Snuppananni

Dagens fnitter

Publicerad 2011-11-29 19:25:35 i Vardagens påhitt,

Ibland blir man full i skratt av folk.

Jag träffar på mycket folk som trappstädare och många ursäktar sig när dom går i den nystädade trappen, Som om jag skulle bli sur för att folk måste gå in till sig?

Varannan vecka använder vi en torr städ metod, dvs vi torr sopar alla trappor och avfläckar om så skulle behövas.

Idag när jag nästan gjort klart en trappa så kommer de in 2 kvinnor genom entré dörren och ber om ursäkt för att dom går på det nystädade golvet. Jag ler och tänker "skiter väl jag i om ni gör".
Sen hör jag den yngre kvinnan säga: "åh va rent de luktar nu."
Jag kan knappt hålla mig för skratt när det tydligt syns att golvet är snustorrt. Undra vad hon kände för lukt av min parfymfria, torra städning.

Det är inte första gången detta sker heller, men de är alltid lika kul. ;)

Tävling hos Johannaty...

Publicerad 2011-11-29 18:40:04 i Vardagens påhitt,

Jag är med och tävlar om en julkapp från hudvårdsföretaget Eucerin hos bloggerskan Johannaty.

En julklapp ska man ju inte veta vad det är i förräns man öppnar den på julafton, därför är även denna julklapps innehåll hemligt.
Vad det är får man veta när man öppnar paketet. 

Men produkter från Eucerin gör ju alltid gott för kroppen oavsett vad de är. Min vintertorra hud skulle behöva ett par liter med hudlotion just nu.
Mina läppar blir lätt torra och det blir inte bättre när man springer ut och in hela dagarna.
Händerna känns som sandpapper och ger mig torrsprickor eftersom jag jobbar med vatten. Även om jag använder handskar största delen av dagarna så måste man ju ändå tvätta händerna otaliga gånger per dag.

Vill du också vara med och tävla om ett hemligt paket från Eucerin? Klicka dig då in på Johannatys blogg och var med i tävlingen. 

eucerin_hand_creme.jpg

VAB

Publicerad 2011-11-28 08:50:42 i Vardagens påhitt,

Varför krånglar hans mage var o varannan vecka?

I torsdags när jag hämtade Rasmus på dagis så låg han på skötbordet och blev tvättad efter att blöjan läckte för att han var lös i magen.
Detta är inte första gången utan de händer typ varannan vecka att dom säger på dagis att han varit lös i magen och dom misstänker magsjuka. När vi väl kommer hem så är de inge mer. Dagen efter när vi är hemma är han helt normal i magen. 

Vi vet att han blir lite gasig av lök, men inte att han blir lös. Frågan är bara om det är magsjuka eller om det är något annat, något han inte tål.

Igår bytte vi bajsblöja 5 gånger på eftermiddagen och mot slutet av kvällen så var de ganska löst. Så idag blir det en hemma och vila magen dag. Han var lite lös i morse när vi vaknade och bytte så då är de lika bra att vara hemma för annars så ringer dom från dagis iaf.

Han är pigg och glad, äter som en häst, ingen feber. Varför skulle de då vara magsjuka bara för att han är lös i magen? Nej de känns som att de är något som han inte tål.

Vi funderar på om de blir för mycket mjölk.
Han äter alltid yoghurt och puffat ris och en mjuk smörgås till frukost hemma. Men sen om dom dricker mjölk till maten eller till mellis på dagis, så kanske de blir för mycket och hans mage reagerar på det.




Just nu är han piggare än vanligt och röjjer som en virvelvind. Ser ut som ett bombnedslag här hemma. 

Vi ska nog ta och gå ut en stund och leka av oss i den lilla snön som ligger på marken. Får se hur Rasmus reagerar.

Quesadillas

Publicerad 2011-11-27 19:29:49 i Annica äter,



Ikväll blev det quesadillas till middag. Det är ju så gott och enkelt att göra. 

Recept:

Tortillabröd
Finhackad Chilipeppar med mycket styrka
Bladspenat
Västerbottenost


Lägg på chilipeppar och bladspenat på brödet och hyvla skivor av osten och täck. Lägg sedan på ett till bröd och stek sedan i varm stekapanna utan fett till osten smällt och brödet har fått lite gyllenbrun färg, räcker med någon minut på varje sida.

Detta är vårat grundrecept, men ikväll så lade vi till lite bacon och mosarella ost. Det blev riktigt gott.

Bild på nya leksaken

Publicerad 2011-11-27 11:34:15 i Vardagens påhitt,

Stefans nya leksak..

Stefans nya leksak. 

Leendet gick nästan runt huvudet när han lastade på den på släpvagnen igår eftermiddag. Leendet var om än ännu större när han lastade av den från släpet i morse och tog en vända i kohagen. 


Ny leksak

Publicerad 2011-11-26 16:23:18 i Vardagens påhitt,

Min kära sambo är lite smått galen ibland. Han har en förkärlek för band drivna saker.

Idag tog vi en resa 40 mil norröver för hans intresses skull. Närmare bestämt upp till sörbygden i Bräcke.

Denna resa var för att köpa en ny leksak. En hembygd pistmaskin/ bandvagn. Den fulaste sak jag sett på länge. Men är Stefan glad så är jag glad.

Rasmus har lekt med farfar hela resan och varit så nöjd och glad hela tiden. Lunchen blev på Max i Sundsvall bara för att farfar av ren princip inte tycker om det, men han åt iaf:)

Nu är vi på väg hem med åbäket på vagnen o sambon är en lycklig man medan jag bara suckar o skakar på huvudet. :)

Lägger upp en bild när jag kommer hem eftersom den inte vill publicera mina bilder via appen.

Present

Publicerad 2011-11-26 08:52:02 i Vardagens påhitt,

När jag vaknade i torsdags morse och skulle plocka fram frukosten så hitta jag ett paket i kylskåpet.

Till min älskade sambo, stod de på paketet.

Det förgyllde hela min dag. Jag valde att öppna paketet på eftermiddagen när jag kom hem. I paketet låg de en delikatoboll. :) tänk vad glad man kan bli för så lite.

Åh vilken lycka!

Publicerad 2011-11-23 20:12:52 i Vardagens påhitt,

JAG VANN, JAG vann, jag vann...

Jag följer denna blogg varje dag sedan några år tillbaka. En krutgumma som älskar allt vad träning heter och är en driven entreprenör. Hon hade en tävling igår, där man hade chansen att vinna en valfri jacka från Röhnisch. Jag brukar aldrig ha turen att vinna några tävlingar eftersom jag har sån tur att jag lever tillsammans med en underbar kille. Tur i kärlek, otur i spel brukar de ju heta.

Men denna gång var de min tur att vinna. Jag vart så förvånad när vinnarmailet låg i inkorgen. Hoppade och dansade här hemma i ren lycka och ringde sen till min kära sambo och berättade den glada nyheten.

Eftersom det gällde valfri jacka så valde jag denna. Vega Parka i svart. Tycker den var så otroligt snygg.
Det är helt perfekt eftersom jag skulle behöva en ny snygg vardagsjacka. Just nu använder jag min skoterjacka till vardags.
Jag gillar röhnisch eftersom dom alltid har så snygga träningskläder. Nu ska jag bara vänta på att den kommer hem så jag kan få använda den.

Nu ska jag måla klart mina naglar och kika på csi..

Måndag kväll

Publicerad 2011-11-21 20:03:23 i Vardagens påhitt,

Ännu en arbetsdag är till ända. Känns som det ständigt är måndag och fredag. Jag hinner inte riktigt med i svängarna längre. Mitt liv har nog aldrig gått så här fort nångång förut. 

Nu sitter jag och ritar upp lite småttis klädesmönster till min mönstersamling. En body i st 50/56 och en bodysuit i st 56. 
Det hela började med att jag lade upp ett sommarlinne som jag sytt till Rasmus på min facebook sida. Det ledde till att jag fick en beställning på en bodysuit av en gammal klasskompis. Den ska bli till deras lilla kotte som planeras titta ut lagom till sommarvärmen i juni.
Då kom jag på att jag inte hade några så små mönster uppritade eftersom jag inte haft någon sån liten att sy till tidigare. Ska bli skoj att sy nått så litet. 

Har inte tid att sitta här nå längre nu. Har tyg att klippa till, diska som ska ur maskinen och sen ska jag sova några timmar oxå innan de är dags för ännu en arbetsdag. 

Hej så länge!

Äntligen Fredag

Publicerad 2011-11-18 16:31:49 i Vardagens påhitt,

Har jobbat 3 timmar idag på förmiddagen och tycker att de var precis lagom mycket. Baksidan av det är väl att de inte blir alltför fet lön av att jobba lite men det är oerhört skönt på fredagar. 

Käkade en god Lunch på Kompis på Kupolen tillsammans med kollegorna Fia o Jenny. En grekisk sallad. Åh vad jag älskar grekisk sallad. Oliver o Fetaost passar perfekt ihop med varandra.

När de var slut på lunchen så gick jag och Jenny en vända på Kupolen för att se om de fanns några potensiella julklappar. Jag gick därifrån tomhänt och Jenny några kronor fattigare då hon hittade lite kläder till sig själv. 
Jag hade några förbestämda julklappar som jag kuskade runt hela stan för att inhandla.
Nu ligger dom fint inslagna och väntar på att tomten ska komma förbi nån dag och hämta upp dom, så han har något att dela ut till oss på julafton.

Nu är det snart dags att börja tillaga kvällens middag som blir: Fläskfile, klyftpotatis och Beasås.

Underbart med fredag.... 

Säsongens skidoutfit

Publicerad 2011-11-12 19:54:35 i Vardagens påhitt,



Mössa: Björn Dählie, Jacka & Byxor: Craft

Detta kommer bli min outfit i skidspåren denna vinter. Kommer bli lite smidigare att åka i dessa kläder istället för täckbyxor och skoterjacka som jag gjorde förra vintern. Både jacka och byxa är fodrade med fleece på insidan för ökad värme.




Även sambon kör en outfit från Craft denna vinter. Han valde även att ha en matchande Craft mössa. Hans kläder är egentligen gjorda för löpning men eftersom han aldrig fryser så passar de honom perfetkt med ett underställ under.

Nu är det bara snön som saknas här hemma så är jag redo att ta mig an vinterns utmaningar, oavsett om det blir skidor eller skoter jag tar mig fram på.


Fotosession...

Publicerad 2011-11-10 21:46:47 i Vardagens påhitt,


Oretuscherat och osminkat men ända vackert...

Fick ju ett fint paket med posten igår. En present från min älskade Stefan. 

Han beslutade under kvällen att gå hem tidigare från jobbet och då hade vi modevisning och lite fotosession här hemma. 

Varför ska jag behöva se ut som en tant bara för att jag är mamma och snart 28?
När jag kan se ut så här och vara både mamma och snart 28!!

Paket till mig

Publicerad 2011-11-09 19:09:57 i Vardagens påhitt,

NY SEXIG ROSA KORSETT + HOT PANTS I PVC, HET! (126) STRL S


Idag kom det 4 paket till mig med posten. Snacka om lilla julafton. I ett av paketen låg denna fina korsett med tillhörande trosor som jag fått av min kära sambo. Den är så fin, får hoppas att den sitter lika snyggt på mig som på tjejen på bilden. 

I de 3 andra paketen så var det: kläder från MeandI till Rasmus, tyger från Mjuka tyger och ett nummer av en gammal Ottobre sytidning.

Dessa paket gav mig lycka i hjärat idag.
Det behövdes verkligen eftersom jag avslutade arbetsdagen tidigare idag för att jag absolut inte orkade mer. Orkeslös, matt och skakig, huvudvärk och halsont. Vill inte bli sjuk men de verkar inte bättre än att de är min tur för de nu. Men ska försöka sova mig frisk i natt så jag kan jobba som vanligt i morgon igen.

Rasmus har ju ögoninflammation och är hängig och klängig. Ikväll somnade han redan vid 17.30. 
Jag ska kika på Bonde söker fru och sen ska även jag gå och sova.

Nyfriserad

Publicerad 2011-11-06 19:01:45 i Vardagens påhitt,


Nu under kvällen så passade jag på att klippa håret på Rasmus, medan han stod och lekte med vatten i handfatet.
Det var inte de lättaste då han vägrade att stå still. Men det blev ca 5cm kortare. Nu slipper han få en massa hår i ögonen hela tiden.



Stackarn vaknade efter lunchvilan med ont i magen och var helt hysterisk. Han spände och spjärnade som en fjäder med hela kroppen. Efter några minuter så slappnade han av lite och lugnade ner sig i min famn, men efter några minuter var de igång igen. Efter ca 20 min så släppte det och de kom massor med pruttar.

Han fick en flaska välling eftersom han inte velat äta någon mat varken på lördagen eller till frukost idag. Den slukade han direkt. Sen fick han lite grönsaker att knapra på medan jag och Stefan åt lunch.
Nu till kvällsmaten så hade matvägran släppt taget och han åt en stor portion med potatisgratäng och kött.

Är så jobbigt att se den man älskar ha så ont och man kan inget göra,mer än att massera magen och hoppas att de ska släppa.

NU sover han sött i sin säng och jag ska slappa lite i soffan med lite Ostkrokar.

Sandviken och god mat.

Publicerad 2011-11-05 22:39:51 i Vardagens påhitt,

En heldag utan den ena familjen men tillsammans med min andra familj. Var till Sandviken och hälsade på min barndomskamrat Linda och hennes familj. 

Vi snackade, käkade lunch på Matkällan och fikade på Waynes. Med andra ord så gjorde vi stan. Eller iaf det som var öppet för dagen. :D
Sen åkte vi tillbaka till henne och fikade, pratade och skrattade.
Min Linda är en underbar tjej som jag känt sedan småskolan. Hennes familj har varit min andra familj och det är så skönt att komma hem och träffa dem lite då och då. 

Kvällen till ära så ordnade vi barnvakt hos farmor och tog lite VAF ( Vård av Förhållande). Vi gick ut och åt en god middag tillsammans och nu ligger vi i soffan och surfar (jag bloggar) och kikar på polisskolan på tv.
Känner mig som en riktig pensionär som är hemma tidigt en barnfri kväll och kan tänka mig att gå o sova innan 23. 
Det jag mest av allt ser fram emot och hoppas på nu är en hel natts sömn och en lång sovmorgon i morgon. Om det blir så visar sig väl i morgon, men i sånna fall blir de min 6:e helnatts sömn på över 16 månader.

Nu ska jag snart ta en av böckerna jag lånade av Linda och läsa en stund, sen sova.

I morgon blir en heldag i min älskade Onepiece. Lite ljuständning för pappa i morgon kväll och sen är de slut på helgen.

Happy Halloween!!

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela