Snuppananni

Färskpotatis, matjesfileer och gräddfilsdip med gräslök

Publicerad 2010-05-31 20:44:22 i Vardagens påhitt,

MMM kan de bli mer sommar nu??

Var och storhandlade i morse och hittade färskpotatis i affären. Var ju bara tvungen att köpa resten av midsommarmaten oxå. :P
Så till kvällsmat blev de kokt färskpotatis, matjesfileer och gräddfilsdip med klippt gräslök i.
Dom hade även jordgubbar, dock inga svenska men de gör inget. Jag kan kanske vänta ett tag till på dom.

Var även in på Barnens hus och frågade om dom skulle kunna fixa ihop våran fina vagn till i morgon så att vi kan hämta hem den då. Jag är så sugen på att fixa alla dessa grejjer nu. Tycker dock de är lite tidigt än att sätta upp spjälsängen men allt annat till den är tvättat och klart, så bara att bygga ihop när jag känner för de.

Är lite nervös inför morgondagen oxå. Ska ju nämligen få dödsdommen på min älskade SKA. Bilbesiktning klockan 14.10 i morgon.
Gjorde en snabb översyn av den idag för att se att allt fungerade som de skulle.
Men så klart var de ju nått litet fel. Stefan fick leka kabeltattare och fixa min nummerskyltsbelysning som var trasig.
Det var ju inte ett sånt enkelt fel som trasig lampa heller, utan de var två kablar i kabelhärvan som hade gnagts av när man öppnar och stänger luckan hela tiden.
Eftersom jag för ett år sedan hade problem med att skuffen inte gick att öppna pga samma kabelhärveproblem så anade vi vart felet låg. Tog ca 10 minuter o lite skarvande så var de klart o fungerande igen.
Så i morgon borde SKA gå igenom utan anmärkning. Jag var ju till och med så duktig och lämnade in han på byte av framrutan förra veckan så de kan dom ju inte gnissla över iaf.

Nää nu har jag inte tid med datorn längre. Nu är Älsklingen snart klar med gräsklippningen o då blir de efterrätt.

Nu ska jag snoppa jordgubbar och vispa lite grädde.

Dragrace i Orsa

Publicerad 2010-05-31 20:30:34 i Vardagens påhitt,

I lördags bar de av mot Orsa flygfält för att kika på dragracing.

Var först lite fundersamma på hur vi skulle göra med tanke på vädret, men efter lite frukost o dusch och en konsultation med min vän Madde så bestämde vi oss för att åka.
Maddes sambo skulle ju nämligen tävla så även hon skulle ju dit.

13 mil och 1½ timmes bilresa senare så var vi framme lagom till lunch i Orsa. Men vad händer då?
Jo de börjar ju så klart att spöregna. Så vi traskade sakta genom depån och kikade lite på bilarna för att sen stanna i Madde o hennes karls depå och vänta ut regnet.
Som tur var så hade vi köpt med oss lite Vanlijbillslängd och dricka som vi kunde snaska i oss. :D

När vi suttit där i ca 2,5 timme och jag varit kissnödig i ca en halv så gav sig renget så jag iaf kunde linka ut i skogen o kissa lite.
Tävlingarna skullle ha startat redan vid 9 på morgonen men efter lite dålig struktur från ledningen så hade dom enbart kört en licenskörning på morgonen. Det resulterade i att ALLT var försenat med ca 6 timmar.
Men vid 3 tiden så gav vi oss av mot läktaren och inväntade starten.

Det var många tävlanden i olika klasser så de tog ganska lång tid allting.
Med nya mörka regnhotande moln på himlen så avklarades race efter race ända till klockan var strax innan 6. Då gav jag o hjärtat upp och åkte hem istället för att vänta ut renget.

Maddes karl gjorde två snygga kval innan vi åkte hem. Han körde även upp sig en klass. Från Gatbil Index E till D. Riktigt bra gjort för att vara hans första riktiga tävlingssäsong med sin ombyggda bil. Han gick även vidare till elimineringen på söndagen. Men vi åkte aldrig upp och tittade något då.

På söndagen var jag istället hemma och slipade och målade om i köket. Så nu har vi bestämt färg till våra skåpluckor och jag har målat skåpen. Nu är de bara skåpluckorna som ska grundas o målas några gånger.

Lunch och shopping

Publicerad 2010-05-26 21:37:34 i Vardagens påhitt,

Idag har de vart fullt upp ända sedan jag blev väckt av älsklingen vid strax efter 8.

Var först iväg till svärfar för att hämta skåp som älsklingen ska ha i ladan.
När vi kom hem igen så började han med att försöka polera upp kåpan på släpvagnen medan jag smaskade i mig en banan och pratade lite med svägerskan som var hem en sväng och fixade lite med en tavla som hon gjort.
Den blev skitsnygg rent ut sagt. Synd bara att den inte var till mig.. :P

Strax innan 12 så sa jag hejdå till alla hemma på gården och åkte ner på stan för att äta lite lunch med Jenny E, Jenny G, Vivi o Madde. Vi hade bestämt oss för China eftersom de är allas favorit, plus att dom har en bra lunchbuffé.
Det blev lite som en avtackningsmiddag för Jenny E eftersom att hon gjorde sin sista arbetsdag med oss idag. Hon ska ju nämligen lämna oss alla här i stan och flytta till piteå i helgen. Får hoppas att hon kommer att trivas bra där uppe och att hon kommer ner o hälsar på oss sen.

Efter lunchen så styrde jag o Madde bilen mot Kupolen för lite tidsfördriv och shopping.
Jag hittade massa snyggt som jag skulle vilja ha. Men med lite drygt en månad kvar av gravididiteten så känns de inte så aktuellt att shoppa en massa.
Madde hittade 2 kanonsnygga linnen som fick följa med henne hem. *avundsjuk*

När vi kikat klart så åkte vi ner till kontoret för att lämna av lite nycklar o så innan de var dags att lämna av Madde hos tatueraren.
Jag bestämde mig för en till tur på kupolen eftersom jag ändå inte hade något speciellt att göra ensam hemma.
Det kliade i mina shoppingfingrar och jag kunde bara inte låta bli att köpa nått. Det blev ett par svarta 3/4 byxor och en topp till mig. 2 bodys till Mullgrodan och hittade även en snygg body till Älskade Lilleman. Ibland kan man ju bara inte låta bli att köpa sånt man ser. 
Har lagt upp bilder på min bilddagbok www.bilddagboken.se/snuppananni

Nu har jag även kikat på mitt favorittvprogram "förlossningskliniken" på tv4fakta också så nu är dagen fulländad.
Bara att borsta gaddarna o lägga huvudet på kudden o hoppas på att få sova lite i natt.

Blir tidig uppstigning i morgon för då ska jag lämna in bilen för byte av framruta kl 7.
Lite sugen på att gå på nyöppningen av Clas Ohlsson i insjön oxå och se Team Moreus men vi får väl se hur de blir med de.

Nu tycker inte Mullgrodan att jag ska sitta här längre för de sparkas o bråkas för fullt i magen nu.

Ha en bra kväll!

Börjar närma sig!

Publicerad 2010-05-21 12:27:08 i Vardagens påhitt,

Bara 44 dagar kvar idag!
Himmel o pannkaka va fort tiden går ibland. Tyckte inte de var länge sedan som de var typ 150 dagar kvar.

Men de är väl bara att börja förbereda sig så gott de går. Har ju fått de mesta på plats och iordning nu inför bebisens ankomst.
Enda som saknas just nu är vagnen, men den står på Barnens Hus och väntar på att bli hämtad vilken dag som helst.
Det buffar och knuffar och knölar runt ganska mycket i magen just nu. Härligt!

Var till Bm på koll i onsdags o då såg allt så fint ut. H*n låg fortfarande med huvudet neråt o stjärten upp mot höger sida. Måste vara en favoritplats eftersom den legat så sedan v.27-28 nångång. Får hoppas att den lille inte tänker vända sig något längre fram heller.

Börjar bli lite jobbigt att sova på nätterna också. Antingen så är jag kissnödig, drömmer mardrömmar eller så gör de ont i kroppen. Är gristrött på morgonen och då har jag ändå sovit ca 10-11 timmar. Men de ska väl inte vara alldeles för lätt att vara gravid heller antar jag.

Nu ska jag ta mig en bit mat och försöka komma igång med nå vettigt att göra innan hjärtat kommer hem o börjar stimma. :D




en bild på senaste inköpet till bebisen..

Dålig uppdatering

Publicerad 2010-05-21 12:03:09 i Vardagens påhitt,

Nu har jag varit väldigt seg med att uppdatera här igen! Fy på mig!

Men de har varit fullt upp hela dagarna så de har inte funnits så mycket tid att sitta här vid datorn o skriva. Men idag så regnar de o är allmänt tråkväder så då är de ok att sitta inne.

Kan göra en lista på lite av vad som upptagit mina dagar:

* 9/5 Shoppat Babyskydd till bilen.
* 9/5 Lillebror Jonas kom på besök några dagar.
* Tvättat en hel del babykläder och sängkläder under veckan. Även passat på att börjat packa BB-väskan.
* 15/5 Var till Falun på Streetrace och visade upp sambons bil under en paus. Blev även en större bilträff samma kväll i Falun med mycket fina bilar och trevligt folk.
* 16/5 Var vi till Sandviken och träffade Linda och familjen en sväng.
* Pysslat om Stefan som varit hemma o vart sjuk.
* Njutit i solen och blivit solbränd.

Detta är väl en del av vad som hänt senaste tiden.
I övrigt på dagarna har de väl mest blivit de vanliga hemmafixandet med matlagning osv.


Trucks in Dalarna

Publicerad 2010-05-08 12:32:50 i Vardagens påhitt,

Då är vi precis hemkomna från mässan Trucks in Dalarna som är denna helg på Romme Travet.
Egentligen skulle vi inte dit något men eftersom vi vaknade så tidigt och inte hade något speciellt att göra på förmiddagen så åkte vi dit. Stefan fick fribiljetter på sitt jobb så de var ännu bättre.

Gick runt och kollade in lite snygga lastbilar o även lite mindre snygga. Var många utställare på plats. Så de blev många "godis och nyckelbands- stopp".
I volvos monter/ lastbil så hade dom ett lastbilsspel som stefan provade. Man skulle klara av att köra en lastbil genom nån bana och få höga poäng. Han hamnade på topplistan ett tag.
Sen bjöds de även på korv så de blev ju en liten försmak på lunchen.

Eftersom min kropp inte alls vill vara med idag så begav vi oss hem ganska snabbt. Är inte så lätt att röra på sig när både foglossning och ischias bråkar samtidigt. Får väl se hur kul resten av dagen blir.

Ska nu åka vidare ut mot kusten, närmare bestämt mot Gävle för att gratta storasyster som fyller 40 idag. Måste komma på något fint jag kan köpa till henne på vägen dit bara. Har grubblat över de hela den senaste veckan men inte kommit på något bra och roligt ännu.

Skriver mer i morgon och berättar hur dagen gick och slutade.

Ha en trevlig eftermiddag och kväll!

Bm-besök o bilrecond

Publicerad 2010-05-06 15:49:19 i Vardagens påhitt,

Då har jag vart till Barnmorskan på koll igen.
Alla värden såg bra ut och grodan växer som den ska.
Hjärtljud: 142 slag/min
Sf mått: 31 cm. följer kurvan.
Låg med huvudet neråt även denna gång men är fortfarande rörlig.

Själv har jag börjat samla på mig vatten i kroppen o är lite svälld i händern. Men de går över efter förlossningen.
Börjar bli lite nervös nu, är ju bara 8 veckor kvar eller 59 dagar om man vill räkna de så.
Vi bokade även in nya träffar ända fram till Bf nu eftersom dom stänger ett Mvc under semestern. Kan ju bli trångt med tider när många är lediga.

Nu ska jag åka och lämna in bilen på återbehandling av lackförseglingen jag gjorde förra året. Så nu får pärlan lite kärlek innan sommaren.

Senare blir de lite kalas då svägerskan har fyllt år. Hon ska bjuda på smörgåstårta ikväll. blir perfekt för då slipper jag ställa mig och laga kvällsmat. :D



Hoppas alla får en trevlig eftermiddag och kväll!

Söndag!

Publicerad 2010-05-02 11:57:30 i Vardagens påhitt,

Förargligt! Idag är de en stor sol på himlen och då är man hemma och kan vara inne om man känner för de. Men igår när man var tvungen att vara ute hela dagen så skulle de regna hela tiden.

Nu ska jag starta en stor tvättmaskin och sen ska jag gå ut och hjälpa stefan i garaget när han ska plocka ner bromsarna fram på evon och renovera upp dom och byta till nya värre bromsskivor.

Till kvällen blir de tändning av grillen igen. Denna gång blir de en färdigmarinerad filé från Siljans Schark. Ser fram emot kvällen. Kanske jag även ska ge mig på att göra en jordgubss och rabarberpaj till efterrätt också?!

Hoppas alla får en solig avslutning på helgen. Själv går jag på semester i morgon så jag får fortsätta vila. :)

Hillcross i Gesunda

Publicerad 2010-05-02 11:51:47 i Vardagens påhitt,

Årets sista skotertävling har gått av stapeln.
Igår gav vi oss av till ett regnigt Gesunda tidigt på morgonen för att få en bra plats i depån och för att ha tid att trimma in skotrarna.

Tävlingarna startade vid 14.00 men vi var där vid 9.30 tiden och tur var de. Vi var inte först, men heller inte sist.

Stefan var med i klassen Stora Veteran/ Unlimited.
Efter en del testkörande och justerande så var han skapligt nöjd.
Varje klass körde 3 kvalheat och sen final. Stefan blev 3:a i första kvalet, 3:a i andra kvalet och 4:a i tredje och sista kvalet. Men han gick ändå vidare till finalen. Kvalade in som 7:a i finalen.
Men när finalen väl startade så var de bara 6 tävlande till start. Vem som inte kom till start är de bara arrangörerna som vet.
Stefan Blev 5a i finalen efter att hans skoter nästan gett upp helt i slutet av banan.

Hans teamkamrat Anders Hansson tog hem alla sina kval och även finalen. Stort grattis till han.

Efter att vi lastat skotrarna och packat allt och kollat på prisutdelningen så åkte vi in till Mora för att käka lite mat.
Fick bli Vitlöksbröd med aioli o parmesan till förrätt och en Black and White till huvudrätt. Sen var man riktigt mätt och trött.

Hem och lasta av och packa upp alla blöta kläder och sen var de bara kudden som lockade.


Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela