Snuppananni

Full rulle..

Publicerad 2011-07-22 22:40:37 i Vardagens påhitt,

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här och nu har de hänt mycket sedan sist.

Lördagen bjöd på en underhållande logfest med livebandet Thick & Juicy på Skärsjö Loge. Värdar för denna fest var min underbara vän och kollega Madde och hennes lika goa sambo Hallman.
När vi anlände vid 8 tiden så var grillarna tända och det var bara för oss att anrätta våran medhavda middag. Den bestod denna kväll av marinerade kyckling fileér och potatissallad.



Kvällen till ära så blev klädseln helt rätt. En fest med endast biltokar; vad passar väl då bättre än mitt R linne?

Madde hade fixat ett par liter smaskig bål till kvällens alla gäster. Fanns både för chaufförer och passagerare. Var dock lite kärvt o dricka när hallonen envisades med att fastna i sugröret hela tiden. ;) 

Gjorde även ett löftesbrott denna kväll. Löftet var att inte dricka nå mer alkohol fram till 2015 efter min karatefylla på personalfesten i våras. 3 glas bål fick vara lagom. 


Söndag - Onsdag

Söndagen var lite grå och trist men vi var alla vakna och pigga tidigt på morgonen. Funderade en stund på vad vi skulle hitta på o göra. Beslutet föll på att åka till Linköping och bo hos lillebror ett par dagar och se den stan.
Söndagen spenderade vi på Ikea i Örebro och i bilen på väg mot Linköping.

Måndagen bjöd på en heldag på Flygvapenmuseumet. Där fanns det massor med flygplan och helikoptrar.  Dom hade gjort fina montrar/ rum från olika årtionden mellan 40-talet och fram till 1990 talet ungefär. I dom rummen handlade de om vad som hände med försvaret och hur det avspeglade sig på familjerna i Sverige. Väldigt tidsenligt inredda lägenheter,där man kunde hitta mycket inredning/saker som man kan känna igen från farmors/mormors hem än idag.. :D



Kände mig ganska liten med alla dessa stora farkoster hängandes ovanför huvudet. 

På tisdagen gick vi en shoppingvända på stan och i köpcentrumet i Tornby.

Onsdagen blev en åka hem igen dag. Men först så var vi tvungna att besöka Cloetta fabriken och deras fabriksförsäljning. Fanns mycket gott att handla där.
Vägen hem blev inte den vanliga utan vi tog vägen förbi Enköping för att gå på Bacho outlet. Meningen var att vi skulle gjort de förra året men det blev aldrig av då.


Torsdagen blev en lugn dag hemma.
Jag rensade bort lite mer ogräs från våran oändligt stora grusgång. Känns som det aldrig tar slut.

På kvällen var det moped och traktor parad i Säter. Vi tog med farfar och åkte dit och kikade. Rasmus var så fashinerad av alla röda traktorer att han sträkte sig efter varenda en och ville ha. Några hade ett partysläp och spelade en massa musik. Det gillade Rasmus och dansade och diggade i famnen så fort dom åkte förbi oss. Godingen!
Han busade hela kvällen med farfar och så fort han klev ur bilen hemma vid sig så slocknade även liten man. Var som att vrida om en strömbrytare. 


Fredag/ Idag

Regn regn regn. Vaknade av att de mullrade ute och bara någon minut efter att jag klivit ur sängen och gått upp så blixtrar de o smäller nästan direkt efter. Lite otäckt, men jag börjar vänja mig vid att de åskar nu. Har ju varit både ett och två åskväder denna sommar.
Vanligtvis så brukar åskan gå längs med bergen som är några km från oss, men denna sommar så har Tor bestämt sig för att köra rakt över oss istället. 

Vi bestämde oss sent om sider att ta en lunch på flyget idag. Fredagar så har dom alltid nå extra gott, som idag tex. Fläskfilé black and white, tacos, o pizzabuffe. Mitt i lunchen så kommer farfar och Monica insläntrandes på restaurangen. Dom var tydligen hungriga dom med. Så vi fick lite trevligt lunchsällskap. 

Denna helg är det ju även BSO (Borlänge Street Open) på flyget. Så efter maten gick vi upp på taket på flygplatsen och kikade ut över depån och banan. Men eftersom det regnat hela förmiddagen så var det väldigt lugnt i depån. På banan körde dom med en traktor som sopade banan för att få undan vatten så de skulle torka fortare. 
Har hört nu på eftermiddagen och kvällen att det varit full aktivitet på banan. Så några kvalrundor har dom nog hunnit med.

När middagen var undandukad och Rasmus somnat för natten så fick min bror sitta barnvakt åt han en stund. Jag och Stefan svidade om till träningskläder och joggade en vända runt byn. Jag som inte sprungit en meter på säkert 2års tid trodde inte jag skulle komma av gården en gång. Men så fel jag kan ha. Vi var ute i totalt 20 minuter och jag joggade/sprang ungefär halva den tiden och gick i rask takt resten.

Nu är duschen avklarad så nu är de bara kudden kvar. Får hoppas de inte blir för mycket träningsvärk bara.

Nu vet ni vad jag gjort senaste veckan. Så vad har ni själv gjort för skoj.?
Har även sett att de är några som är in o läser min blogg, men vilka är ni? Vore skoj o veta lite vilka som läser de jag skriver. Kommentera gärna så jag får veta.

Puss o god natt!

Livet blir lite roligare med färger

Publicerad 2011-07-16 11:14:18 i Pyssel,

Har flyttat ut Rasmus lekhörna från vardagsrummet till hallen för att han aldrig ville vara i vardagsrummet. 

Hans nya plats under trappen i hallen blev perfekt, lagom stort och lätt för mig att se honom från köket. 
Kände dock att de behövde piffas upp lite. Så jag ritade och målade upp ett tåg på väggen med vattenfärger.

Det som saknas just nu är touch spotlights i snedtaket och på väggen som han kan trycka på så dom tänds eller släcks.



Han blev väldigt intresserad av tåget på väggen i morse när han fick syn på det. Det fanns ju inte där igår kväll. Han stod och kände på hjulen och vagnarna med gubbarna en bra stund berättade Stefan.

Nu har även Stefan kommit på en sak som ska få målas upp på väggen. Vad det blir får ni se när han gjort de klart. Men känner man Stefan så kan nog en del gissa vad de är för något. Kan säga så mycket som att det är ingen bil. 

Nu ska jag fortsätta mina funderingar kring hur Rasmus sovrum ska inredas under hösten.

Rasmus har börjat gå.

Publicerad 2011-07-15 09:57:23 i Vardagens påhitt,

Då var bebistiden snart över. I lördags på självaste 1års dagen så bestämde sig den lille herren för att prova sina egna ben. Han gick 4 steg själv på gräsmattan. Sedan dess så har han tagit några egna steg varje dag.
Igår när jag satt ute i grusgången och rensade bort ogräs så stog han själv på grusgången en bit från mig, så kom farmor och satte sig på huk ca 2 meter från honom och sa "kom då" och höll fram händerna. Ja då traskar han på. Gick hela vägen fram till farmor och såg överlycklig ut. Efter det så provade några fler gånger men då gick han inte lika långt, men blev så glad över sin framgång att han klappade händer åt sig själv.. :D 

Han börjar bli så stor och duktig min lille kille.
*Han säger något som låter som "titta" varje gång han pekar på något. 
*Älskar allt vad kontakter är, helst dammsugarsladdens kontakt, men nu även lampkontakter. Dom funkar nämligen bra att slå i elementen så de låter illa. :/
*Kommit på att man kan lyfta på toalettlocket och kika ner i toan. Inte så bra för då är de nog snart fullt i saker i toan.  

Var till BVC och mätte och vägde honom i måndags och han växer precis som han ska. Han är nu 78cm lång och väger 10205gram och full i rackartyg. Han fick även sin tredje dos med vaccin och det gillade han inte. 

Nu går vi bara o väntar på besked om vi får nån barnomsorgsplats till hösten eller om vi måste vänta ännu längre.

Nu ska jag kolla så han inte river halva huset. Hej så länge

Sköna sommardagar

Publicerad 2011-07-13 12:11:40 i Vardagens påhitt,

Lilleman bestämde sig för att vakna tidigt idag igen. Han fick leka en stund själv på golvet innan jag masade mig ur sängen vid 8 tiden. När jag drog upp rullgardinen så sken solen så fint. Termometern däremot visade bara 12 grader så de var ju inte så varmt som de såg ut o vara. 

Käkade lite frukost och klädde sen på oss och gick en promenad runt de kända "Berget". En skön promenad där jag njöt av nuet. Kände doften av alla sommarblommorna och den svala vinden mot mina kinder. Lilleman somnade som vanligt på vägen hem. 

Väl hemma så bytte jag om till arbetskläder och gick ut och rensade ur hallonhäcken från ogräs. Det va en enkel sak eftersom de inte hunnit växa upp så mycket sedan förra gången jag rensade. 
Lilleman sov fortfarande när jag var klar så då passade jag på o räfsa av gräsmattan framför huset från allt gräsklipp. Gräsklippet fick en ny och bra plats i hallonhäcken där de blir bra gödning. 

Nu sitter jag och känner mig nöjd med mitt arbete. Rasmus leker på gräsmattan och jag njuter av slappar i solstolen. Men nu är det dags att gå in och laga lite lunch så jag orkar göra nått på eftermiddagen också. 

Ha en bra dag i solen och glöm inte smörja in er.


En till blogg är född..

Publicerad 2011-07-12 12:01:41 i Vardagens påhitt,

Har skapat en ny blogg.
www.mullgrodan.blogspot.com
Den nya bloggen kommer endast handla om mina pysselprojekt.

Känner att de blir för mycket att köra allt på en o samma blogg så jag delar upp det. En temablogg med mitt pysslande och en privatlivs blogg.
Detta kommer fortsättningsvis vara min privata blogg och kommer mest handla om familjen.
Till vintern så kommer det självklart även dyka upp inlägg från Ockelbopojkarnas strapatser oxå men det är ett tag kvar till dess.

Nu ska jag starta igång lite lunch till mig och lillprinsen och sen får vi se vad eftermiddagen bjuder på för härligheter. 

Hej så länge

1års kalas och shopping

Publicerad 2011-07-11 15:26:27 i Vardagens påhitt,

I helgen har de varit fullt upp. Liten kille blev ju stor kille. 

På fredagen byggde jag ihop en liten tårta till Rasmus första 1års kalas. Senare på kvällen så kom Farmor, Mats och lillfaster på kalaset. Av dom fick han ett jättefint regnställ i gult o grönt. Av lillfaster S så fick han en alldeles egen liten bebis, sin första docka. Den fick en stor kram av honom så fort den var ur kartongen och nu sover den med honom i hans säng på nätterna. :D

Lördagen bjöd på ännu mera kalas. Först så kom Farfar, storfaster S och kusin E och åt lite tårta. Av dom fick han ett OKQ8 bilgarage, tröja och byxa, och en HotRod T-shirt.  
Vid 2 tiden så drog jag iväg till tågstationen och hämtade upp min lillebror som kom hit och ska ha lite semester här med oss. När vi var tillbaka hemma igen så hade Gammelfarmor och Gustav kommit, så då blev de lite mer tårta. Av gammelfarmor så fick han en Fleecetröja, en t-shirt och en body. 

Jättefina presenter fick han från alla som kom på kalas. Av oss föräldrar så fick han oxå paket och de var en body och ett par byxor. Mycket kläder blev det men vad annars ska man ge den som redan har allt vad leksaker heter, och som helst av allt leker med en plastskål och slevar från köket?

Söndagen var de tänkt att vi skulle lämna Rasmus hos farmor och dra till Leksands sommarland och bada lite, men som vanligt när man är ledig o ska göra nå skoj så regnar det. Vi tog istället med oss Rasmus och åkte till Lager 157 i Sågmyra och Lager 70 i Insjön och shoppade lite. Jag hittade faktiskt en hel del som jag gillade.

Kvällen bjöd på finare väder så då blev de ett dopp i poolen. Det var 26 grader varmt, men jag tog på mig våtdräkten för säkerhets skull. Simmande 14 varv i poolen så de blev ca 200meter motion. :D  

Har ni haft en bra helg?

Min kära sambo tänker på lilla mig..

Publicerad 2011-07-07 20:47:21 i Vardagens påhitt,



Därför har han köpte en våtdräkt till mig. :D

Han tycker alltid att jag fryser så fort vi ska bada och därför inte badar nå länge. Nu är det problemet löst.

Tanken var att jag ska ha den när vi ska åka och bada och leka på Leksands sommarland på söndag om de är någorlunda bra väder. För att jag inte ska bli stående på sidan om så behövde jag nått värmande. 

Den är nu testad i poolen här hemma och den håller mig varm. Visserligen var det 25 -26 grader varmt i poolen men ändå. :D

Nu blir de popcorn o en kall cola i soffan tillsammans med min kära sambo som verkligen bryr sig om mig. 

Jag älskar dig min Stefan!

En liten utflykt

Publicerad 2011-07-07 20:40:38 i Vardagens påhitt,

På förmiddagen packade jag och Rasmus in oss i Volvon och åkte på en lite utflykt. Resans mål var Säterdalen,där vi mötte upp min gamla klasskompis och hennes syster och deras två pojkar. 


Rasmus fick gunga lite medan dom andra pojkarna åkte i en stor rutchkana. Han som verkligen älskar att gunga..:D

Sen gick vi och åt lite medhavd lunch och tittade på alla männsikor som knatade förbi.



Rasmus fick ha sin bästa stora haklapp på sig när han skulle sitta på filten och äta helt själv.
Till lunch bjöd hans mamma honom på kalla köttbullar, majskorn, gurkstavar och jordgubbar.
Haklappen funkar även bra att ha som tallrik eftersom den täcker en så stor yta, väldigt praktiskt. (tack svärmor för mallen, så jag kunde sy en egen). 

Efter picknicken så gick vi vidare till fäboden och hälsade på alla söta djur. Där fanns får och lamm, getter och killingar, kalvar, grisar, kanin,höns,tuppar och kycklingar, och så kunde man rida på en ponny förståss. 



Han var till en början lite osäker o skraj för killingen men efter en liten stund beslutade han sig för att den var ofarllig o ville känna på de små hornen. 

När vi kikat och klappat klart alla djuren så somnade Rasmus på direkten i sin vagn och sov till de att vi kom hem på gården igen. 

Det var en helt underbar och trevlig utflykt som jag gärna gör fler gånger. Även kul och återse min klasskompis som jag inte träffat på ungefär ett år. 

Vad har ni andra gjort en fin dag som denna?

Avvänjning

Publicerad 2011-07-06 01:09:31 i Vardagens påhitt,

Sitter här vid datorn och klockan är 00: 47 och väntar på att lilleman ska försöka somna om igen.
Försöker att avvänja honom med att äta så fort han vaknar på natten och i natt är andra natten. Igår tog de drygt en timme för honom att varva ner och komma till ro igen. Det efter att jag gett upp alla försök att lugna honom och tog täcke o kudde o lade mig på soffan o sov. 

Tycker att han är tillräckligt stor nu för att inte behöva äta var tredje timme på natten och jag behöver få sova för att orka med både han och mig själv på dagarna. Men det blir en flaska i taget.
Just nu är den flaskan mellan 11 o 12 som ska tas bort. Sen får de gå ett tag så blir de även den mellan 3 o 4 som ska bort.
Men jag tycker det är så himla jobbigt att höra honom vara så arg och ledsen. Jag vill bara ge honom flaskan för jag vet att han blir lugn då,men jag vet oxå att han inte behöver den längre och att han kan somna om utan den. Stefan klarar att stå emot bättre än mig och liten kopplar inte ihop han med mat så då borde de gå lättare att få honom o somna om. 
Jag hoppas de inte tar så många nätter att genomföra detta. Många säger att de räcker med 3 jobbiga nätter så sover dom förbi det sen. Jag hoppas innerligt det för jag lider verkligen av detta. Men de är första gången under mitt år som mamma som jag tyckt att något varit jobbigt oxå (som tur är).

Men på lördag så fyller ju lilleman hela 1 år. Lillkillen blir storkillen. Vad hände egentligen? Vart tog tiden med bebisen vägen? Känns som de var nyss han kom till oss. Så nu är de fullt upp med planering av kalas. Fast vi tänker göra de litet o enkelt.
Lite planering blir de ändå då farmor o farfar inte är de bästa vänner så de får bli separata kalas och faster jobbar eftermiddag och vi har planer för söndagen. De blir tajt om tid att få in 2 kalas men de ska vi nog klara av. 

Alla frågar vad han önskar sig i present,men den stackarn har ju allt han behöver i leksaksväg fram till han blir typ 5 eller nått, och hans mammas älskar o shoppa kläder :D. Han fick en Bobby car med släp och en tramptraktor av Stefans arbetskollega för en månad sen och sen har ju Stefan alla sina leksaker kvar sen han var barn. Så vad ska man önska åt honom? Inte så kul med pengar heller men de är ju sånt som han kan ha nytta av senare i livet. Ucsh de är svårt med presenter. 

Nu börjar de bli ganska tyst i sovrummet så nu är de väl snart dags att smyga tillbaka till kudden igen o få sova några timmar till innan de blir o göra välling. Natti natt på er alla där ute.

Mitt hemliga projekt...

Publicerad 2011-07-03 22:13:41 i Pyssel,

Detta är mitt hemliga projekt...
Tyvärr Madde så vart de inget smurfande, kanske till nästa år om vi har bilen kvar då..:D



Jag och Stefan har knåpat ihop ett R linne i kolfibertyg. Allt för att matcha bilen under utställningen i Rättvik. 




Till de matchade vi med en väska i samma kolfibertyg. Denna är helt sydd av Stefan som en present till mig.



Så här ser linnet ut på närmare håll. Det är alltså gjort i PVCtyg med Kolfiberlook och struktur. Då det är ett plasttyg så har jag sytt in ett foder av tunn trikå för att det inte ska klibba fast mot huden om det blir varmt eller kännas kallt när de är kallt ute.
Det är helt och hållet figursytt utefter mina mått och det finns INGET annat likadant i hela världen.
Detta linne kommer att bäras på diverse bilarrangemang som vi åker till. 

Tillbaka till Rättviksträffen nu. Rättviksträffen firade 5års jubileum som träff och det var nästintill knökat med bilar detta år. Tyvärr så vann vi inget pris för varken snyggast bil eller snyggast klädsel men inte hänger vi läpp för det.
Istället så vann Stefan ett par högtalare när de var lottning på utställarnumren och Rasmus den lille killen vann pris för att han var med och röstade i Kids Choice.  Han vann det häftigaste priset. En radiostyrd silverfärgad xc60 som han kommer kunna leka med om ca 2år tidigast. :D

Nu har ni sett mitt hemliga projekt. Så vad tycktes om det? Lite udda va? Men de enda som begränsar än är ju fantasin så de kan hända att de dyker upp fler udda grejjer framöver..

Nu blir de natten så jag orkar upp med min morgonpigga son i morgonbitti.
Pöss

Sneak Peek

Publicerad 2011-07-01 21:37:05 i Vardagens påhitt,

Här kommer en liten Sneak Peek inför morgon dagens lansering av mitt hemliga projekt.

Denna läckra färg är inget nagellack utan det är Volvos färgkod 470, Sonic Blue.

För er som försöker gissa er till vad mitt projekt kan vara så är detta en ledtråd:
Allt för att matcha bilen under morgondagens Volvoträff i Rättvik :P 

Morgondagen kommer alltså för min del bestå i att åka till Rättvik och kika på massa snygga Volvo bilar. Jag hoppas innerligt att vädret håller uppe hela dagen, för pärlan är nyputsad. 

Nu blir de o fixa de sista detaljerna inför i morgon!
Lämna gärna en gissning i kommentarsfältet. Kan bli roligt o se vad ni tror jag gjort. 

Natti

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela