerad 2010-10-19 15:25:55 i Vardagens påhitt,

Usch!
Vaknade i natt var kissnödig.
När jag skulle gå till toa så vinglade jag över hela huset utan kontroll på kroppen. Kände mig helt yr, ja nästan full. Noll koll på kroppen o kunde inte fokusera med blicken. Jätteotäckt!!
Lika var de nån timme senare när Rasmus vaknade o jag skulle ta upp han o ge han mat. Stod mellan hans o min säng o vinglade o hade ingen kontroll.

Var fortfarande helt matt, trött o borta i skallen när jag vaknade i morse, ingen kontroll på kroppen o ingen balans nästan.
Känner mig fortfarande helt förvirrad. Känns som allt snurrar när jag blundar.

Trotts detta lilla bekymmer så har jag lyckats klara av dagens rutiner bra ändå, även om de tagit lite längre tid.

Var över till Svärmor/Farmor på förmiddagen med Rasmus en sväng o hälsade på henne o hennes dagbarn o läste morgontidningen.

Efter lunchen så skulle jag "bara" gå till soptunnan med soporna, men det slutade med en långpromenad runt berget. Kanonskönt med en ca 3 km lång promenad i regnet.
Fick rensa skallen lite o fick även lite motion. Men bäst av allt vara att Rasmus fick sova lite middag.
Jag har nog aldrig uppskattat att vara ute när de regnar, men idag var de underbart. Fick lite ny energi och jag tror mitt huvuvd blev lite bättre. Ska se till o dricka massor med vatten nu för att få vattennivån i skick oxå.

Om en timme ungefär kommer hjärtat hem. Han har jobbat o ska försöka få med sig båda våra bilar hem idag. Den ena (V70:n) har varit på underredsbehandligen över helgen. Får se om svärfar hjärlper han eller om vi ska åka o hämta den efter vi ätit kvällsmat.
Kvällsmaten som idag kommer bestå av Korvstroganoff och makaroner, helt enligt Stefans önskning.

Å här skönt kan man sova när man är ute i sin favorit vagn.


Nyfiken, shopping o nappflaska

Publicerad 2010-10-08 14:15:18 i Vardagens påhitt,

Är så nyfiken!
Älsklingen har köpt en present till mig. Men jag kommer få vänta till min födelsedag eller ännu längre, till julafton innan jag får den. Han har visat alla utom mig vad de är för nått o alla säger att de är fränt.
Jag blir galen av nyfikenhet.

Till lunch idag så provade vi att ge Rasmus lite utpumpad o uppvärmd mjölk i flaska. Provade ge han de när han var ca 6 veckor o då gick de bra.
Idag var de Stefans tur o prova ge han. Det gick så bra. Han visste precis vad som gällde och var så nöjd i pappas famn. Tror Stefan njöt av att få chansen att ge han mat. Är ju alltid bara jag som gör de annars eftersom jag ammar honom. Efter en måltid på ca 70ml så somnade han o ligger nu o sover middag så skönt i sin säng.

I morgon bär de iaf av mot ULLARED och shopping på GEKÅS.  06.00 är de avfärd hemmifrån. Hur jag nu ska klara av att komma upp ur sängen o ramla ut i bilen till dess. Fy så tidigt.
Men jag o Rasmus får väl sova i bilen.
Räknar väl med att vara framme kring 1-2 tiden o sen shoppa järnet fram till dom stänger.

Har bokat boende på Alkoven i Gällared (www.alkoven.se )
Perfekt  och fräscht lågprisboende som inte alla vet finns. Därför finns de oftast plats med kort varsel. Campingen är ju fullbokad flera månader i förväg.
Sover där en natt o sen blir de shoppa på söndagen en stund innan de är dags att vända den fullpackade bilen hemmåt.

På vägen hem blir de nog även ett stopp hos min älskade lillebror i Linköping så han får träffa sin systerson litegrann o se hur mycket han växt sedan han var 3 veckor.


I morgon är inte heller nån vanlig dag för då är de Rasmus 3 månaders dag. Lillkillen växer så de knakar. Jollrar o grejjar för fullt med händerna. Älskar att lilla o leka i babygymmet o vill inget annat än sitta eller stå upp när man har han i knä. Tiden går så fort.


Nu ska jag packa resväskor o göra klart inför morgondagens resa. Tjing

Helgens bravader

Publicerad 2010-10-04 19:50:31 i Vardagens påhitt,

Då var snart arbetet på gården klart för hösten. Nu är de bara en liten del av de 15 ton grus vi fick för ett tag sedan, kvar. Har inte gjort så mycket arbete under helgen. Mest blivit åka bil o ta de lugnt.

Var till Sandviken i lördags med familjen. Var först in till Valbo Köpcentrum o käkade mat på Ikea. Mums.

Efter de åkte vi hem till viken för att hälsa på Bästa Linda med familj och visade upp våran lilla Rasmus. Hade jättetrevligt hela eftermiddagen. Käkade lite fika o tårta eftersom Linda fyller 27 i morgon.
Pratade massor. Synd vi inte träffas oftare. Man missar så mycket roligt och det tar sån tid att ta igen o gå igenom vad som hänt o den tiden har man ju sällan.

På söndagen så blev de lite bilskruvning hos svärfar. Stefan skulle fixa nå extraljusfäste på bilen.
Under tiden så tog jag och Rasmus en skön höstpromenad i Romme. Fikade lite Mums Mums med dom innan vi begav oss hemmåt.
Sen blev de bara hem o laga mat o matlåda.
Efter vi ätit så var de dags för årets första bullbak. Det blev massor med goda bullar. Några med Kanel o socker, några med vanilj o några med Kardemumma.

Slappade lite i soffan med nybakade bullar innan de var dags att göra kudden sällskap för natten.

Idag måndag så vaknar jag med ont i nacken o kan inte vrida huvudet till vänster. Har varit en ganska kämpig dag. Får hoppas morgondagen blir bättre.
Nu ska jag trösta mig själv med lite Micro popcorn, cola o choklad lagom till Ullared börjar.
Smiter o myser ner mig i soffan med älskligen oxå.

Puss

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela