Snuppananni

Tandläkare.

Publicerad 2012-03-30 19:47:16 i Vardagens påhitt,

Nu sitter jag här i soffan helt däckad.
Jag var ju till tandläkaren idag och opererade ut min ena visdomstand. Han som opererade var jätteduktig och tydlig med att förklara för mig så jag kunde känna mig lugn och trygg. Det tog inte så lång tid att ta ut tanden och det var skönt.
Men när jag kom hem och bedövningen började släppa så gjorde de rent ut sakt skitont. Jag har stygn från mitten på käken och ända längst bak i munnen. Kan vara 5-8 st kanske. För att slippa smärtan så har jag sovit två stödvilor på soffan om en timme styck. Men jag är fortfarande trött och skulle kunna gå och sova igen. Har tagit alvedon och ska väl fylla på den sista dosen nu innan jag går och sover så jag får sova lite lättare.
Det är svårt att äta och gapa av svulnaden och smärtan så det har inte blivit så mycket näringsintag sedan lunchen vid 10 idag. Hoppas det är lättare i morgon.
Jag hoppas jag känner mig piggare i morgon för då ska jag upp och jobba en timme på morgonen, men sen får jag hem och sova igen.
Om det inte hjälper med alvedonen och iprenen i morgon så ska jag hämta ut mitt Citodon som jag fick utskrivet. Men då blir de till o ha chaufför framöver eftersom man inte ska köra bil med det i kroppen. Vem vet, kanske blir sjukskriven i början av nästa vecka också om det inte släpper. För jag kan ju inte jobba om jag inte får köra bil, då kommer jag ingenstans. Får se hur de blir. Vill bara inte ha så här ont.
Nu ska jag slappa en stund till sen blir de natten och sova bort allt ont. Natti mina vänner.

Traktorer

Publicerad 2012-03-25 15:52:47 i Vardagens påhitt,

Överallt finns det traktorer i min lillemans värld. Han verkligen älskar dom.

Han har alla möjliga storlekar och former på sina traktorer. Den stora kan man åka på och fylla släpet fullt med sten, snö eller löv. Eller varför inte hjälpa mamma med sommardäcken?

De små kan man ha i sandlådan och köra med,Eller bygga sandtårtor med.

Han ser minst 3 traktorer på vägen till och från dagis varje dag och vet precis vart dom står.

traktorer är helt enkelt livet för min lille kille. Tur våren är här så vi kan vara ute tillsammans med allihop.

Våren är här

Publicerad 2012-03-25 10:16:27 i Vardagens påhitt,

Nu känns det som våren är här på riktigt. Solen lyser upp och värmer luften. Alla tunga och tjocka vinterkläder byts ut mot tunnare vårkläder.

För mig som småbarnsmamma innebär det även tidigare morgon eftersom sonen vaknar av att det är ljust redan vid 5.30.
Men det betyder även utelek i sandlådan. Grillmat och härliga promenader.

Skönt med våren helt enkelt.


3 år

Publicerad 2012-03-15 09:47:37 i Vardagens påhitt,

Tänkas att min käre sambo stått ut med mig i hela 3 år idag. :)

Han måste vara världens bästa som alltid ställer upp och finns vid min sida, dag sim natt. Han har gett mig en underbar son som blir mer och mer lik sin pappa för varje dag.

Jag hoppas vi kommer ha många år av skratt och upptåg tillsammans, helst livet ut.

Puss från din morgontrötta och glömska sambo.

Pillertrilla.

Publicerad 2012-03-13 19:42:32 i Vardagens påhitt,

Då vart de som jag misstänkte redan förra veckan. En 10 dagars kur med pencillin påbörjades idag vid lunch. 

Jag åkte förra veckan på en inflammation bakom min ena visdomstand, som självklart inte kommit fram utan sitter under tandköttet fortfarande. :( Efter en röntgen och spolning med koksaltlösning så släppte smärtan litegrann,men blev aldrig helt bra. Så nu blir de en pencillin kur och förhoppningsvis försvinner smärtan.
Strax före lunch så ringer dom även från tandläkaren och berättar att jag fått en tid för operation och borttagning av den trasslande tanden. Den 30/3 ska jag dit och göra av med en massa pengar. 

Jag är lite skraj för detta eftersom det har varit svårt att bedöva mig förut vid vanlig tandlagning. Hur ska de bli nu?, kommer de göra ont att o p e r e r a bort en tand? Hur kommer de bli efteråt?
Frågorna är många och osäkerheten är stor. 

har ni gjort nått sånt här? hur upplevde ni det?
Inte nog med en trasslande tand så sitter jag även här med ont i halsen. Jag har inte tid för att bli sjuk, men är de så min kropp vill så är de väl inte så mycket att bråka om. För att trösta mig själv så ska jag sätta mig och sy lite.
Kika gärna in och se vad jag pysslar med.. www.mullgrodan.wordpress.com
Ha en trevli kväll!

Träningshelg

Publicerad 2012-03-12 19:22:37 i Vardagens påhitt,

Denna helg var de egentligen tänkt att vi skulle ha åkt på Burkarcupen i Lycksele och tävlat skoter. Men så blev det icke då de blev för mycket avhopp i laget.
Istället så har vi haft lite träningshelg här hemma.
På fredagen åkte vi till badhuset och simmade lite. Närmare bestämt 1000meter. Nu vet jag att jag klarar av att simma hela Kortsimmet utan att drunkna. Nu kvarstår bara de lilla problemet med värmen i vattnet. I bassängen var de hela +27 grader. Men i älven finns de risk för att de blir ca +16 grader. Brr...
Lördagens träning blev en powerwalk på 3.3km med Rasmus i barnvagnen.
Dagen avslutades med en trevlig dubbel födelsedagsmiddag. Svärmor/farmor och hennes sambo fyllde nämligen år båda två förra veckan och bjöd in till lite festligheter med släkten.
Igår kväll bestämde vi oss för att ta en löptur i det fina kvällsvädret och lämnade därför över Rasmus till farmor och tog en tur. Det blev den första löpturen för mig sedan i somras och även första turen i nya skorna. Inget skavsår. :D
2,2 km lång var slingan vi valde och den gick över såväl grusvägar som åkervägar. Eftersom det var min första tur för året så orkade jag inte springa hela varvet utan valde att promenera raskt 3 gånger. Men nästa gång ska jag försöka ta bort en promenadsträcka och springa där istället. Tiden blev ändå 17.34 minuter.
Jag är otroligt nöjd med den gångna helgens träning. Varje meter och varje minut är bra inför sommarens utmaningar.

Utan återvändo.

Publicerad 2012-03-05 18:37:30 i Vardagens påhitt,

Nu har jag nått point of no return. Änmälan till både vansbrosimmets Kortsim och Kortvasan är inskickade och betalda. 

Nu gäller de alltså bara att hitta tid till alla form av träning. Värmde upp i lördags med att hjälpa en kompis att flytta. Riktig intervallträning blev det. Hon flyttade nämligen som alla andra upp på översta plan. Vi bubbade både kartonger och möbler upp till 3:dje våningen. När kvällen kom var vi härligt trötta.
Igår försökte jag träna bort träningsvärken i vaderna med en långpromenad i solen tillsammans med familjen. Det gick väl sådär. Istället för att träningsvärken släppte så drog jag på mig skavsår på ena foten.
Nu i veckan hoppas jag på en stunds barnvakt så både jag och Stefan kan ut och springa en sväng eller åka och simma. Men för att jag ska kunna åka och simma behöver en baddräkt inköpas. Min bikini är numera i fel storlek. Men shopping är ju alltid kul.. :D
Snart dags för en dusch och lite sytid...
nyfiken på vad jag syr? kika in på: www.mullgrodan.wordpress.com
Hittar man något av intresse där så skickar man mig ett mail så fixar jag det.
Ha en trevlig kväll!

Energigivande

Publicerad 2012-03-01 19:28:11 i Vardagens påhitt,

En kall cola och en helkväll tillsammans med tyg, sax, nålar och en gnutta tålamod.

En bild på resultatet kommer när de är klart. :)

Trevlig torsdags kväll allesammans.

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela