Snuppananni

Aporna i Furuvik

Publicerad 2011-06-26 13:38:36 i Vardagens påhitt,

Igår på midsommardagen packade vi in familjen i bilen och mötte upp Sofia med familj och drog till Furuviksparken.
För min del var de nog en sådär 8 år sedan jag var där sist.

Vi såg dessa orangea jättesniglar krypa/åla omkring lite överallt.

Kusin E fick en liten kompis i form av denna apa. Undra om det var honom eller hans fina mössa som apan var nyfiken på??

Lillkillen gillade fåren och lammen.

Efter maten då de var dags för småkillarna att vila så då passade vi stora på att gå över till Hemliga fortet och kila på det gamla kustbevakningsmuseet. Fanns mycket spännande att titta på, men det bästa hitta jag så klart utanför. 


Småkillarna ville ju såklart inte sova någon middag medan vi var på Fortet, för då riskera man ju att missa något. Så dom satt snällt i sina vagnar och smaskade på majsbågar o smultron,medan vi föräldrar turades om att kika runt.

En av de bästa sakerna under dagen var nog när Kusin E fick se en kamel på riktigt nära håll och även chansen att klappa den.



Dagens roligaste upplevelse var när vi var inne hos några apor och kollade. En apmamma med en unge på ryggen kommer och sätter sig på en gren nära oss och kikar på Kusin E. "hopp, hopp" så har den hoppat ner på hans vagn och tagit hans furuvikskarta och hoppat upp på en gren igen och tuggar lite på den.


En djurskötare som var där inne såg allt och hämtade lite vindruvor till apmamman och bytte dom mot kartan, så kusin E kunde få den tillbaka.

Det var väl lite av våran Furuviksresa. Hoppas ni andra har haft lika trevligt i helgen.

puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annica

En heltidsarbetande småbarnsmamma som älskar att sy barnkläder. Tränar lite titt som tätt, med målet att klara mer än jag själv tror att jag klarar.. Sambo med Stefan sedan snart 4 år, min personliga tränare och uppmuntrare.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela