Snuppananni

Helgen i korthet.

Publicerad 2010-11-28 21:36:42 i Vardagens påhitt,

Denna helg har varit väldigt lugn.
Har varit så kallt så jag har inte velat gå ut.

På lördagen så blev de en storstädning på förmiddagen, sen blev de lite Adventspyntande på eftermiddagen. Satte upp lite fina julgardiner och ställde upp adventsljustakarna. Var även en sväng till Biltema och skulle inhandla lite nya lampor till stakarna eftersom 2 av dom gav upp förra året. Köpte två paket med lamor så jag visste att de skulle räcka. Men när jag kom hem så hade jag köpt fel lampor. Trodde stakarna bara hade 5 armar men dom hade 7 o då funkar inte lamporna.. *suck*
Vi gick även över till Ö&B en sväng, men fy fasen va kallt de var ute.. Känndes som -30 fast de säkert bara var -10.
På kvällen så blev de lite paket inslagning. Bra att ha de gjort så man slipper sitta med de dagen före julafton. För då är de säkert så mycket annat man ska hinna med.

Söndagen bjöd på en resa till älskade lillebror i Björsjö för att Stefan skulle hjälpa han och kolla på hans mopedbil som inte går som den ska. Så stefan och jonas tillbringade ca 3 timmar ute o skruvade i -7 grader ungefär. Jag och Rasmus gjorde de enda rätta och höll oss inne. Jag passade på att springa en sväng med jonas dammsugare för att hjälpa honom göra lite julfint.
Vi var även en vända till biltema för att inhandla rätt lampor denna gång, men då var dom slutsålda. *morr* så de blir helt enkelt inga stakar i sovrummet iår. Får sätta upp stjärnan o en ljusboll istället.

Nu är de dags att krypa till kojs o sova en stund innan de är dags att mata Rasmus igen.

Sov gott!

Sandviken igår.

Publicerad 2010-11-25 21:23:49 i Vardagens påhitt,

Var en sväng till sandviken igår och hälsade på Jenny E som fyllde år. Hela 28 år blev hon. Hon börjar närma sig tant men de får jag inte säga högt..hihi.
Det var jätte trevligt. Vi fikade o pratade en massa o busade med Rasmus.

Hade egentligen en lång lista med personer som jag tänkte hinna träffa men de blev inte så. Först så kunde inte min gamla fostermamma träffa mig för hon var insnöad.

Det var ju en riktig snöstorm i Sandviken igår så de var ganska spännande att ta sig dit o hem o runt i stan. Men de gick så fint när jag hade en fyrhjulsdriven bil. Den blå tog mig dit jag ville.

Sen hade jag tänkt o åka till mamma en kortis o hälsa på men då höll dom på o ploga o krångla vid henne o jag hade ingen lust att gå från parkeringen i andra ändan av området i snöstormen och samtidigt bära Rasmus i bilstolen. Så de får bli en annan gång.
Åkte istället till Daisy´s och käkade. Var länge sedan jag åt deras oerhört goda potatismos. Vet inte vad dom kryddar den med men den är fantastisk. Har inte ätit på nån annan Sibylla där dom haft lika mos.

När magen var mättad så styrde jag Den Blå mot systers nya hus.
Åh va trevligt vi hade. Rasmus fick träffa 2 av sina tre kusiner på min sida. O tjejerna var förtjusta. Dom ville hålla i han o ha han i knä. Minsta pip han gjorde så skulle dom ge han nappen. Sötisarna. Tjejerna är 5 år så dom var riktigt nyfikna på han. :D
Jag o syster snackade en massa eftersom vi inte träffats på typ ett halvår. Allt mellan himmel o jord avverkades.



Inte de lättaste o ha koll på allihop samtidigt. Helst som ingen av de tre ville sitta stilla..

Nu ska jag mata lilleman en sväng sen ta en varm o skön dusch... det är välbehövligt för snart fryser jag till is..

natti

Katastrof lunch

Publicerad 2010-11-23 21:06:14 i Vardagens påhitt,

Kan de bli värre?

Jättehungrig på lunchen och tar fram Viltskav för att göra gryta. Denna gång hade vi köpt just Viltskav, för de var nå specialpris på den istället för den vanliga Viltmästarskaven som jag brukar köpa.
Jag som i vanliga fall är skeptisk till min egen matlagning gjorde inte skepsismen mindre denna dag.

Tog fram köttet ur frysen och skulle steka i ordning det. Det första jag lade märke till var att de luktade starkt, rökt. Men det gör ju viltkött. Nästa bakslag var att vi inte hade nå champinjoner hemma. Det skulle alltså bli Viltskavsgryta utan allt. Lök är ju redan uteslutet eftersom Rasmus bli knölig i magen när jag äter de.

Blev allt mer hungrig ju närmare maten blev klar.

Jag dukade och Stefan och jag satt oss för att äta. Jag tog en provtugga innan jag lastade på massa mat på tallriken, bara för att jag var skeptisk till smaken. Det var ju avskyvärt. Smakade bara rökt o fränt. Usch. Stefan tog sin första tugga o sa att de var gott. Efter tugga nummer 2 så sa han att jag hade rätt i att de smakade konstigt. Tugga nr 3 så sa han att de inte var gott. Tugga nr 4 tog han aldrig.

Det var bara att kasta alltihop. Det var nog bland de värsta jag någonsin lagat. Tror inte ens katterna skulle ätit de. När stefan inte tycker om maten så är de illa. Nu var de inte bättre än att klockan redan var 1 o Stefan lära åka till jobbet vid 2 så de fanns inte mycket tid att göra ny mat på. Så vi klädde Rasmus o slängde oss i bilen o åkte till Max o åt mat.

Jag tycker fortfarande att det luktar rökt kött i hela köket..bläää.. ska ALDRIG mer köpa Viltskav.

Nog om det. I morgon så ska jag och Rasmus ta en sandviken tur. Ska först hälsa på Jenny som fyller år o fika lite med henne. Sen på eftermiddagen ska jag försöka träffa Mia o ev innan jag åker tillbaka till sandviken ta en kort visit hos mamma.
Hoppas att de inte är allt för dåligt väglag på Rix80 i morgon. Så nu ska jag packa i ordning Rasmus skötväska och sen slänga mig i duschen.

Natti

Team jacka

Publicerad 2010-11-22 22:06:59 i Borlänges Ockelbopojkar,

Idag så har jag mest suttit i soffan och sprättat bort en massa reflexer från en jacka. Det blev många timmars sprättande men nu är de äntligen klart.
Nu tänker ni att jag är dum som tar bort alla reflexer för de är ju sånt som är bra att ha, så man syns när man är ute i mörkret. Men i detta fall så ska den inte användas när de är mörkt.
Det ska bli en team jacka för Borlänges OckelboPojkar, så ni kan ju gissa vilken färg jackan har..
Orange, så klart.
Det är en sån där arbetsjacka med flouroserande orange o en massa reflexer på. Fast nu är ju min nästan utan reflexer.
Nu ska min och alla de andra teamkompisarnas jackor iväg på tryck, så fort dom sprättat klart sina reflexer. Dom ska ju helst vara klara före den första tävlingen, men det beror ju lite på tryckeriet oxå.
Jag lägger upp bilder på våra fina teamjackor senare när dom är färdiga.

Vet inte just nu när första tävlingen / arrangemanget går av stapeln för säsongen, men de lär väl bli strax efter nyårshelgen skulle jag tro. Det jag vet är att de ser ut att bli mycket resande i februari och mars.

Vill ni veta mer om dessa Ocklebo entusiaster så gå in på www.4ever300.com
Finns mycket bilder och material från tidigare arrangemang.

Jag och Rasmus följer och dokumenterar allt vi kan.

Prinsen o hoppgungan

Publicerad 2010-11-22 21:51:22 i Vardagens påhitt,

Lovade ju att lägga upp en bild på när min lilla älskling provar sin nya hoppgunga. Tyvärr så kom de en massa annat mellan igår kväll så jag hann inte lägg upp nån. Men den kommer nu istället.



Han är fortfarande lite för liten för att sitta perfekt i den men han kommer ju växa i den med tiden.
Åh så han älskar sin hoppgunga. Han satt i den o hoppa idag med o skrattade så fort jag tittade på honom.

Min sötprins!

Shopping

Publicerad 2010-11-21 15:16:49 i Vardagens påhitt,

Rasmus verkligen älskar sin hoppgunga som han har fått idag. Han älskar ju att stå i mitt knä o hoppa till mina armar inte längre orkar hålla upp honom. Så idag var vi till Barnens hus och Stefan köpte en hoppgunga till Lillhjärtat. Nu har han suttit o skrattat o hoppat en stund.

Vi var även runt en sväng på Kupolen o inhandlade lite andra saker också.
Det blev en varmare vintermössa med små öron på från lindex och 2 par strumpor. Vi var även in på H&M en sväng för o se om dom hade nå fint. Hittade två par strumpor där med, så nu fick han så han klarar sig en stund.

Bjuder på en bild på den fina mössan som jag hittade. Kommer nog nån bild på en glad hoppande Rasmus senare idag.



Hade bra så länge..

tjipp

En lista

Publicerad 2010-11-19 11:15:22 i Vardagens påhitt,

Sitter här och har lite tråkigt i väntan på att Rasmus ska vakna från förmiddagsvilan. Så jag slänger upp en liten lista.

1. Vädret utanför mitt fönster: Vinterlandskap med minusgrader. Solen försöker tränga igenom molnen.

2. Lyssnar på just nu: Surret från datorn och varmluftspumpen i hallen.

3. I går gick jag och lade mig: vid 22 tiden.

4. I dag vaknade jag: Av att Rasmus låg i sin säng och skrattade och pratade vid 05.30. Matade han och somnade om o vaknade igen vid 07.30 av att han låg o sparkade på mig. Rackarungen.

5. Jag har på mig:  Mina myskläder och tofflor.

6. Senaste person som ringde mig: Stefan.

7. Senaste person som jag ringde upp: Stefan

8. Senaste person som skickade sms till mig: Hmm Vivi tror jag de var.

9. Senaste person som jag skickade sms till: Det var nog till vivi de med.

10. Senaste vän jag addade på Facebook: oj de var ett tag sedan jag addade nån på face. Kommer inte ihåg.

11. Som addade dig: hmm kan ha vart Ogge.

12. Senaste person som mejlade mig: Det var säkert nån från tradera om nån vunnen auktion.

13. Senaste sajt som jag kollade på: Aftonbladet.se

14. Ska göra idag: Busa med Rasmus och hitta på nått med älsklingen när han kommer hem från jobbet.

15. Bra eller dålig dag idag? Hittills så har den nog varit bra, förutom att jag inte sovit ut riktigt.


Då har jag roat både mig själv och er en stund.
Hoppas ni får en fin dag

Bye

Sanningen om mig. (Lååångt)

Publicerad 2010-11-17 21:30:00 i Vardagens påhitt,

Sitter på msn o pratar lite med en vän som har de jobbigt just nu. Det är en glad och sprallig tjej på utsidan. En tjej som alla gillar. Hon är söt och charmig.
Hon får mig att tänka igenom mitt eget liv. Får mig att minnas tillbaka till allt de jag gick igenom för många år sedan med min familj.

De är inte många som vet hur mitt liv sett ut. Inte ens mina bästa vänner eller min familj vet hur de varit.
Som 10åring blev min mamma svårt sjuk i hjärnblödning. Hon överlevde men kunde inte längre ta hand om oss barn.
Jag fick kliva in som extramamma. Pappa jobbade heltid o mer där till för att kunna försörja 3 barn o ha huset vi bodde i kvar. Det var inte lätt alla gånger. Tiden innan min mamma blev sjuk har jag inte så mycket minnen av. De jag har är mest dåliga/jobbiga.

När jag sedan var 16 så dog min pappa i en hjärnblödning helt utan förvarning. Min pappa ställde alltid upp på oss barn och gjorde allt han kunde för att vi skulle ha en bra uppväxt.

Under gymnasietiden och fram till nu har jag många gånger brottats med mitt självförtroende.
På utsidan är jag ofta en glad och sprallig tjej. Men under den fasaden finns de många känslor, tankar och funderingar. Tex.
*Är rädd för att bli vän med nya tjejer! Varför? jo för att jag är rädd att dom ska dömma mig för hur jag ser ut, vad jag säger, vilka kläder jag har osv, rädd för att bli en reserv-kompis. Den som duger när ingen av de andra kan umgås.
* Tänker ofta på hur folk uppfattar mig! Varför? Var mobbad i skolan som yngre för mitt utseende och mina kläder. Jag har ALLTID varit trådsmal och ändå mobbad för de..
* Vilka jag umgås med! Varför? I skolan var jag en blyg tjej, hade inte allt för många kompisar. Men hade en bästa kompis som var kraftig. Fick ofta höra att vi var Helan o Halvan. De var inte kul för nån av oss. Jag är än idag rädd för att folk ska dömma mig på nått sätt för vilka jag umgås med.

Detta med nya tjejkompisar har mycket att göra med att jag blir osynlig. har många gånger även senaste året uppfattat att jag inte blir lyssnad på, på samma sätt som andra i en grupp. som exempel: Jag och några tjejer sitter och pratar i en grupp om olika saker. Alla lyssnar på den som pratar oavsett vad de gäller till de kommer till mig, då ser jag att ett par tittar på annat runt omkring eller börjar småprata med vännen bredvid om något annat eller avbryter mig och börjar berätta nått själv, precis som att jag inte fanns. Detta är en öm punkt för mig. Jag vill finnas med jag oxå.

Detta är ju bara en del av de tankar o funderingar som finns i mitt lilla huvud, och JA de är litet, har barnstorlek på skoterhjälmen. :)

Nu ska jag ta en varm o go dusch o sen krypa ner i sängen o sova nån timme.

Nu vet ni lite mer om mig. Kommer säkert fler sanningar en annan dag.

natti

Strålande sol och blå himmel.

Publicerad 2010-11-16 13:55:52 i Vardagens påhitt,

Tog en förmiddags promenad med Rasmus. Vi gick till postlådan och postade två paket. Det var ju rktigt fint väder ute. -6 grader sa termometern i köket innan vi gick ut. Helt underbart att ta en promenad i detta väder. Så här kan hela vintern få vara. 5-10 grader kallt, massor med snö och strålande solsken.
Hade kameran med mig på den korta promenaden för att prova om jag kunde få nå bra bilder. Ska lägga in dom sen så får vi se om jag bjuder på nån eller inte. 

Igår var jag o Sofia och barnen på MeandI klädparty. Det var skoj. Fanns mycket fina kläder men tyvärr inte så mycket för min lilla prins. Men jag shoppade mig en heldress och en skarf till honom. Han kommer bli så fin. Lägger upp en bild när jag får hem kläderna så ni får se.
Var även en sväng på Kupolen på förmiddagen och shoppade lite. Det blev en ansiktsskrubb och en hudlotion till mig. Första gången på länge som jag köper något till mig själv på kupolen.

I övrigt under helgen så har jag haft min lillebror på besök. Var nog ca 2 månader sen jag träffade han senast. Men det var mycket trevligt. Han är duktig på att fota så han har fått föreviga Rasmus en del under helgen vid olika tillfällen. Ska bli kul o se bilderna sen. Han försökte även att lära mig lite om att ta kort, men jag är ju totalt kass på sånt där.

Nu ska jag hitta på nån form av mat att tillaga till hjärtat kommer hem. Han ska ju iväg och svetsa pippor till skotern ikväll igen så vi får se om jag och rasmus följer med och dokumenterar deras arbete eller om vi blir hemma.

Allt för nu. hade bra!

BVC

Publicerad 2010-11-10 23:04:23 i Vardagens påhitt,

Var till Bvc med Rasmus i morse. Min lilla kille växer ju så de knakar i sömmarna. Idag var han 67,5cm lång och vägde 7500 gram. Det är en ökning med 3,5cm och ca 700 gram på en månad. Men Liten ska ju bli Stor med tiden.

Eftersom lillprinsen blev 4 månader igår så fick han sin första smakportion med potatis idag. Det blev väl en o annan rynka i pannan, man han spottade inte ut de. Så snarare ut som att han tyckte om det. Så i morgon ska vi prova lite mer.

Idag blev de en lite mer normal dag än gårdagen. Igår somnade Rasmus i min famn i soffan vid 3 och vaknade 5. Skönt för oss båda men sen efter blöjbyte, mat o pyjamas så somnade han om igen o sov för natten. Vaknade bara o åt i natt några gånger o sen var han pigg och vaken som vanligt igen vid 8 i morse.. så han sov ca 15 timmar igår.
En trött lite kille.

Jag fick ju en del egen tid när han sov så mycket men det vart ganska långtråkigt framåt kvällskanten.

Blir bara ett kort inlägg idag, för jag måste gå o sova så jag orkar upp i morgon bitti.

Natti natt alla

Nu knackar vintern på dörren.

Publicerad 2010-11-08 22:09:11 i Vardagens påhitt,

-9°C var de ute i morse vid 8 när jag klev upp. Men de värsta var väl att de var ca 17 grader varmt inne bara. Nu märks de verkligen att vintern börjar närma sig. Golvet blir iskallt, katterna vill komma in på kvällen och råttorna har flyttat in i väggarna igen.

Anledningen till att jag var uppe så tidigt var att jag hade fått en tandläkartid kl 08.50. Lite segt att kliva upp ensam medan barn o sambo fortfarande sov så gott bredvid mig i sängen. Men vill man va fin får man lida pin säger ju ordspråket.
När jag gick ut o skulle starta bilen o skrapa rutorna så hade ju min handbroms som vanligt dragit på solsemester till Bahamas eller nå annat varmt ställe och lämnat mig kvar i kylan. Så jag fick försöka skrapa bort inlandsisen från rutorna utan att få bilen att börja rulla o köra över mig. För senil som jag är så hade jag ju glömt att sätta i motorvärmaren igår kväll.
Hos tandläkaren gick de ju fint. Fick en ny tid för att laga ett hål. Den 22 december. Kul, de var min julklapp de.

På eftermiddagen så åkte jag och Rasmus in till Kupolen och mötte upp Madde för en fika på Waynes. Mumsade en vaniljbulle och en cola. Vi gick även runt en sväng och kikade i lite affärer. Hittade lite kul pyssel på Panduro som fick följa med mig hem. Rasmus fick en bitleksak från Babyproffsen oxå.
När Madde lämnade oss för att möta upp sin sambo o få skjuts hem så gick jag o Rasmus en sväng till Lindex för att kolla om dom hade nå skoj. Hittade 3 reaplagg som får bli julklapp till Rasmus.

Nu under kvällen har jag suttit med mitt pyssel o de blev väl ganska bra.  Blir 3 stycken små julklappar till utvalda personer. Har en massa kreativa tankar i huvudet nu så jag kommer väl inte kunna somna i kväll.

Men de är väl dags att försöka lägga huvudet på kudden om jag ska orka upp i någorlunda tid i morgon.

Måste bara lägga upp en bild på en body som jag inte kunnat motstå att köpa.



Natti natt Alla goa o glada

Fotosession med Rasmus

Publicerad 2010-11-06 21:50:20 i Vardagens påhitt,







Detta är några av alla bilder från dagens fotosession som jag och Jenny hade med Rasmus idag.
Blev många bra bilder. Ännu fler bilder som ska skickas på framkallning och även en del som kanske kommer bli förstoringar.

Jag tyckte de var en riktig skoj dag. Var ett tag sedan jag träffade Jenny nu, men de kommer väl kanske bli lite oftare nu när hon flyttar hem från Piteå igen.

Ikväll har jag inte gjort speciellt mycket. Käkade American take away pizza o kikade lite på tv.
Men nu får de vara bra för ikväll, nu blir de kudden några timmar.

Natti

Hissgardinen

Publicerad 2010-11-06 09:27:17 i Pyssel,

Jag fick tid igår kväll till att sy min hissgardin som jag var iväg och köpte tyg till på förmiddagen.

Det var busenkelt att sy. Bara att stryka in kanterna och sy och göra en kanal för gardinstången i överkant.
Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Så nu finns ju risken att de kommer upp fler här hemma.



Fick lov att skruva ner fästena till gardinstången och flytta isär dom för att de skull bli bra med gardinen, men såg sen att de måste flyttas isär lite till så att gardinen inte blir så veckad och knölig. Men de får bli till eftermiddagen.

Kom på i morse i duschen att de finns ju ett sätt att fuska lite på. Har man en vanlig gardinlängd som är i rätt bredd för fönstret så är ju den färdigsydd, och bara att rulla upp på en rundstav och knyta fast med söta band.

Min rundstav är ett träskaft till en räfsa som är köpt på Biltema för drygt 20 kr.

Jag är även lite sugen på att göra en sån där hissgardin som veckar sig när man drar upp den. De skulle vara skitmysigt att ha i sovrummet men dom är de lite mer arbete på och lite krångligare att få till snygga. Men skam den som ger sig. Ska hitta nå fint tyg bara..

Nu ska jag roa Rasmus lite som leker i babygymmet.

Hoppas ni fick lite inspiration.

Ockelbofilt.

Publicerad 2010-11-05 14:39:24 i Borlänges Ockelbopojkar,

Förra veckan gav jag mig på ett syprojekt som jag och Stefan kom på redan i våras innan Rasmus hade kommit.

Vi sprang på en Orange flecce filt på Önskehuset i maj, och den var Stefan tvungen att köpa.
Tanken med den var att göra en Ockelbo filt till Rasmus, att ha i vagnen till vintern.
Detta blev resultatet



Färgen är väldigt svår att återge men den är knallorange.

Det svåra med detta projekt var att rita upp loggan på den svarta fleecen. Men efter mycket om och men och många olika pennor så fick jag till en logga. Sen skulle den ju sys fast på den orangea filten. Efter 2 timmar så var de klart. Nu sitter de en logga på vardera sida av filten. Mycket pill att kontursy alla bokstäver men de blev riktigt bra när de vart klart.
Så nu har Rasmus något som garenterat ingen annan har.

Den följde med på skoterns dag förra helgen och Gubbarna vart lite imponerade över den.

Tyg...

Publicerad 2010-11-05 14:36:02 i Pyssel,



Satt och surfade efter tyger igår kväll och hittade detta! I Love it!

Så direkt när Rosa Huset öppnade i morse åkte jag och Rasmus och köpte lite tyg och lite spetsband.
Tänken är att de ska tillverkas en hissgardin av detta så småningom.
Vill ha den ovanför köksbänken stället för panelgardinerna som sitter där nu.
Nu ska bara tiden att sy den finnas. Men det ska nog gå att klämma in en stund med symaskinen efter att Rasmus somnat ikväll.

Torsdagsmys..

Publicerad 2010-11-04 19:55:03 i Vardagens påhitt,

Det är precis vad kvällen bjöd på.
Vi har nyss kommit hem från en tacomiddag med familjen hos grannarna. Grannarna är ju inga vanliga grannar som alla andra har, utan de är Rasmus farmor med sambo, lillfaster, storfaster med sonen lillprinsbus (kusinen). Även farmorsmor var där i kväll och åt mat med oss. Alltid trevligt när alla är samlade. Var riktigt gott med tacos också, var ett tag sedan jag åt de nu.

Lilleman var så trött när vi kom hem, så han somnade direkt när han fått på sig pyjamasen och lagt huvudet på kudden.

Så nu ska jag väl gå o kika på när älskligen spelar Colin mcrae rally på Xbox.

Gokväll!

Paket.

Publicerad 2010-11-04 12:34:28 i Vardagens påhitt,

Paketet jag skrev om i slutet av förra blogginlägget blev ingen julklapp. Jag kunde inte hålla mig från att ge Stefan de. Men de gör inget. Han blev så glad och jag har en massa annat skoj att ge han i julklapp.
För er som är nyfikna över vad de var i paketet så var de detta:



En modellbil. En Mitsubishi Lancer Evolution 8.
Älsklingen älskar ju allt som har med Mitsubishi o rally att göra.

Blev så glad när älskade kom hem igår kväll. Han hade varit till jobbet på kvällen och fixat med våran volvo.
Jag ringde för att höra när han skulle komma hem och beklagade mig även över att min favvo choklad var slut (Fazer Marianne). Det tyckte han var bra eftersom jag äter choklad hela tiden.
Men när han kom hem så hade han tyckt lite synd om mig,så han hade köpt en Marabou schweizernöt! Åh gullhjärtat mitt.

Idag har de blivit dammsugning o undanplockning av saker.
Min kära sambo är expert på att lägga sina bilgrejjer på skänken i hallen. Plockade tex undan 3 extraljus i kartong, 4 xenonkitt, några plattjärn, sladdar, bilwax o annat smått o gått. Så nu kommer han få ett H-vete att hitta alla sakerna igen.. Mohahaha!

Har även bokat en tandläkartid. Så på måndag morgon får jag väl höra om de blir o drar ur allt o skaffa löständer eller hur de blir.
Det var lättare sagt än gjort att få en tid. Ringde först till folktandvården, men dom var kort om folk o hon jag pratade med sa att hon kunde sätta upp mig på en väntelista men hon kunde inte lova nån tid förns om 2-3 år. Ringde istället till en privat tandläkare och dom tog in nya patienter. Fick en återbudstid redan på måndag morgon.

Nu ska jag ta in Rasmus som ligger ute på verandan i sin vagn o sover lite. Sen blir de nog en eftermiddagspromenad.

Ha en trevlig dag.

Falun tur o retur.

Publicerad 2010-11-03 12:47:11 i Vardagens påhitt,

Började denna morgon med att Rasmus ligger och sparkar o sprattlar en massa så jag vaknar. När jag precis slagit upp ögonen så kommer de ett sms.
Från Vivi. Hon undrar om jag kan hämta henne på akuten på falu lasarett! Jag blev inte ett dugg orolig då jag förstod vad de handla om.

Hon blev misshandlad av en kompis hemma hos sig när hon hade fest för drygt 2 veckor sedan. Sen dess har han haft ont i huvudet o varit yr, varit till läkare o varit sjukskriven. Så i går kväll stod hon inte ut med huvudvärken längre o åkte till akuten för att få en skallröntgen så de inte skulle vara nå allvarligt som blivit efter misshandeln.
Så jag o Rasmus klev upp vid hav 8 och gjorde oss klara för att åka till falun. Vid 9.30 hade hon fått beskedet efter röntgen och kunde åka hem, så jag o Rasmus brände in till falun o hämtade hem henne. Lillgumman har de inte lätt inte!

När vi kom hem igen gick jag o Rasmus in till farmor o dagbarnen o läste morgontidningen o pratade lite.

Det är ju sånt pissväder ute så idag blir de ingen promenad. Rasmus har precis somnat i sin säng o sover lite middag. Så de är väl nu jag ska passa på och få någonting vettigt gjort, ,men orkar inte. Sitter här o bloggar lite istället.
Jo nått vettigt får jag gjort. Jag sitter o beställer kort som ska framkallas och även en förstoring eller 2, vi får se hur många de blir.

Bjuder på en liten bild på min lilla isbjörn från en av våra promenader.



Nu ska jag öppna paket som kom med posten.. Visserligen vet jag vad de är eftersom de är jag som beställt de, men ändå skoj. Det är en julklapp till Stefan!!

Måndag!

Publicerad 2010-11-01 20:39:54 i Vardagens påhitt,

En tidig morgon för mig men inte för Rasmus. Han väckte mig vid 07.15 o jag vart så klart klarvaken. När han fått mat o ren blöja så somna han så klart om o jag fick vara vaken själv. Men men sånt är livet ibland.

Då ska vi se vad som har hänt idag.. Funderar... funderar lite till... fy för att vara senil asså.

NU vet jag, jag och Rasmus var ju och lunchade med två av mina goa kollegor. Jenny G och Vivi. Vi var till China Garden och åt buffe. Det är ruskigt god buffe där. Dom har tex alltid; en friterad rätt, nudlar, vårrullar o wokade grönsaker. Sen har dom även en kyckligrätt o en kötträtt som varierar. Kan verkligen rekomendera den restaurangen om ni råkar befinna er i Borlänge o är sugen på kinamat nån dag.

Efter lunchen så åkte jag o Rasmus hem o hängde lite tvätt och fixade lite mat åt Stefan till han slutade jobba.
Så nu under kvällen vart de mest mys i soffan innan lillemannen somnade vid 18-tiden.

Nu ska även hans mamma gå o sova så hon orkar kliva upp minst lika tidigt i morgon igen.
I morgon är även en långpromenad inplanerad.

God natt!

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela